Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Har dit hus en hulmur?

Drømmer du om at spare penge på varmeregningen via en hulmursisolering?

Først og fremmest skal du finde ud om dit hus overhovedet har en hulmur. Det kan du gøre ved at eksempelvis kigge på tegningerne af dit hus. Hvis du ikke har tegningerne, kan du ofte finde dem hos kommunen.

Mange tilbyder en online service, hvor du kan downloade dem. Du kan eksempelvis bruge Dingeo.dk til at finde disse oplysninger. 

Hvis du ikke har tegningerne over dit hus

Ved du hvornår dit hus er bygget og hvad type det er? I så fald vil du højst sandsynligt kunne estimere dig frem til om du har en hulmur eller ej.

Huse fra før 1900

Som udgangspunkt er denne type huse altid fuldmuret og kan ikke hulmursisolereres.

Huse fra perioden 1900 til 1920

Her vil husets typisk være opført med en indervæg og ydrevæg. Og dermed med en hulmur, som dog typisk er af mindre størrelse,

Huse fra 1920 til 1950

De fleste huse med murede ydervægge fra omkring 1920´er og fremad, er produceret med en hul ydermur. Som hovedregel er din mur hul, hvis den er mere end 24 cm tyk. Hvis vi kigger på standardstørrelsen for mursten, er de 10,8 cm bredde. Hvilket tilsammen giver 21,6 cm.

Hvor tykkere din mur er, desto større hulrum og dermed kan man opnå en større effekt ved efterisolering. 

1960 til 1977

I 1970 kom der krav om hulmursisolering i forbindelse med opførelse af huse. Mange huse fra 1960´erne og frem, har alligevel fået isoleret deres ydervæg – Enten ved opførelsen eller via efterisolering. Her er effekten af isoleringen dog ofte tvivlsom og mange huse vil have gevinst ved en (ny) efterisolering.

1977 til 1984

I 1977 blev kravene til isolering af ydervæg skærpet og der vil være hulmursisolering. Dog kan effekten være nedsat og der kan være penge at spare ved at efterisolere hulmuren.

1984 til 1997

Da der var energikrise i 80erne steg bevidstheden omkring isolering. Mange huse fra perioden er så godt isoleret at det ikke vil kunne betale sig at efterisolere.

Hvis du er i tvivl om der er isolering i din hulmur eller om isoleringen stadig er effektiv, kan du få en fagmand til at tjekke det via termografering eller ved at lave stikprøver via boring.

Sidst opdateret 22. september 2022 af Jesper Hansen

Gratis energitjek

OBS! Tilbuddet fra Jydsk Tagteknik gælder fastland og brofaste øer i hele Danmark for huse ældre end 1984.

Er dine varmeregning eksploderet og vil du gerne sænke den?

Bestil et gratis energitjek og se hvilke potentielle energibesparelser der er i din bolig.

Du får konkrete forslag til forbedringer og et uforpligtende tilbud på udførelsen.

Der bliver blandt andet gennemgået hulmur og loftisolering, døre og vinduer, tag, muligheden for solceller, mv.