Hulmursisolering med flamingo – Pris og guide

hulmursisolering med flamingokugler

Flamingokugler er et populært materiale til hulmursisolering. Sammen med mineraluld er det et af de traditionelle isoleringsmaterialer. De seneste år er der dog dukket en del alternativer op, der anses som mere miljøvenlige, f.eks. papiruld. Flamingo er dog et godt valg til hulmursisolering, da det er billigt og anerkendt.

Flamingo er et oliebaseret plastprodukt (Polystyren), som via en opskumningsproces, ender med den form vi i dag kender som flamingo (Flamingo er navet på det firma, som oprindeligt fremstillede materialet).

Det isolerer rigtig godt, da flamingo er består af 98% luft, hvoraf resten er polystyren. Når man blæser det ind i hulmuren, enten som granulat eller kugler, så får man en høj effektivitet med lav varmeledningsevne.

jydsk-tagteknik-logo
Gratis isoleringstjek
Ofte er din besparelse på varmeregningen ved en efterisolering, så stor, at den kan tilbagebetale udgiften (Indenfor få år). Jydsk tagteknik tilbyder et gratis isoleringstjek af loft- og hulmursisolering. Du modtager efterfølgende isoleringsrapport og tilbud på udførelse.

Fordele ved at benytte flamingo til hulmursisolering

Der er en række fordele ved at bruge flamingo til sin hulmursisolering. Materialet har som sagt en lav lambda-værdi (varmeledningsevne) og en høj isoleringsevne. Det er fugtafvisende og genanvendeligt. Der er dog den ulempe ved flamingo, at materialet er meget brandfarligt, derfor bruges det kun som isolering i konstruktioner, hvor det er omgivet af materialer som ikke er brandbare (F.eks. i hulmure).

Materialet er billigt at producere og anvende og det er muligt at genavende. Hvis du er miljøbevidst og ønsker at benytte dig af flamingo, så har du mulighed for at benytte et af de isoleringsfirmaer som benytter genbrugt flamingo. Der findes nemlig firmaer som specialiserer sig i at opkøbe og genavende gammelt flamingo, hvor de laver det om til granulat. Genbrugt flamingo isolere stort set lige så effektivt, som nyt.

Flamingo som er endnu mere effektivt

Ved at benytte flamingo som er tilsat grafit, der opnår man en isoleringsevne som er ca. 20 procent bedre end almindeligt flamingo. Hvis du ønsker at få hulmursisoleret med flamingo, kan det være værd at overveje et af de firmaer, som benytter sig af de optimerede flamingokugler.

Ca. pris på hulmursisolering med flamingo

Det kan være svært at give et præcist svar på den pris du skal forvente. En hovedregel er ca. 150 kroner pr. m2, men priserne kan både være højere og lavere. Det er dog en god idé at få tilbud fra flere isoleringsfirmaer, så du hurtigt kan få en idé om markedsprisen.

Hvis du ønsker at få 3 tilbud på hulmursisolering, så kan du bestille 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk her* – Skriv specifikt at du ønsker at benytte dig af flamingo.

Sidst opdateret 10. september 2021 af Jesper Hansen