Hvad koster nedrivning af hus?

nedrivning af hus

Ejer du et hus, der skal rives ned, eller overvejer du at investere i en grund med nedslidt bebyggelse, så bør du kende det økonomiske omfang af en nedrivning, inden du sætter gang i hele menageriet.

Der er forskel på forskellige firmaers priser, så det kan altid betale sig at indhente tilbud fra flere sider, hvis du ønsker at undersøge markedet for den bedst tænkelige pris.

Prisen afhænger selvfølgelig af flere forskellige faktorer, men det koster i omegnen af 100.000 kroner inkl. moms, hvis du skal have revet et hus på cirka 140 km2 ned. Jo større et hus og jo flere etager det besidder, desto højere end pris må du også kalkulere med.

Du kan bestille 3 uforpligtende tilbud på nedrivning af hus hos 3byggetilbud.dk her*

Gammelt hus, god beliggenhed

Det sker ofte, at folk køber en grund med henblik på at rive det gamle hus ned og bygge nyt. Det kan som regel også betale sig, da det er væsentlig dyrere at sætte det gamle hus i stand. På sigt er det uden tvivl også billigere at vedligeholde et nyt hus frem for et gammelt.

Det kan være, at beliggenheden er så lukrativ, at du bare må eje grunden, men ejendommen er decideret ubrugelig. Så står en nedrivning først for.

Forskellige forhold spiller ind på prisen

Firmaernes timepriser er forskellige fra landsdel til landsdel. Tilbuddet afhænger også af, om nedrivningen skal foregå i en af de store byer eller i et mindre attraktivt område.

Hvis huset er i besiddelse af flere etager eller en kælder, der efterfølgende skal fyldes med grus, stiger prisen naturligvis derefter. Tagtypen spiller også ind på den pris, firmaet tilbyder.

Nedrivningsfirmaet vil som regel være ude og kigge på huset, før de giver det endelige tilbud, så alle disse detaljer bliver taget med ind i beregningerne.

Når du underskriver kontrakten, skal du være varsom omkring følgende punkter: Pris, sortering og bortskaffelse af affald, tidsplan, betalingsfrist samt hvorvidt du er dækket af en garantiordning, hvis nedrivningen indeholder fejl og mangler eller andre former for sjusk.

Husk tilladelserne

Der er visse ting, du bør være særlig opmærksom på, når du planlægger en nedrivning af et hus. Nedrivningen skal anmeldes til kommunen, minimum to uger før arbejdet påbegyndes. Ansøgningen hertil finder du på din kommunes hjemmeside. Du vil også blive bedt om at medsende og dokumentere relevante faktuelle oplysninger om byggegrunden.

Hvis der er tale om et hus fra før 1950, som er beliggende i en landsby med under 3.000 indbyggere eller i det åbne landskab, kan du få et tilskud fra kommunen til nedrivningen. Der kan blive stillet krav i forbindelse med tilskuddet. Disse varierer fra kommune til kommune.

Vurdering
[Vurdering: 0 Gennemsnit: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *