Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Kan man selv hulmursisolere?

Hvis du får professionelle til at udføre hulmursisoleringen, vil du være dækket af garanti og sikret at opgaven bliver udført korrekt. Det kan dog være en god idé at vælge …

Lad en fagmand klare isoleringen

De færreste hulmursisolere selv. Der er en meget lille besparelse ved at gøre det selv og der er stor risiko for at du ikke får gjort det ordenligt. Hos 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud fra lokale isolatører. På den måde kan du både spare penge (Ved at vælge det billigste) og få et indblik i hvad det præcist vil koste.

Hvis du får professionelle til at udføre hulmursisoleringen, vil du være dækket af garanti og sikret at opgaven bliver udført korrekt.

Det kan dog være en god idé at vælge et etableret firma, med høj faglighed og stor erfaring med opgaven. Hvis det ikke udføres korrekt, kan man risikere at der kan opstå skader på bygningen.

Blæser man eksempelvis isoleringen fra kraftigt ind, kan der opstå skader på eksempelvis tapet. Man kan også risikere at komprimere isoleringen for hårdt og dermed skabe for stort tryk mellem for og bagmur.

Derudover kan man som uerfaren nemt ende med en ineffektiv hulmursisolering med mangler.

Men kan jeg selv hulmursisolere?

Ja, med de rette evner og det rette udstyr, kan man selv klare opgaven.

Vi må dog igen pointere, at det frarådes da besparelsen ved at gøre det selv er begrænset. Du kan se hvad det koster at få en professionel til at hulmursisolere. Derudover risikere du at lave skader på dit hus, som ikke dækkes af forsikringen.

Men hvis du insisterer på at gøre det selv, så er processen følgende (Tager udgangspunkt i et etplans hus):

1: Der skal anskaffes / lejes indblæsningsmaskine. Og der skal skaffes den rette mængde granulat.

2: Typisk starter man med at fjerne sten og dermed skabe huller til indblæsning. Man vil typisk skære en mursten ud med en baronetsav med murklinge.

3: Der skal fjernes 1 sten for hver meter i bunden. Og altid under vinduer. Og for hver meter i toppen af murstene (1.5 meter oppe). Og altid mellem vinduer.

4: På en indblæsningsmaskine vil der typisk være påført en plade, som hjælper med at holde tæt ind med facaden.

5: Man skal starte med at blæse ind fra bunden af muren. Når man oplever at maskinen går ned i omdrejninger, vil muren være fyldt op. Og der skal skiftes til næste hul.

6: Man skifter mellem at blæse ren luft ind (Til komprimering af materialet) og luft med granulat.

7: Arbejde dig gennem hele muren, indtil hulmuren er fyldt helt op.

8: Murværket genetableres.

Igen vil vi fraråde at du gør det selv. Bestil i stedet et par tilbud på opgaven og få en god pris på hulmursisolering. Det vil være meget ærgerligt at lave skader på ens bolig, som kunne være undgået.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 3.7 / 5. Vurdering: 3

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?