Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Bedste vinduer test – Hvilket mærke er bedst? (2024)

Først den dårlige nyhed: der findes ikke nogen test, hvor de danske vinduer bliver testet op mod hinanden. Derefter den anden dårlige nyhed. Vi kan godt lave en brugbar sammenligning af de forskellige vinduesproducenter, men vurderingen vil bygge lige så meget på den service, som det enkelte firma giver, som det vil bygge på vinduernes kvalitet. Men det er selvfølgelig også relevant. Så hvis du er kommet for at finde den ultimative liste over bedst i test vinduer i Danmark, så er du kommet til det forkerte sted. Det kan du ikke finde nogle steder. Men vi kan hjælpe dig med at lave et kvalificeret valg og finde nye vinduer som du bliver glad for i længden.

Gratis gennemgang af dine vinduer (Og resten af huset)
Jydsk Tagteknik tilbyder en uforpligtende gennemgang af dine vinduer for at afgøre, om de trænger til en udskiftning. Skulle det være tilfældet, får du et tilbud på nye vinduer, der passer perfekt til dit hjem og dine behov. Men det stopper ikke her; de tager et skridt videre og gennemgår resten af dit hus for at sikre, at alt er i topstand. Hvorfor vente, indtil små problemer bliver til store og dyre reparationer?

Tag initiativet i dag med Jydsk Tagteknik gratis og uforpligtende tilbud. Besøg Jydsk Tagteknik for at lære mere og booke din gratis vurdering.
 • Gratis og uforpligtende
 • Du får gennemgået hele dit hus (Inklusiv vinduer)
 • Normalpris: kr. 2.995,- inkl. moms
 • Gælder huse på fastland og brofaste øer i Danmark.

Sammenligning af vinduesproducenterne

ovenlysvinduer
Ovenlysvinduer kan være med til at øge prisen på en tagrenovering.

Vores bedste og måske eneste måde vi kan sammenligne de forskellige mærker, det er ved at kigge på deres Trustpilot score.

Det er selvfølgelig ikke kun vinduernes kvalitet, som bliver vurderet, men også kvaliteten af den service som firmaerne leverer.

Og der selvfølgelig også en række falske positive og negative, ment på den måde, at vinduesproducenterne bliver koblet med de håndværkere, som udfører opgaven.

Der vil selvfølgelig være nye vinduer af meget høj kvalitet, men hvor køberen har været så uheldig at få dem opsat af en håndværker, som måske ikke helt mestrede opgaven.

Vores uvidenskabelige test af vinduer:

Test og test, det er så meget sagt. Det er ikke test, men en hurtig sammenligning af de mest kendte vinduesproducenter i Danmark:

ProducentTrustscoreAntal anmeldelserMedlem af DVVMedlem af vindueindustrien?Garanti
SparVinduer4,7446410 år
KPK4,632810 år
Outline4,628410 års garanti på produktserier i træ, træ/alu, træ/alu 3-lags og træ/alu Daylight
Klar Vinduer4,42408
10 år
Outdrup4,118710 år
Velux4,111910 år
Glaseksperten4,095 år på Saflex® Structural
Wega4,01910 år
Unik Funkis3,795 år
Hvidbjerg Vinduet3,84510 år
Velfac3,842110 års garanti på træ/alu vinduer og 5 års garanti på trævinduer.
Ejner Christiansen3,77-
STM3,74210 års garanti på TINIUM og NEO vinduer - 5 års garanti på SAPINO vinduer
Kastrup3,56810 år
Primo3,59410 år
Rationel2,526410 år for træ/alu, 5 år for træ
Ideal Combi2,2675 år på træ og en udvidet garanti på 10 år på træ/aluminium

Bemærkninger:

Listen opdateres manuelt og vi tager forbehold for fejl. Vores data ift. hvor længe man har garanti, kan være forbundet med en vis grad af usikkerhed. Garantier kan ændres med kort varsel og der kan være forskel på hvor meget garanti man får på tværs af de forskellige modeller hos producenterne. Derfor bør du altid selv undersøge markedet og se de gældende betingelser for det produkt du ønsker at bestille.

Trustpilots score er ikke blot et gennemsnit af alle deres anmeldelser. Scoren tager også faktorer som: anmelderens autencitet, totale antal anmeldelser og om vindueproducentet aktivt inviterer deres kunder til at anmelde dem, med i deres samlede vurdering.

Opdateret 9/3-23

Alle firmaer med under 5 anmeldelser, er sorteret fra. Listen opdateres løbende.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger nye vinduesmodeller?

Herunder gennemgår vi en række emner, som kan være meget relevante når man kigger efter nye vinduer.

Producenterne har forskellige modeller til forskellige priser og vi håber at vores gennemgang kan hjælpe dig med at tage det bedste valg.

Alle sager er jo individuelle og det er meget forskelligt hvad der de bedste vinduer ift. behov.

Energievne / Energimærke

Et vindue får tildelt et energimærke. Energimærket går fra A til F, hvor A selvfølgelig er bedst. Det er lidt lige som ved lyspærer, opvaskemaskiner, køleskabe, mv.

Hvis man rigtig vil nørde igennem, kan man kigge på vindues U-værdi, G-værdi og Eref-værdi.

 • U-værdi: Hvor lavere U-værdi, desto lavere varmetab. U-værdien henviser til vinduets isoleringsevne/ evne til at holde på varmen.
 • G-værdi: G-værdien er vinduets evne til at optage solvarme. Hvis man har en G-værdi på 0,75, vil det betyde at vinduet optaget 75% af solvarmen.
 • Eref-værdi: Eref værdien henviser til vinduets evne til at holde energibalance i fyringssæsonen. Hvis man har en eref værdi som er positiv, vil det betyde at vinduet bidrager positivt i form af energitilskud til boligens opvarmning.

De bedste vinduer bidrager positivt til boligens energibehov

Selvom U, G og Eref værdierne kan være lidt forvirrende at kigge på, så handler det blot om vinduets evne til at holde på varmen og til at optage varme.

Det er altid rart med et vindue som bidrager til opvarmning af boligen, men der kan selvfølgelig også være behov, som gør at det er en mindre prioritet.

Garantiordning

Man bør altid kigge efter vinduer, hvor der medfølger en garanti som går udover standard købslovgivning.

Fejl sker ikke nødvendigvis de første par år, men er noget som kan opstå med tiden. Ideelt set bør man lede efter vinduer med 10 års garanti, men da det sjældent er muligt, så bør man som minimum få 5 års garanti.

Kig også efter DVV garantiordningen, som sikre dig at du stadig er omfattet af en garanti, selvom producenten eventuelt skulle gå konkurs.

Lydisolering – Måske vigtigt for dig?

Vinduets evne til at holde lyd ude er et meget vigtigt parametre for nogle og et fuldstændigt ligegyldigt parametre for mange. Men hvis du er belastet af trafikstøj eller andre gener, så giver det rigtig meget mening at lede efter de bedste lydisolerede vinduer.

Her kigger på typisk efter:

 • Variation i tykkelsen på lag: Et vindue er bedre til at dæmpe støj, hvis det kommer med lag i forskellig tykkelse. Hvis man har 2 lag i samme tykkelse, vil de kunne svinge i takt og så vil lyden ikke blive dæmpet.
 • Tykkelsen: Hvor tykkere glas, desto tungere glas. Tungere glas har sværere ved at sættes i svingninger af lyd.
 • Termoruder: Fastmonterede termoruder kan jo ikke åbnes, da de er monteret fast i rammen. Da de ikke kan åbnes, vil lyden have mindre mulighed for at trænge gennem.
 • Laminering: Laminerede ruder har en mere effektiv lyddæmpende evne end tilsvarende vinduer.

Vinduesproducenterne har ofte specielle lyddæmpende vinduer, hvor du kan få det bedste af overstående.

Kvaliteten/holdbarheden af vinduerne

Vinduer med aluminium på ydersiden holder længst. Men ellers kan det være svært at vælge det vindue med den bedste kvalitet og holdbarhed. Der er så mange forskellige producenter og de lover alle sammen en masse godt.

Men, med DVV ordningen, kan du skabe lidt ekstra tryghed i dit valg.

DVV (Dansk Vindues Verifikation) laver løbende uvildige kontroller af vinduerne og de har en lang række kvalitetskrav. De laver uvildig kvalitetstjek 1-2 gange om året og holder løbende øje med at vinduerne overholder de krav som der er specificeret af DVV (Ift. ydeevne, overflader, materialer, mv).

Udover at sikre kvalitet, så har DVV også en garantiordning, hvor du får 5 års total garanti på dit vindue, hvis:

 • Producenten går konkurs eller nægter at stå ved deres garanti.
 • Der er fejl eller mangler.
 • Vinduet punkterer.
 • Hvis et af de godkendte ankenævn giver dig medhold i en klage og producenten ikke kan / vil anerkende afgørelsen.

Hvis der skulle opstå problemer, dækker garantien en sum pr. sag på 200.000 DKK. Og 10.000 DKK pr. element.

Indeklimamærket

Med et indeklimamærket vindue, er du sikret at vinduet er testet ift. afgivelse af skadelige kemikalier i indeklimaet.

Med indeklimamærket, kan du sikre dig at du får et vindue som overholder de grænser der er for afgasning af en række kemikalier.

En bemærkning omkring Trustscore

Har man fået nye vinduer, som man er glade for. Så har man fået det man forventede. Her skriver man sjældent en anmeldelse på Trustpilot.

Er man utilfreds med noget, vil man have langt højere incitament for at skrive en dårlig anmeldelse. Måske håber man ikke at firmaet afhjælper ens rimelige og urimelige problemer. Ved at putte dem i offentlig gabestok, kan man nemlig nogle gange få tingene til at ske lidt hurtigere.

Derfor vil en middelgode rating hos Trustpilot, ikke nødvendigvis betyde at vinduerne er decideret dårlige.

Bedste vinduer test findes ikke, men snak med din lokale tømrer

En god metode til at finde nye vinduer i høj kvalitet, er at følge tømrerens anbefalinger.

En erfaren tømrer, har sat et hav af vinduer op og har kendskab til en række forskellige mærker.

Ja – han får ofte bedre priser på nye vinduer end dig og vil til tider tjene lidt på købet.

Han har nok også tendens til at vælge et mærke, hvor han ved han kan få leveringen til tiden. Og hvor vinduerne er gode at arbejde med. Og hvor vinduerne har en god kvalitet og holder med tiden, så han ikke skal forholde sig til reklamationer.

I sidste ende, der handler det rigtig meget om hans ry og rygte. Hvis han anbefaler i mærke, som der kommer problemer med, vil det jo på sigt kunne påvirke hans forretning negativt.

Søg andres erfaringer

Du kender måske nogle som har fået nye vinduer. Snak med dem og få deres vurdering. Det er selvfølgelig ikke den store videnskabelige test, men man skal ikke undervurdere erfaringsdeling og velmente råd.

Snakker man med nogle man kender, har de jo ikke noget på spil og kan komme med deres 100% reelle vurdering.

Billige vinduer er ikke nødvendigvis dårligere

Et vigtigt parameter når man leder efter nye vinduer, det er selvfølgelig prisen. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men vær også opmærksom på at nogle producenter bruger mange flere penge på markedsføring end andre gør.

Dette gør at prisen bliver nød til at blive højere, da de ellers ikke vil kunne tjene nok penge til at skabe overskud.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 3.7 / 5. Vurdering: 21

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Skal du have nye vinduer?

Bestil 3 gratis tilbud på nye vinduer - Det er 100% uforpligtende og du bestemmer selv om du vil gå videre med et af tilbuddene.