Isolering og efterisolering

Hvis du renoverer dit hjem, så giver det god mening at tænke på isolering. Faktisk kan det være et krav, at du gør det. Ifølge byggereglementet kan der være visse krav, der pålægger dig at isolere dit hjem for at spare på energiforbruget. Det kan for eksempel være, hvis du vælger at lægge gulvet om eller i forbindelse med et nyt tag.

Men selvom det kan virke som en forhindring i projekt renovering af hus, så gavner det dig faktisk i sidste ende – uanset om du vil beholde huset eller sælge videre. Beholder du huset, så vil du nemlig opleve nogle store besparelser på din varmeregning, og sælger du huset videre, vil du kunne få mere for det, da det kommer til at ligge i en højere energiklasse.

Reparation eller udskiftning af tag

Mange vælger også enten at renovere eller skifte deres tag. Det kan der igen være flere grunde til. Måske er det ikke blevet bygget på den mest hensigtsmæssige måde. Måske er det ikke den type tag, der passer bedst til huset rent æstetisk. Eller måske er der kommet fugt ind, så der nu er fugtskader og en risiko for skimmelsvamp.

Uanset hvad, så giver det god mening at skifte taget ud, og om ikke andet, så giver det god mening at få en professionel gennemgang af taget, inden du beslutter, at du vil beholde det præcis som det her.