Isolering af ydervæg udefra – Pris, info og tips

priser på omfugning af hus

Overvejer du at isolere huset udefra? En isolering af ydervæg udefra kan det være en rigtig fornuftig idé. Det er meget effektivt (Op til 30 procent mere effektivt, end indefra) og det koster mindre end mange tror.

Ved at lægge et ekstra lags isolering uden på den eksisterende mur og derefter bygge en ny facade, kan man isolere selv gamle huse, så de lever op til dagens standarder.

Nogle af fordelene ved isolering af ydervægge udefra:

 • Alt elarbejdet skal ikke rykkes rundt, som ved indvendig isolering.
 • Man fjerner kuldebroerne og forbedre indemiljøet.
 • Huset får en ny flot moderne facade.
 • Arbejdet kan udføres uden at påvirke den indvendige dele af huset, så det kræver ikke en større oprydning / omflytning indendørs.
 • Huset får ikke et mindre boligareal.
 • Radiatorer og lignende skal ikke flyttes.
 • De første 25 cm af den udvendige isolering tæller ikke med i ens bebyggelsesprocent.
 • Det er mere effektivt at isolere udefra end indefra. Hele huset bliver pakket ind og man undgår kuldebroer, som kan skabe fugt og skimmelsvamp, som der er risiko for ved indvendig isolering.

Overvejer du at få isoleret din ydervæg? Du kan nemt og hurtigt få 3 tilbud på opgaven, ved at benytte 3byggetilbud.dk
Omtalt i: 

Spar penge på isolering af ydervæg

Ved en efterisolering af ydervæggen kan der være mange penge at spare, ved at få flere tilbud på opgaven. Benytter du dig af 3byggetilbud, så får du op til 3 forskellige tilbud. Dem kan du sammenligne og spare penge. Det giver dig også en fornuftig vurdering af prisniveauet indenfor området.

Er det ikke tidskrævende?

Nej, det tager blot få minutter at udfylde formularen. Herefter vil firmaerne kontakte dig og komme enkeltvis ud og vurdere opgaven. Herefter modtager du tilbud fra firmaerne, som du kan vurdere enkeltvis og eventuelt vælge det firma du syntes har det bedste tilbud.

Om du vil vurdere det ud fra prisen eller om førstehåndsindtrykket betyder mest, det er op til dig. Syntes du ikke at tilbudene er gode nok, så er de selvfølgelig uforpligtende.

Få 3 gratis tilbud på efterisolering af ydervæg

For at overholde de krav som bygningsreglementet kræver ved nye huse, så skal man isolere med mindst 190 mm ved murstenshuse og 260 mm ved træhuse. Det er dog ikke alle huse, hvor det er muligt at isolere så grundigt, f.eks. pga. tagudhængene ikke er dybe nok. Her kan man isolere med et så tykt lags isolering, som man kan få plads til.

Kan det betale sig at isolere ydervæggene udefra?

Hvis det er muligt, så er det ofte både billigst og mest fornuftigt, at hulmursisolere. Det er både billigt og nemt at få lavet og det giver en god ekstra isolering af hele huset. Hvis det ikke er en mulighed, så skal man gøre sig nogle overvejelser:

 • Kunne det bedre betale sig for os at isolere indefra i stedet?
 • Hvad er prisen ved indvendig isolering kontra udvendig.
 • Hvilke ulemper er der ved at isolere ydervæggene udefra?

Disse ulemper der ved at isolere ydervæggene udefra:

 • Det kan være en skidt løsning, hvis huset har et lille tagudhæng.
 • Det er ofte en dyrere løsning end isolering indefra.
 • Man bør rykke vinduerne med ude, da det ellers vil kunne skade udseendet af huset. Og der vil komme mindre lys ind i huset, pga. den øgede dybde.
 • Tages der ikke højde for husets udseende og helhedsindtrykket, kan det ende med at være en løsning som skader helhedsindtrykket. Har man en speciel facade eller andet ved husets udvendige facade, så skal man overveje om man med en ny pudset facade, vil fjerne charmen ved huset.
Er dit hus fra før før 1984?

Så kan du få en gratis gennemgang af husets vinduer, døre, tagrender, træværk, tag, loft- og hulmursisolering. Du får en detaljeret husrapport med vedligeholdelsestips, løsningsforslag til energibesparelser og evt. reparationer.

Bestil et gratis hustjek fra Jydsk Tagteknik - klik her

Normalprisen er 2.995 kr. inkl. moms og tilbudet gælder til sommer

Årlig besparelse

Den årlige besparelse ved efterisolering af ydervæg varierer meget. Det afhænger af den eksisterende isolering og opvarmningsformen. Det er klart at har du en ydervæg, som er ekstremt utæt og du opvarmer dit hus via olie, så vil din årlige besparelse være meget større end hvis du har fjernvarme og en fornuftig ydervæg. Et simpelt bud på den årlige besparelse, vil være mellem 5.000 og 10.000 kroner. Hvilket betyder at det vil tage en del år før at investeringen er tjent hjem. Du bør dog ikke udelukkende lave efterisoleringen for besparelsens skyld, men også for at forbedre indeklima og for at gøre huset pænere.

Udvendig isolering pris pr. m2

Prøv vores udregner, hvis du ønsker en estimering på din opgave. Det er forsigtige bud, som kan vise sig at være enten for høje eller lave, men det giver dig en idé om prislejet.


quoteSpar tid og penge. Få 3 gratis isoleringstilbud hos 3byggetilbud.dk.

Vurdering
[Vurdering: 4 Gennemsnit: 4.3]

2 kommentarer

 1. March Svar

  Hej Boligi.dk

  Har I en kilde til oplysningen om, ydre isolering på op til 250 mm. ikke indregnes i boligareal?

  Mvh.

  March Andresen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *