Hulmursisolering – Den hurtigste og billigste vej til en lavere varmeregning

priser på omfugning af hus

Hulmursisolering er en billig og hurtig måde at spare penge på ens varmeregning. Sammen med loftet, der er husets vægge det svageste punkt, når det kommer til varmetab.

Langt de fleste huse fra før 1970´erne, har problemer med isolering af hulmuren, hvilket medfører et stort varmetab ud gennem væggen, hvilket medfører højere varmeregning og dårligere indeklima. Også nyere boligere kan have problemer med hulmuren, f.eks. hvis isoleringen er faldet sammen eller har taget skade.

Bor du i et ældre hus med hulmur og er der ikke blevet efterisoleret, så vil en efterisolering af hulmuren, være en investering med en meget kort tilbagebetalingstid. Bor du i et nyere hus, så skal du have nogle ud og vurdere den nuværende isolering, før du kan finde ud af om det kan betale sig at efterisolere eller ej.

quoteOvervejer du at få hulmursisoleret? Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering – benyt 3byggetilbud.dk
Omtalt i: 

Få en god pris på hulmursisolering

Der er rigtig mange firmaer som tilbyder hulmursisolering. Derfor kan det være lidt uoverskueligt at finde det rette firma til opgaven. Ved at benytte 3byggetilbud, der får du op til 3 uforpligtende tilbud på din opgave. På den måde kan du sammenligne tilbud og vælge det bedste. Det giver dig også en god idé om prisniveauet på området.

Tager det lang tid?

Nej, bestemt ikke. Det tager blot få minutter at udfylde formularen og så bliver du automatisk kontaktet af isoleringsfirmaerne. I aftaler hvornår de kan komme ud og vurdere opgaven og derefter modtager du de forskellige tilbud.

Når du har modtaget dine tilbud på opgaven, så kan du vurdere de enkelte tilbud og vælge det firma, som giver dig den bedste pris. Du kan også vælge at vurdere det ud fra dit indtryk af firmaerne og hvor professionelt de går til opgaven.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hulmursisolering

Hulmursisolering er en effektiv måde at efterisolere en bolig. Det tager få timer, koster ikke alverdens og er typisk tjent ind på et par år. Når man snakker om en efterisolering af hulmuren, så er der typisk tre scenarier.

  • Husets har en hulmur som er isoleret tilstrækkeligt. Her kan det ikke betale sig at få efterisoleret.
  • Huset har en hulmur med eksisterende isolering, som enten er mangelfuld eller som er faldet sammen med tiden. Her kan det være en god investering at få fyldt hullerne ud.
  • I nogle ældre boliger er der en hulmur, men ingen isolering. Her vil det være en fantastisk investering, da der er en verden til forskel, mellem en isoleret hulmur og en tom.

Mange ved ikke hvordan deres mur ser ud indvendig. Her kan det være en god idé at få et isoleringsfirma ud og tage en prøve fra muren, så man kan få indsigt i om det kan betale sig at efterisolere eller ej.

Er dit hus fra før før 1984?

Så kan du få en gratis gennemgang af husets vinduer, døre, tagrender, træværk, tag, loft- og hulmursisolering. Du får en detaljeret husrapport med vedligeholdelsestips, løsningsforslag til energibesparelser og evt. reparationer.

Bestil et gratis hustjek fra Jydsk Tagteknik - klik her

Normalprisen er 2.995 kr. inkl. moms og tilbudet gælder til sommer

Pris på hulmursisolering?

Det kan være svært at give et præcist bud på prisen på hulmursisolering. Der er forskellige faktorer som spiller ind, f.eks. materialevalg, tykkelsen af hulrummet, mm. En pris på mellem 130 og 175 kr. pr kvadratmeter er et godt bud. Det er en fordel at indhente flere tilbud på opgaven, så du har noget at sammenligne med. Husk at der er mulighed for at få både energitilskud og håndværkerfradrag, hvilket kan give store besparelser.

Hvordan foregår en hulmursisolering?

Det er en ekstrem simpel proces. Der bores små huller i ens facade og gennem disse huller, der blæses der et isoleringsmateriale ind. Når hulmuren er fyldt op, så lukkes hullet igen. Dette gentages indtil alle murene er blevet tilfredsstillende efterisoleret.

Det er dog ikke noget man selv lige kan gøre, da det kræves professionelle maskiner, materialer og erfaring.

Fordele ved hulmursisolering

En lavere varmeregning er blot en af fordelene ved at få efterisoleret sin hulmur. Boligen vil stige i værdi, du får et bedre indeklima (Mindre træk og kuldebroer) og du spare miljøet for co2.

Materialer

De forskellige isoleringsfirmaer sværger til forskellige materialer, men typisk benyttes der en af disse materialer:

  • Papiruld – Den mest anvendte form for materiale ved hulmursisolering. Der er tilsat ekstra materialer til ulden, der gør at den ikke kan brænde.
  • Stenuld (Ofte også kendt som Rockwool). Det er et stenmateriale, som er spundet. Det er vandafvisende og kan ikke brænde.

Som husejer, der behøves du ikke tænke så meget over hvilket materiale som er bedst, da forskellen mellem stenuld og papiruld er minimal. Begge materialer isolere godt og du bør primært fokusere på hvilken leverandør der giver dig den bedste mavefornemmelse og på prisen.

quoteSpar tid og penge. Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering hos 3byggetilbud.dk.

Vurdering
[Vurdering: 4 Gennemsnit: 4.3]

1 kommentar

  1. Pingback: Efterisolering af hus - Hvad kan bedst betale sig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *