Loftisolering – Alt om indvendig loftisolering og priser

efterisolering af hus

Varm luft har det med at søge op ad og loftet dækker et stort areal. Derfor er ordentlig loftisoleringen ekstrem vigtig for din boligs evne, til at holde varmen indenfor. Med en ordentlig loftisolering der kan man begrænse varmetabet via loftet, hvilket i sidste ende vil betyde en masse penge sparet på varmeregning.

Har du begrænset isolering på loftet, så kan en efterisolering af loftet hurtigt spare dig 3.000 til 5.000 kroner om året, afhængigt af din opvarmningsmetode og boligens generelle tilstand.

loftisolering med papiruld

At få efterisoleret ens loft er ofte billigere end man tror. Det kan typisk udføres for 15-25.000 kroner, hvilket betyder at selve investeringen, har en meget kort tilbagebetalingstid. Det er typisk den efterisoleringsform, som har den korteste tilbagebetalingstid (Sammen med hulmursisolering).

Ønsker du at få udført loftisolering?

Spar tid og penge med 3byggetilbud.dk
Omtalt i: 

Spar penge på loftisolering

Der kan være en del penge at spare, ved at indhente flere tilbud på en isoleringsopgave. Får du et par isoleringstilbud, så har du noget vælge mellem og det giver dig også en fornuftig vurdering af prisniveauet på området.

Det tager få minutter

Det tager ganske få minutter at udfylde formularen hos 3byggetilbud. Herefter vil du automatisk blive kontakte af op til 3 forskellige firmaer, som ønsker at byde ind på opgaven. De vil højst sandsynligt skulle se dit loft, så i første omgang vil i aftale tid til et besøg.

Når isoleringsfirmaerne har vurderet dit loft, så vil de sende dig et individuelt tilbud. Herefter kan du vælge det firma som giver dig det bedste tilbud.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på loftisolering

Får man udført en professionel loftisolering, så sørger man for at det meste af ens varme ikke forsvinder op igennem taget. Den bliver i huset og sørger for at give dig en behagelig temperatur. Derudover er loftisolering med til at forbedre indeklimaet, der mindskes kuldestråling og kuldenedfald..

I 1960erne startede fokussen på loftisolering og langt de fleste nye huse havde isolering på loftet. Det var dog ofte kun 50 til 150 mm som blev benyttet, hvilket i forhold til dagens standarder, er ingenting, da der i dag benyttes 300-500 mm.

Har man et hus med 50-150 mm loftisolering, så er der meget at hente ved en efterisolering. Det er en investering som kan tjenes hurtig ind og som er til at betale.

Er dit hus fra før før 1984?

Så kan du få en gratis gennemgang af husets vinduer, døre, tagrender, træværk, tag, loft- og hulmursisolering. Du får en detaljeret husrapport med vedligeholdelsestips, løsningsforslag til energibesparelser og evt. reparationer.

Bestil et gratis hustjek fra Jydsk Tagteknik - klik her

Normalprisen er 2.995 kr. inkl. moms og tilbudet gælder til sommer

Prisen på loftisolering

Prisen på efterisolering af loftet afhænger af disse ting:

  • Hvor stort er loftet? Hvor flere m2 desto flere penge koster det at efterisolere.
  • Hvor mange mm isolering skal der påføres? Det anbefales at man isolere op til 350-450mm. Det kan sjældent betale sig at isolere med mindre, da en stor del af prisen ligger i forarbejdet og fremmødet af håndværkeren. At han skal smide 100mm ekstra på, det er ikke noget som tager særligt lang tid, eller koster meget ekstra i materialer.
  • Om man har en gangbro som skal hæves? Langt de fleste har en gangbro, men det er sjædent at man fysisk hæver den. I langt de fleste tilfælde, der etablere man en ny og isolere ovenpå den gamle.

Husk at “jo mere isolering” desto bedre, ikke altid er korrekt. Isolere man for grundigt og uden kenskab til det fugttekniske, kan det være med til at give skimmelsvamp. Det er derfor det er en god idé at lade professionelle varetage ens isoleringsopgaver, da de burde have styr på det tekniske.

Priserne er selvfølgelig kun vejledende og til inspiration. Udregningen er baseret på adskillige tilbud fra isoleringsfirmaer og er udregnet efter gennemsnitsprisen på papiruldsisolering. Prisen er efter eventuelle energitilskud og håndværkerfradrag.

Skal der laves arbejde, som går udover isoleringsdelen, som f.eks. hævning af gangbro, så forvent en højere pris.

Hvor meget kan man spare årligt?

Udregningerne er selvfølgelig kun vejledende, men giver en idé hvor meget der kan spares årligt, på varmeregningen. En byggerådgiver kan give dig en meget mere præcis udregning. 

Isoleringstyper på loft

Der findes en lang række isoleringsmaterialer som typisk benyttes til loftisolering. Vi gennemgår de mest populære:

Granulat

Granulat kommer i forskellige typer, som f.eks. papiruld, stenuld, mm. De mest populære er:

Papiruld – Et genbrugsmateriale, som fremstilles af gamle aviser. Det er tilsat brandhæmmende midler og borater, som forebygger svamp og råd.

Stenuld – Stenuld er et højtisolerende materiale, som er produceret af kalksten. Den største og mest kendte producent er Rockwool.

Mange foretrækker papiruld, da det er et materiale med en række fordele. Det er billigt at anvende, det isolere effektivt, det er brandhæmmende og det kan afgive fugt, hvis man har huller i dampspærren.

eksempel på slidt loftisolering

Eksempel på slidt loftisolering, med en hullet dampspærre. Perfekt til papiruld.

Papirulden er nem at håndtere. Den føres ind med slange og lægges som et dækkende lag over hele loftet.

Hvilken granulat type skal jeg vælge?

Ingen huse er ens, så derfor er det vigtigt at få en professionel rådgiver med ind over. Det afhænger af det enkelte loft, hvilken isoleringsmateriale som er bedst.

Isoleringsbatts

Isoleringsbatts / isoleringsruller er typisk den billigste løsning og den nemmeste, hvis man vælger at gøre det selv. Skal man have en håndværker til at klare opgaven, så er det ofte omvendt, hvor batts er dyrere end isoleringsgranulat. Hvis du er praktisk anlagt, så kan du isolere dit loft selv med isoleringsbatts og ruller. Det er dog meget vigtigt at du sikrer dig at dampspærren er intakt, da du ellers kan løbe ind i fugtproblemer senere hen.

Hvis den gamle isolering er i god stand, så kan der lægges et nyt lag isolering hen over. Hvis den gamle isolering har større skader, så bør den erstattes af et nyt lag.

quoteFå 3 tilbud på efterisolering af loft hos 3byggetilbud.dk.

Vurdering
[Vurdering: 7 Gennemsnit: 4.4]

1 kommentar

  1. Ellen Wettendorff Svar

    Kan du eventuelt beskrive isolering med papirgranulat i hus med høj kip. Vil denne form med indsprøjtning af granulat ikke glide ned, og hvad med de 50 til 70 millimeter afstand op til taget, kan dette styres når granulatten indsprøjtes, da det jo ikke er synligt når det sprøjtes ind under tag. Vil udskifte isoleringsbatts, da dette ligger for tæt mellem underpladder og tag, afgiver kondensfugt.
    Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *