Papiruld pris? Hvad koster det at isolere ens loft med papiruld?

Isolering med papiruld

Papiruld pris? Prisen for isolering med papiruld, afhænger af de faktiske forhold ved den enkelte isolering. Vi har udviklet en beregner, som kan give dig en idé om prisen på papiruldsisolering af loftet.


Prisen på papiruldsisolering er selvfølgelig kun vejledende, men giver dig en idé om hvor stor investering der skal til. Prisen er baseret på ca. priser fra en række anerkendte forhandlere, efter diverse energitilskud og håndværkertilskud.

Obs: Der er ikke medregnet ekstraudskifter, som f.eks. ved hævning af gangbro.

Hvordan får jeg en god papiruld pris?

Det vigtigste er at undersøge markedet. Det første tilbud du får, er nødvendigvis ikke det bedste.

Husk dog også at det billigste tilbud, ikke altid er det bedste.

Godt håndværk, overholdelse af aftaler og ordentlig oprydning er også vigtigt, så undersøg firmaerne bag tilbuddene og find ud af om de har et godt ry. Selv mindre fejl i isoleringsarbejdet, kan nedsætte isoleringsevnen betydeligt.

jydsk-tagteknik-logo
Gratis isoleringstjek
Ofte er din besparelse på varmeregningen ved en efterisolering, så stor, at den kan tilbagebetale udgiften (Indenfor få år). Jydsk tagteknik tilbyder et gratis isoleringstjek af loft- og hulmursisolering. Du modtager efterfølgende isoleringsrapport og tilbud på udførelse.

Afhængigt af ens personlighed og hvor meget arbejde, som man ønsker at gøre, så kan man gøre følgende for at spare penge på ens isoleringsopgave.

  • Brug tilbudstjenester, hvor man får flere uforpligtende tilbud på opgaven.
  • Undersøg hvilke isoleringsfirmaer der findes i nærområdet. Har et firma en lang transport, så vil det ofte påvirke prisen.
  • Gør det selv – Det er faktisk muligt selv at isolere med papiruld. Det kræver dog at man har den nødvendige viden. Det er muligt at købe papirulden selv og leje de nødvendige maskiner, men det frarådes dog, medmindre man 100% ved hvad man gør.

Sørg altid for at få mere end et tilbud på en opgave, gerne 2-3 stykker, så du har lidt at sammenligne med. Der er ikke den store grund til at indhente flere tilbud, da priserne på papiruldsisolering ikke variere så meget. Blandt isoleringsfirmaerne, der bliver der skævet grundigt til konkurrenternes priser, hvilket betyder at priserne er meget ens.

Ønsker du at få udført papiruldsisolering? Få en god pris hos 3byggetilbud.dk.

Få den bedste pris på papiruldsisolering

Der efter ofte gode besparelser, ved at indhente flere tilbud på papiruldsisolering. Ved at benytte 3byggetilbud, der får man op til 3 forskellige tilbud på opgaven. Det giver dig også en klar idé om prisniveauet på markedet.

Det tager få minutter

Udfyld formularen og skriv at du specifikt ønsker papiruldsisolering. Herefter vil du blive kontakte af op til 3 forskellige firmaer, som derefter vil besøge dig og kigge på dit loft. Når de har vurderet opgaven, så vil de sende dig et uforpligtende tilbud.

Herefter kan du vælge det firma som der giver dig det bedste tilbud, eller måske det firma som der giver dig din bedste mavefornemmelse. Tilbuddene er uforpligtende, men kommer kun fra anerkendte firmaer, så du skal ikke være nervøs for at rende ind i et firma, som ikke kan udføre kvalitetsarbejde.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på papiruld*

Få en billigere pris – Søg tilskud til papiruldsisolering

Når du får en håndværker til at klare efterisoleringen med papiruld, vil de typisk tilbyde at klare alle tilskudsansøgningerne.

Efterisolering af loftet er en af de energioptimeringer, som hurtigst er tjent ind igen. Dette tager typisk blot 3-5 år, da man ofte kan spare over 20 procent på varmeregningen.

Derudover kommer fordelene ved bedre indeklima og at huset bliver mere salgsbart, da det opnår en bedre energimærkning.

Der kan søges om tilskud både ift. besparelsen på kWh/årligt og ift. arbejdslønnen. Det betyder at du ofte kan fratrække minimum 30% af den samlede pris på loftisoleringen. Bemærk dog at dele af tilskudet kan være med i de tilbud, som du modtager fra håndværkeren.

Hvorfor er papiruld populært som isoleringsmateriale?

At isolere sit loft med papiruld er ikke en ny opfindelse. Faktisk har papiruld været anvendt som loftisolering i USA siden 1950´erne.

Metoden kom til Danmark i 70´erne og er blevet forfinet og udviklet lige siden. Papiruld virker rigtig godt til eksempelvis loftisolering og etageadskillelser, da papirulden har en god evne til at håndtere det danske klima, hvor fugtigheden er høj.

Papiruld har en høj isoleringsevne og en høj brandmodstand, da det er behandlet med brandhæmmende midler. Dertil kommer dets evne til at lydisolere, som selvfølgelig ikke er så vigtig ift. loftisolering.

Men det som primært gør papiruld populært i Danmark, er at det er en billig teknik, hvor man får en høj isoleringsevne til prisen. Det er nemt at håndtere for håndværkerene og man har muligheden for hurtigt at isolere store arealer.

Kan man gøre det selv? (Lægge papiruld på loftet)

Ja du kan godt selv isolere med papiruld. Det kræver at du har har lidt teknisk snilde, hvis dit loft ikke er klar til at isoleringen blot tilføjes. F.eks. hvis der skal etableres ny gangbro eller der ikke er opsat vindpap.

Dog skal det bemærkes, at det meget sjældent kan betale sig at selv isolere. Din pris på papiruld vil være højere, end den pris en håndværker kan købe det til. Dertil kommer de tilskud der kan søges, ved energioptimering af ens hjem. Du har mulighed for at søge dette selv, men du kan ikke søge tilskud til arbejdslønnen.

Sidst opdateret 13. september 2021 af Jesper Hansen