Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Papiruld – Læs om papiruld og efterisolering

Papiruld er et isoleringsgranulat. Det betyder, at materialet sikrer dig en ensartet isolering, der kan lukke sprækker, hvor varmen ellers ville være sluppet ud. Som navnet også antyder, bliver papiruld fremstillet af papir. Ofte vil det være enten overskuds- eller genbrugsaviser, der bliver anvendt til formålet.

Få gratis rådgivning og 3 uforpligtende tilbud på papiruldsisolering
Hvis du skal have efterisoleret dit loft, hulmure eller andre steder i huset? Og ønsker du at benytte papiruld, så kan du med fordel bestille uforpligtende tilbud på opgaven. Brug vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, hvor du får gratis rådgivning og 3 uforpligtende tilbud på opgaven. Beskriv opgaven så præcist som muligt, så får du de mest præcise tilbud.
  • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
  • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
  • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

Det er de hule cellulosefibre i papiret, som egner sig særdeles godt som isoleringsmateriale. Derfor har papiruld også fungeret som isoleringsmateriale i flere hundrede år.

Hvad koster efterisolering med papiruld på loft?

Hvor anvendes papiruld?

Du kan anvende papiruld som isoleringsgranulat et hav af steder. Blandt andet på lofter, flade tage, hulmure, krybekældre, etageadskillelser og mange flere steder. Fordelen ved at anvende ulden er, at materialet kan svøbe sig omkring andre materialer.

Det betyder, at hvis du eksempelvis skal isolere rørføringer, vil papirulden gå ind og lukke både huller og sprækker på en effektiv måde. Du vil derfor også opleve, at en isolering med materialet vil reducere din varmeregning.

isolering med papiruld
Papiruld er et populært materiale til loftisolering.

Fordele ved papiruld

Papiruld er nemt at arbejde med. Det klør/kradser ikke, men det anbefales dog stadig at anvende maske til arbejdet. Hvis der er borsyre i papirulden, bør man benytte sig af en P2-maske.

Papiruld hjælper med at skabe et åndbart hus, da materialet både kan optage og afgive fugt. Hvis din dampspærre er ødelagt, kan du stadig benytte papiruld. Det er et materiale som har en lang levetid.

Papiruld er tilsat salte, som skadedyr ikke har lyst til at opholde sig i. Derfor vil papiruldsisolering hjælpe med at begrænse skadedyr og følgeskaderne ved besøg af mus og rotter.

Det er et materiale som er nemt at arbejde med. Man kan nemt dække afkroge, rør, mv.

Når papiruld produceres, bliver miljøet belastet mindre. Det er primært et genbrugs materiale og dermed er produktionen hurtigere og mindre energikrævende.

Papiruld er bedre til lydisolering end eksempelvis mineraluld.

Det er et lige så effektivt materiale som de traditionelle isoleringsmaterialer. Papiruld er god til at lagre varme og dets lambdaværdi er lav.

Ulemper ved papiruld

Man skal være forsigtig med at bruge papiruld i hulmuren, hvis muren bliver meget udsat for slagregn eller hvis man ikke har murpap mellem hulmuren og fundamentet.

Papiruld falder sammen når det blæses ind. Du skal forvente at det sætter sig 10-20 procent og det bør man tage højde for ift. mængden, hvis man ønsker en præcis isoleringstykkelse.

Der er brandhæmmende kemikalier i papiruld, så papirulden ikke kan brænde. Kemikalierne kan være sundhedsskadelige, hvis man arbejder med papiruld.

Er papiruld brandfarligt?

Selvom du måske kan have dine betænkeligheder ved at isolere med papir, kan du trygt vælge papiruld. Materialet er nemlig imprægneret med salte, der har en brandhæmmende effekt. Saltene giver papiret beskyttelse mod både flammer og gløder.

Det betyder helt konkret, at hvis der opstår brand, vil saltene afkøle og forkulle papiret. Derfor er papiruld også klassificeret i brandklasse D-s2,d0. Det kan sidestilles med klasse B materiale.

Hvor godt isolerer papiruld?

Når der tales om isoleringsmateriale i byggeverdenen, bruges betegnelsen lambdaværdi. Lambdaværdien beskriver, hvor godt et givent materiale isolerer.

Papiruld lambda værdi

Papiruld har en lambdaværdi på 39. På helt almindeligt dansk betyder det, at papiret har en god isoleringsevne. Papiret isolerer så godt, fordi isoleringen fungerer som en varm dyne. Det betyder, at der er ikke nogen form for kuldebroer eller varmetab.

Hvor meget kan man spare på energiregningen med efterisolering af loftet?

Kan papiruld isolere lyd?

Det er ikke kun varme, som ulden er god til at isolere. Ulden kan også isolere både lyd og støj. Det skyldes, at ulden består af cellulosefibre, som egner sig rigtigt godt til lydisolering. Faktisk kan cellulosefibre reducere støjen væsentligt mellem blot to etager eller to rum.

Ulden kan nemlig anvendes til både at isolere loft, gulv og skillevægge. Hvis du derfor gerne vil reducere larmen fra din overbo, nabo eller måske din teenager, er ulden et godt valg.

Årlig besparelse med papiruld på loft

Kan papiruld håndtere fugt?

Selvom du måske tænker, at papir og fugt ikke er to gode makkere, så er situationen helt anderledes, når det handler om ulden.

Ulden er nemlig fugttransporterende. Sagt med andre ord betyder det, at ulden kan optage og afgive fugt. Helt uden, at det går ud over materialets evne til at isolere. Derfor kan du med fordel vælge isoleringsmaterialet, når du vil undgå fugtproblemer i dit hjem.

Hvis du har et hus med dampspærre, vil isoleringsmaterialet derfor være en god løsning, når du gerne vil efterisolere.

Hvordan påvirker papiruld indeklimaet?

Når du vælger at isolere med ulden, vil du opleve at få et bedre indeklima. Når der tales om indeklima, vil folk ofte nævne, om deres hjem bliver koldt om vinteren. Der er intet behageligt over et fodkoldt gulv eller kolde vægge.

isolering med papiruld

Begge dele skyldes kuldebroer, der opstår, når hjemmet er mangelfuldt isoleret. I de helt grelle tilfælde medfører den mangelfulde isolering, at der dannes mug og skimmelsvamp på indervæggene. Da uldens isoleringsevne er helt sublim, kan du trygt vælge ulden, når du skal have isoleret dit hjem ordentligt.

Er papiruld miljøvenligt?

For det første er en god isolering altid miljøvenlig. Det skyldes, at du ikke behøver opvarme dit hjem lige så meget, når hjemmet er bedre til at holde på varmen. Derfor er en god isolering altid CO2-besparende.

Da ulden fremstilles af overskudspapir og genbrugsaviser er materialet en miljøvenlig løsning. Faktisk er fremstillingen af ulden i nogle tilfælde helt op til otte gange mindre CO2-udledende end fremstillingen af andre isoleringsmaterialer.

Hvis du derfor gerne vil isolere bæredygtigt, bør du overveje papiruld.

Er papiruld en del af den cirkulære økonomi?

Ulden indgår også i en såkaldt cirkulær økonomi. Det skyldes, at ulden fremstilles af gamle aviser eller papir, der er i overskud. I stedet for helt at kassere papirmaterialet, bliver det i stedet anvendt som isoleringsmateriale.

Hvis dit hjem en dag skal renoveres eller helt nedrives, kan ulden faktisk genbruges igen. Det er en cirkulær og bæredygtig løsning.

Er det nemt at anvende papiruld?

En stor fordel ved ulden er brugervenligheden. Det er både let, hurtigt og effektivt at isolere med det. Hvis du gerne vil isolere en hulmur, tager det typisk én dag. Hvis du i stedet gerne vil isolere et loft, vil det typisk tage mellem en til to dage. Når der isoleres med ulden, bliver det blæst ind under tryk.

Det er din garanti for, at ulden også lægger sig i de hulrum, hvor det er tiltænkt. På den måde udfylder ulden også den plads, hvor den eksisterende isolering enten er faldet sammen eller måske helt mangler.

For at være helt sikker på, at din hulmur rent faktisk er blevet fyldt op, vil ulden blive blæst ind fra flere forskellige huller i din facade.

Isolering af hulmur med papiruld.

Hvad hvis jeg skal installere noget efter isoleringen?

Hvis du får brug for at installere eksempelvis el eller udskifte ledninger, er det nemt at komme til, når du har isoleret med papiruld.

Du skal blot skubbe ulden til side. Når du er færdig med at din arbejdsopgave, kan du blot skubbe den tilbage igen. Herefter kan du udjævne ulden med enten dine hænder eller et arbejdsredskab. Det kan eksempelvis være en rive, kost eller skovl. Du skal ikke være bekymret for at røre ved ulden. Det er meget behageligt at arbejde med og generer dig ikke.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4 / 5. Vurdering: 13

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Gratis tilbud på isolering med papiruld

Bestil 3 gratis tilbud på efterisolering af dit loft her. Udfyld formularen og modtag 3 tilbud fra dygtige lokale isolatører. Det er 100% uforpligtende og du vælger selv om du vil gå videre med et af tilbuddene.