Den giver dig en idé om det kan betale sig at investere i en efterisolering med eksempelvis papiruld, så du kan udregne din tilbagebetalingstid på investeringen.
Beregn din årlige besparelse ved efterisolering af loftet
Husk at udregningen kun er vejledende. Den giver dig en idé om besparelsen, men vil aldrig være 100% præcis, da en præcis udregning afhænger af en lang række forhold, som f.eks. den eksisterende isolerings tilstand, husets generelle tilstand (Eksempelvis hulmurens isoleringsgrad), mv.
Der kan også være store forskelle på prisen på energi. Der er stor forskel på om man anvender fjernvarme, olie og gas. Priserne varierer meget og markedet er i opbrud.
Har man eksempelvis gas, kan der være enorme forskelle fra uge til uge på priserne, dermed også på besparelsen ved efterisolering.
Hvad er den årlige besparelse med papiruld på loften?
Den årlige besparelse med papiruld på loftet vil være mellem 5.000-20.000 kr, hvis vi tager udgangspunkt i et parcelhus på 120 m2 med en dårlig isolering. Det kan være svært at sige præcist hvor stor besparelsen vil være, da det afhænger af en lang række faktorer.
Hvor dyrere varmekilde du har, desto større vil besparelsen være. Det afhænger også af din eksisterende isolering. Hvis du går fra ingen isolering til 400 mm, så vil en efterisolering have kæmpe betydning. I langt de fleste tilfælde er der dog en eksisterende isolering som man forbedre. Her vil besparelsen være noget mindre.
Hvad kan man spare årligt med mineraluld?
Den årlige besparelse er nogenlunde den samme som med papiruld. De har en meget ens isoleringsgrad og koster ca. det samme at få lagt.
Hvornår kan det betale sig at efterisolere loftet?
Den normale hovedregel er at hvis du kun har 175 mm isolering på loftet (Eller mindre), så vil det typisk kunne betale sig at efterisolere. Og hvis det kan betale sig at efterisolere, så har du faktisk pligt til at gøre det.
Hvordan opfylder jeg bygningsreglementets krav?
Håndværkeren ved hvordan man rent teknisk opfylder kravene fra bygningsreglementet. Som hovedregel skal der minimum være 300 mm isolering på loftet eller isolering med en U-værdi på højst 0,12 W/m2K.
Hvad skal du være opmærksom på når man efterisolere loftet?
Når der efterisoleres anvendes der typisk papiruld eller mineraluld (Sten eller glasuld). Der er ikke nødvendigvis den store forskel på isoleringsgraden på materialerne og i sidste ende vil det ikke have så stor betydning om du vælger det ene materiale eller det andet.
Der kan være situationer hvor der er fordele ved at anvende det ene materiale frem for det andet. Det vil håndværkeren kunne guide dig i. Et eksempel kan være hvis ens dampspærre er i en dårlig tilstand, så vil et materiale som papiruld være at foretrække, da det er et fugttransporterende materiale.
Dårlig isolering giver høj varmeregning
De kolde vintre i Danmark koster dyrt for mange boligejere. Er ens hjem ikke ordentligt isoleret, så vil varmen hurtigt sive ud. Det er ikke behageligt at gå og småfryse, så derfor er det naturligt at man giver termostaten et ekstra nøk opad, selvom man ved at det i sidste ende koster en del ekstra på varmeregningen.
Efterisolering er i mange tilfælde en rigtig god investering. Især ens loft og hulmur er steder hvor en investering sjældent tager 20+ år, før den er tjent hjem. Med disse høje energipriser vil man kunne opleve situationer, hvor ens investering er tjent hjem på ganske få år.