Isolering af gulv

gulvisolering

Bestil 3 tilbud på gulvisolering i dag

Er du på udkig efter kompetente håndværkere, som kan isolere dit gulv? Bestil 3 tilbud på gulvisolering via 3byggetilbud (Tager få minutter).

Modtag herefter 3 uforpligtende tilbud på gulvisolering.

✔️ Tager få minutter at udfylde

✔️ Dækker hele Danmark

✔️ Du kan spare penge ved at sammenligne priser.

Isolering af gulv er en overset måde at skrue ned for energiforbruget. Har du ikke isolering i gulvet, så risikere du at bruge for meget varme, hvilket i sidste ende koster på bankkontoen.

Du kan også risikere at der udvikles skimmelsvamp under dit gulv. I nogle ældre huse (Typisk fra før 1985), der er der slet ikke isolering under gulvet.

Her kan det ofte være en rigtig god investering at få efterisoleret gulvet, især hvis du alligevel skal lægge nyt gulv, f.eks. ved et huskøb.

Hvad koster efterisolering af gulv?

Der findes mange former for gulvisolering, derfor vil priserne variere meget og de færreste huse er ens. Derfor kan det være svært at give et præcist bud på prisen på efterisolering, uden man har set det pågældende gulv.

Generelt er det dyrt at efterisolere et gulv og det kan sjældent betale sig, hvis man allerede har minimum 100 mm isolering i gulvet, medmindre man alligevel er i gang med at skifte gulv.

Som hovedregel kan man følge disse ca. priser:

  • Ca. 2000 kroner pr. meter, hvis man ønsker at isolere sokkel og fundament udefra.
  • Ca. 3000 kroner pr. kvadratmeter, hvis du skal have lagt et nyt tærrendæk.
  • 1200-2000 kroner pr. kvadratmeter, hvis gulvet skal brækkes op, lægges ny isolering herunder og anlægges nyt gulv.

Disse priser er forsigtige estimater og prisen vil variere meget fra bolig til bolig.

300 mm er vejen frem

Skal du renovere dit gulv eller installere gulvvarme, så skal du lægge mindst 300 mm isolering. Det er kravet fra bygningsreglementet ved isolering af gulv.

Er dit hus fra efter 1985?

Hvis dit hus er bygget efter 1985, så skal du højst sandsynligt ikke bekymre dig om manglende isolering. Her kom der strengere krav til gulvisolering og alle huse er bygget med isolering i gulvet.

Gulvet kan dog stadig føles koldt, da det ikke nødvendigvis var så strenge krav dengang, som der er i dag. Men det vil sjældent kunne betale sig at efterisolere et gulv i et hus fra efter 1985.

jydsk-tagteknik-logo
Gratis isoleringstjek
Ofte er din besparelse på varmeregningen ved en efterisolering, så stor, at den kan tilbagebetale udgiften (Indenfor få år). Jydsk tagteknik tilbyder et gratis isoleringstjek af loft- og hulmursisolering. Du modtager efterfølgende isoleringsrapport og tilbud på udførelse.

Der kan dog være tilfælde, hvor du skal have lagt nyt gulv eller lignende, at det kan betale sig at efterisolere. F.eks. hvis du har 100 mm, så kan du lige så godt gå op til 300 mm, hvis alting er åbent.

Hvis du får indlagt gulvvarme eller du efterrenovere dit gulv, så skal du overholde bygningsreglementet, som siger at der minimum skal være 300 mm isolering.

Ønsker du at få udført gulvisolering?

Du kan spare tid og penge med 3byggetilbud.dk.

Spar penge på gulvisolering

Det kan være en rigtig god investering at bruge 2 minutter på at hente tilbud på din isoleringsopgave. Bestiller du 3 tilbud på isolering af gulv hos 3byggetilbud, så får du et fornuftigt sammenligningsgrundlag, så du har en klar idé om prisniveauet. Om du ønsker at gå videre med en af leverandørerne, det er selvfølgelig op til dig.

Det tager blot få minutter

Det tager kun få minutter at udfylde alle de nødvendige oplysninger hos 3byggetilbud. Herefter starter der en automatisk proces op, som ender med at du bliver kontaktet af op til 3 firmaer, som byder ind på opgaven.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvisolering*

Er du i tvivl om hvor meget isolering der er under gulvet?

Hvis du er i tvivl om hvor meget isolering du har under gulvet, så kan du kigge på dine tegninger af huset. Hvis du ikke har tegningerne, så kan du være heldig at du kan finde dem på nettet. Kig f.eks. på https://www.weblager.dk og https://www.filarkiv.dk/, hvor du finder gamle plantegninger. Er din kommune ikke en del af en af disse tjenester, bliver du nød til at møde op på kommunen og få udleveret dine dokumenter.

Du kan selvfølgelig også bare benytte dig af en lidt mere lavpraktisk løsning, nemlig at fjerne et gulvbræt og tage et kig under gulvet (Hvis det er muligt).

Slip for besværet med granulat

Med granulat, som eksempelvis papiruld, der kan man slippe for meget af besværet. Her indblæses isoleringen ind under gulvet og det er minimalt, hvor meget der skal fjernes, for at det er muligt. Dermed at du fri for at brække hele gulvet op.

Isolering af gulv hjælper mod fodkulde

Fodkulde er en træls ting. Nogle er mere kuldeskær end andre og skruer hurtigt op for varmen, hvis de syntes at gulvet er koldt. Desværre koster det rigtig meget på energiregningen, da det kræver en del energi at varme et gulv op. Og i nogle tilfælde er det slet ikke muligt, da isoleringen er for dårlig.

I det lange løb, der er den eneste rentable løsning, at få efterisoleret gulvet.

Du kan også vælge at isolere husets fundament

Nogle vælger at isolere husets fundamentet og sokkel udefra. Man graver simpelthen husets sokkel fri og derefter monteres der isolering på soklerne. I tilfælde, hvor sokkel/fundamentet er for ujævn til at isoleringen kan slutte tæt, der berappes den og herefter monteres isoleringen.

Der laves en vandtæt membran, hvor isoleringen påføres. Til sidst, der afsluttes der med en stålprofil, så der ikke kan trænge vand ind i isoleringen. Der lægges sten og grus til dræning.

Sidst opdateret 7. juni 2021 af Jesper Hansen