Isolering og efterisolering af krybekælder

efterisolering krybekælder

Går du med tanker om efterisolering af krybekælder i dit hus? Er din krybekælder ikke isoleret godt nok, så vil man kunne opleve et varmetab på op til 30%. Varmen forsvinder simpelthen ned gennem kælderen og videre ned i jorden. Udover den pæne besparelse på varmeregningen, så opnår du også et bedre indeklima, med mindre fodkulde.

En krybekælder har ikke nogen egentlig funktion, andet end at løfte huset væk fra den kolde jord og fugten deri. Der kan være ventilationshuller i husets sokkel, som ventilere kælderen, men som også er medvirkende til at gulvet i huset bliver koldt.

Hullerne har dog den funktion at de er med til at holde kælderen tør. De afhjælper fugt og det er vigtigt at du er opmærksom på dette, når du efterisolere krybekælderen. Man skal være meget forsigtig med ikke at ændre fugtbalancen i huset, da den ekstra isolering, kan skabe problemer med skimmelsvamp og lignende. Derfor kan det ofte være en god idé at få en fagmand til at klare jobbet, da han eller hun har den faglige ekspertise til at undgå disse problemer.

Efterisolering kan give store skader

Der er mange faldgrupper ved efterisolering af krybekældere, hvor den forkerte udførelse kan skabe skimmelsvamp, råd og svampeskader. Derfor er det en rigtig god idé at få fagfolk ind over, hvis du overvejer en efterisolering. Der er mange skrækhistorier, hvor folk bare har fyldt isolering i kælderen og skabt en masse problemer for dem selv.

Hvor meget kan man spare ved en efterisolering af krybekælder?

Det kan være svært at sige præcist, hvor meget du vil spare ved at efterisolere din krybekælder. Det afhænger af dem eksisterende isolering, opvarmningskilde og husets størrelse. Det kan være lige fra næsten ingenting, hvis du har en billig opvarmningskilde og din eksisterende isolering er fornuftig. Men det kan også hurtigt være 4000-8000 kroner, hvis den gamle isolering ikke er fantastisk og du har en dyr opvarmningskilde.

Hvad koster det at efterisolere krybekælderen?

Som eksempel, så kan en isolering af en krybekælder på 60m2 koste i omegnen af 11.000 til 16.000 kroner – når energitilskud er trukket fra. Det er dog et hurtigt eksempel. Der kan være faktorer som gør at prisen bliver højere eller lavere.

Vil du gerne have 3 gratis tilbud på efterisolering af din krybekælder? Så benyt 3byggetilbud.dk og få 3 uforpligtende tilbud.

Omtalt i: 
Med 3byggetilbud får du 3 uforpligtende tilbud på opgaven, som du så kan vurdere enkeltvis. På den måde finder du det mest fordelsagtige tilbud.

Efterisolering af krybekælder

Som regel skal krybekælderen efterisoleres, hvis dit hus er ældre end 10 år. Er huset nyere, så er der ofte slet ikke ikke behov for ny isolering, da isoleringen allerede er tilsvarende. Er du i tvivl, så bør din krybekælder som minimum have 150 mm isolering. Dog skal du være obs på om den gamle isolering er i orden, inden du lægger ny isolering ovenpå. Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen og det er som tidligere nævnt, meget vigtigt at du ikke dækker ventilationshullerne til.

Oppefra eller nedefra

Normalt isolere man krybekælderen nedefra, da det er langt nemmere og billigere. Isolere du oppefra, så skal du fjerne alt gulv og det besværliggøre processen en del.

Det er klart den nemmest og billigste måde at isolere nedefra, hvor du montere isoleringsmåtter på loftet af krybekælderen. Det kan dog være besværligt at komme til, hvis du har en meget lav højde på krybekælderen. Det er bestemt ikke et behageligt stykke arbejde, men med udsigt til en lavere varmeregning, så er det bare noget som skal overståes.

Du kan også vælge at nedlægge krybekælderen

En anden løsning er helt at nedlægge krybekælderen. Man etablere et velisoleret terrændæk på minimum 300 mm isolering, da det er minimumskravet fra bygningsreglementet. Dette er især en rigtig god løsning, hvis man påtænker at indlægge gulvevarme i huset.

Vurdering
[Vurdering: 2 Gennemsnit: 4]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *