Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Bortkørsel af jord – Hvad koster det og hvad skal du være opmærksom på?

I denne artikel kigger vi på hvad du skal forvente at det ca. vil koste, hvilke ting du bør være opmærksom på og hvordan processen forløber. Overalt i Danmark finder …

Skal du have kørt jord væk?

Få 3 uforpligtende tilbud på bortkørsel af jord via 3byggetilbud. Vær præcis i din beskrivelse ift. mængde og lokale forhold, så er der større chance for at du får et præcist tilbud.

I denne artikel kigger vi på hvad du skal forvente at det ca. vil koste, hvilke ting du bør være opmærksom på og hvordan processen forløber.

Overalt i Danmark finder man firmaer, som har specialiseret sig i at bortkøre jord. Din lokale vognmand kan højst sandsynligt hjælpe dig med projektet, eller henvise videre til den rette.

Hvad vil det ca. koste at få bortkørt jord?

Prisen afhænger af jordkvaliteten. Ikke forurenet og lettere forurenet jord er meget billigere at bortskaffe, end hvis man skal bortskaffe stærkt forurenet jord.


Når man skal bortskaffe jord, så skal det analyseres. Det er din individuelle vurdering, om man skal vælge at gøre det inden (Få lavet stikprøve), eller om man skal vente, til det analyseres på modtagestationen.

Husk analyse ved større mængder

Ved større mængder jord (50 tons+), er det dog en kraftig anbefaling, at man får analyseret jorden, inden, da man ellers kan få en meget ubehagelig overraskelse og en meget tømt pengepung, hvis det viser sig, at jorden er stærkt forurenet. Det firma, som skal hjælpe dig med at bortkøre jorden, vil højst sandsynligt også kunne hjælpe dig med at få udført jordanalyser.

Hvis din jord er klasse 0-1, vil du skulle betale den billigste pris (Omkring 150 kroner pr. ton, men det kan varierer meget geografisk). Mens ved klasse 2-3 vil prisen ofte være ramt af et mindre tillæg. Ved klasse 4 jord kan tillægget variere meget, da det afhænger af mængden af forurening. Men forvent en pris i omegnen af 1000 kroner pr. ton jord.

Forklaring på vores prisberegner

Bemærk, at vores beregner, tager udgangspunkt i prisen for bortskaffelse. Derudover kommer der udgifter til vognmanden for transporten, og der vil komme en udgift til jordanalysen.

Derfor er det en god idé at få et par tilbud på opgaven, inden man sætter det hele i gang. Det kan være lidt uoverskueligt at gennemskue, hvad den endelige pris bliver, og hvis man modtager et par forskellige tilbud, så har man noget, man kan sammenligne.

Der er nemlig stor forskel på priserne på tværs af landet og mellem de forskellige firmaer, som bortskaffer jord.

Du kan evt. bestille 3 tilbud på bortskaffelse af jord via 3byggetilbud.dk. Her vil du uforpligtende modtage op til 3 tilbud på opgaven.

Husk at anmelde eller søge om tilladelse til bortskaffelsen af jord

Husk, at alt, bortskaffelse af jord skal anmeldes til kommunen INDEN transporten. Finder man et firma, som har specialiseret sig i transport af jord og bortskaffelse, vil de højst sandsynligt kunne hjælpe dig med denne del. Ellers skal du blot gå ind på din kommunes hjemmeside og finde den rette formular.

Vær opmærksom på, at svartiden kan svinge fra kommune til kommune, og da svarfristen er på 4 uger, bør du være ude i god tid.

Hvis du eksempelvis bor i en byzone, hvor jorden er klassificeret som let forurenet, skal der søges tilladelse. Hvis du er i tvivl om, hvordan den jord vil blive klassificeret, kan du snakke med teknik-og miljøforvaltningen i din kommune. De vil kunne hjælpe med klarhed om dit område er kortlagt som forurenet jord.

Hvis dit område ikke er forurenet, kan du typisk forvente, at din jord er almindelig, uforurenet jord.

Typer af jord

Jord kan opdeles i 3 niveauer ift., hvor forurenet det er.

  • Klasse 0-1: Jord, som ikke er forurenet.
  • Klasse 2-3: Jord, som er lettere forurenet.
  • Klasse 4: Forurenet jord.

Hvad vejer jord? (Hvor meget jord skal jeg have bortkørt?)

Jord vejer forskelligt afhængigt af sammensætningen.

Våd jord vejer mere end tør jord.

  • Lerjord vejer omkring 1.900 kilo pr. m3.
  • Muldjord vejer omkring 1.500 kilo pr. m3.

For at få en idé om, hvor meget jord du har, kan du lave en hurtig udregning, inden du går i gang med gravearbejdet. Regn med, at 1 m3 komprimeret jord vil fylde omkring 1,5 m3.

Bortskaffelse af jord i big bags

Nogle vognmænd benytter sig af muligheden for, at du kan fylde jord i big bags. Det er typisk en god løsning, hvis du kun har en mindre mængde jord, som skal bortskaffes (Under 4 m3 jord). Her fylder du selv big bagsene med jord, og vognmanden afhenter den efterfølgende. Her betaler du typisk en timepris for lastbilen og for bortskaffelsen og jordanalysen.

Bortskaffelse af jord i container

Mange vognmænd tilbyder en løsning, hvor de leverer en container til dig. Den kan du selv fylde op med din overskydende jord. Vær opmærksom på, at den typisk maksimalt må fyldes med 10 tons jord, så hvis du lejer en container på 12m3, og jorden har en massefylde på omkring 1,7 ton pr. m3, så må container kun fyldes ca. halvt op.

Ved denne ordning, der betaler du for levering og afhentning af containeren og for jordanalyse og bortskaffelse.

Opgravning af jord

Vores guide fokuserer på selve bortkørslen og ikke, hvordan man får jorden fra din grund ud til containeren. Du vil dog ofte kunne få et samlet tilbud på begge dele.

Levering af nyt jord

Skal du have nyt jord på grunden, vil samme vognmand, som bortkører jorden, typisk kunne hjælpe dig med levering af nyt jord, hvor du kan bede om at få dokumenteret, at jorden er ren.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 3.7 / 5. Vurdering: 3

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?