Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Gratis tagtjek (Hvis du er i tvivl om tilstanden på dit tag)

Udkig efter et gratis tagtjek? Står du med et tag hvor du er i tvivl om tagets stand og hvad der vil være bedst at gøre ved det.

Bestil et gratis tjek af dit tag
Er du i tvivl om tilstanden på dit tag? Er du bange for at det er ved at være tid til en udskiftning? Mange tage har en del år i sig endnu og skal blot vedligeholdes og repareres, men det vurderes bedst af en fagmand. Via Jydsk Tagteknik kan du bestille en uforpligtende og gratis gennemgang af dit tag (Hvis huset er fra før 1984). Book tid nu:

Måske skal taget blot renoveres? Måske er det bedst at taget bliver udskiftet helt? Men hvilken type tag skal du så have? Og hvad vil det koste? Alle disse tvivlsspørgsmål kan man få afklaret med et gratis tagtjek.

Bestil et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik herunder. Udfyld blot din adresse og indtast lidt oplysninger om dit tag, så kan du direkte booke tid til et uforpligtende tagtjek.

Bestil et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik:

Dette tilbud gælder tage som er mere end 35 år gamle. Der vil blive gennemgået tagrygning, inddækning, tagplader og tagrender. Du vil modtage en rapport med en oversigt over tagets tilstand og tilbud på forbedringer / udskiftning. Det er fuldstændigt uforpligtende om du vælger at gå videre med et eventuelt tilbud.

Bestil dit gratis tagtjek nu

Sådan får du et gratis tagtjek:

Start med at indtaste din adresse. Og tryk “Start din bestilling her”.
Herefter starter et spørgeskema, hvor du skal vælge de korrekte oplysninger om dit tag og dine interesser.
Herefter kommer du til kalenderdelen, hvor du skal vælge en ledig tid, hvor du er tilgængelig. Og hvor du efterfølgende skal indtaste dine kontaktoplysninger. Herefter er mødet booket.

Det kigges der på ved et gratis tagtjek

Der vil blandt andet blive kigget på om taget kan repareres, f.eks. udskifte revnede tagsten eller tagplader.

Eller om taget vil kunne fornyes, med en rensning og maling, så det står som nyt igen. Det kan også være at det simpelthen er i for dårlig stand og et helt nyt tag er løsningen. Så vil du modtage et godt tilbud på dette.

Det gratis tilbud om tagtjek gælder alle huse fra før 1980, beliggende på fastlandet eller på brofaste øer.

Et gratis tagtjek kan føre til…

Når man får tjekket sit tag, så ved man aldrig helt hvad det vil ende med. Måske er taget i langt bedre stand, end man tror. Måske er den helt gal og taget køre på sine sidste år. Ved et gratis tagtjek, der gennemgås taget fuldstændigt og det er en fagmand som giver sin professionelle vurdering.

Måske ender det med en tagrenovering

Mange vælger blot at få deres tag renoveret. Ødelagte dele bliver erstattet med nye og mange vælger derudover også at få malet taget – Se evt hvad tagmaling priserne ca. ligger på.

At få malet taget, det er mange uenige omkring, om det giver yderligere levetid, men det giver i hvert fald 100% sikkert et pænere tag.

Er taget ramt af alger, så kan det være at en algebehandling er nok til at gøre taget pænt igen.

Og måske skal taget udskiftes helt

Det er ikke så sjovt, når et tag skal udskiftes. Det er en større opgave og det koster en del penge.

Men huset vil også stige i værdi, hvilket kan være med til at gøre regningen lidt mere tålelig. Er du så uheldig at taget skal udskiftes, så vil Jydsk Tagteknik kunne rådgive dig om den bedste løsning.

Der findes en lang række materialer, som anvendes til tag i dag og det kan være svært at beslutte selv, hvad der er bedst.

Lav dit eget tagtjek

Ødelagt tag

Den nemmeste løsning er at bestille et gratis tagtjek og få en fagperson til at udføre arbejdet, men hvis du gerne selv vil gennemgå dit tag, så kommer der her en tjekliste.

Bemærk, at vi fraråder at du selv går rundt på taget, da du kan skade tagbelægningen og du kan falde ned og komme alvorligt til skade. Via en stige eller gennem tagvinduer, vil du kunne få et fornuftigt overblik uden større risici.

Tilse taget udefra:

  • Kontrollér dine tagrender for utætheder og tilstopninger. Vandet skal kunne ledes væk, da der ellers kan opstå skader i træværk og lignende.
  • Tjek inddækningerne ved kviste, udluftningshætter, skorstene og lignende. Er de stadig tætte uden skader?
  • Er skotrenderne stadig hele og jævne, uden større mængder mos eller anden begroning? Ellers risikere man at vandet ophober sig at trænger igennem.
  • Er rygningen på toppen af taget stadig intakt?
  • Undersøg om der er skæve eller forskubbede tagplader eller sten. Og om der er synlige skader på dem.

Tilse taget fra ens uudnyttede loft:

Hvis man har et loftrum med direkte adgang til taget kan man tjekke følgende ting:

  • I dagstimerne kan man slukke lyset på loftet og lede efter lysindtrængning. Lys vil kunne indikere at der er skader på tagbelægningen eller ujævnheder i tagfladen.
  • Se om der er fugtskjolder på indersiden af taget. Kig grundigt på plader, lægter og isoleringen.
  • Kig efter om der er små huller i træværket, da det kan indikere at der er et skadedyrsproblem.

Hvilke skader opstår typisk på et tag?

Taget er ofte en del af huset, der bliver overset. Måske bliver det taget op til overvejelse, når huset først skal bygges, måske får det en omgang rens en gang imellem, men efterfølgende er det der stort set bare for at holde vind og vejr ude.

Dog er der faktisk en grund til at holde en smule mere øje med det tag, som du har over hovedet, da der er nogle helt typiske skader, der kan opstå på netop det.

Vil du blive klogere på de typiske skader på taget, så kan du læse mere lige her, hvor vi gennemgår de fem skader, der hyppigst opstår.

Ødelagt understrygning

En af de typiske skader på taget er ødelagt understrygning. Understrygning er en betegnelse for indersiden af tagstenene, hvor der er lagt et lag mørtel i samlingerne. Det sikrer, at taget er tæt, og det hjælper også med at binde tagstenene sammen. Når det bliver ødelagt, så står du altså pludselig med to primære problemer: taget bliver utæt og dit tag bliver også svagere.

Utæt undertag

En anden typisk skade på taget er når undertaget bliver utæt. Det er en alvorlig skade, da undertaget har til formål at lede vand væk og hen til tagrenden, hvis det skulle komme igennem den primære tagdækning, eller hvis der skulle opstå kondensvand.
Når undertaget bliver utæt, kan det ikke ledes væk, og der vil kunne opstå både råd, svamp og skimmelsvamp i tagets træværk.

Rådne vindskeder

Rådne vindskeder er også en typisk skade på taget, men dette er en skade, som du selv kan reparere, hvis du har lidt fingerfærdigheder.
Vindskeden er det bræt, der ligger parallelt med tagets hældning og forhindrer regn og sne i at trænge ind i taget.

Derfor har den altså en vigtig funktion, og det er vigtigt at få den skiftet hurtigst muligt.

Utæt skotrende

Skotrenden er den, der ligger i knækket i tagfladen. Den opsamler vand fra de store dele af tagfladen og også sne om vinteren. Derfor er det altså relativt vigtigt, at der ikke går hul på denne, da det vil skabe vandskader i taget, der kan føre til bakterier, som har en helbredsmæssig effekt.

En utæt skotrende skyldes typisk, at den ikke er blevet vedligeholdt. Hvis du ikke har en utæt skotrende, så kan du altså forsøge at undgå at få det ved at rense den hvert halve år for grene, blade, kviste, mos, alger og andet, der kan finde på at lægge sig her. Hvis ikke du gør det, så er det nemlig, at du risikerer, at der går hul på enten siden eller overfladen.

Hul i tagbelægning

Den sidste af de mest typiske skader på taget er et hul i tagbelægningen – eller flere for den sags skyld.

Der kan gå lang tid, før du opdager denne type skade af to årsager: du ser ikke så tit dit tag oppe fra, og der går lang tid, inden fugten trænger igennem undertaget, fugningen og loftet, så der dermed opstår vandskader og svamp indenfor i huset.

Hvordan opstår skader på et tag typisk?

Skader kan både opstå af konkrete årsager eller blot ved almindelig slitage og aldring.

Årsagerne til skader er ofte:

Manglende opmærksomhed: Med tiden er det næsten uundgåeligt at der opstår små skader på et tag, men det vil sjældent udvikle sig til noget større problem, hvis man blot opdager det og gør noget ved det.

Men ofte går der lang tid før man opdager en skade og gøre noget ved den. Hvis man ignorere skader eller utætheder, kan en fugtskade vokse sig stor og omfangsrig. Derfor er det en god idé at tjekke et gammelt tag 2 gange om året.

Hvis taget er nyere, kan man ofte godt lade der gå år mellem hvert tjek.

Skader som opstår ved storm eller lignende: Flyvende genstande, f.eks. fra en storm eller fyrværkeri, kan skabe skader på taget.

Forkert montering: Byggesjusk eller menneskelige fejl kan resulterer i et utæt tag og fugtskader i huset.

Sådan mindsker du risikoen for- og konsekvenserne af tagskader

Der er som sagt en række typiske skader på tag. Dog er der nogle ting, som du kan gøre, for både at mindske risikoen og konsekvenserne af tagskader.

Ved regelmæssigt vedligehold kan du først og fremmest mindske risikoen for skader utroligt meget. Det er nemlig typisk grene, blade og andre naturelementer, der skaber huller i taget. Ved at få dem fjernet, fremfor at lade dem bygge sig op, kan du altså undgå hullerne.

Derudover kan du også mindske risikoen og konsekvenserne af tagskaderne ved at gennemgå dit tag for utætheder. Det bør du gøre to gange om året – forår og efterår – og du bør reagere med det samme, du ser en fejl.

Efter særlige forhold som for eksempel kraftig regn, storm og voldsomt snefald, kan det også være en god idé at tjekke taget igennem, da vejret er den største kilde til huller i taget.

Bestil dit gratis tagtjek nu hos Jydsk Tagteknik

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.2 / 5. Vurdering: 11

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Gratis tagtjek - Få dit tag vurderet af en fagmand

Hvis dit tag er over 35 år gammelt, kan du med fordel bestille et gratis tagtjek. Her bliver tagplader, tagrender, inddækninger og tagryg grundigt undersøgt af en fagmand. Det er 100% gratis og uforpligtende.