I tvivl om hvad du skal gøre med dit tag? Bestil et gratis tagtjek

Udkig efter et gratis tagtjek? Står du med et tag som ikke er i god stand, men hvor du er i tvivl om hvad der vil være bedst at gøre ved det.

Er du i tvivl om du skal have et helt nyt tag eller om det kan repareres, så kan du med fordel bestille et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik.

jydsk-tagteknik-logo.png
Gratis tagtjek
Bestil et gratis tagtjek fra Jydsk Tagteknik. De vurderer dit tags tilstand og giver dig en tilbagemelding om taget kan blive repareret, renset og malet. Eller om det er nødvendigt med en komplet udskiftning.

Få et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik

Jydsk Tagteknik tilbyder gratis tagtjek, hvor dit tag bliver gennemgået af en professionel. Her vil det blive vurderet, om taget har behov for en reparation, renovering eller en komplet udskiftning.

Du får et grundigt tjek af dit tag og om du ønsker at Jydsk Tagteknik skal varetage eventuelle forbedringer, det er selvfølgelig uforpligtende. De vil dog være et godt valg, da de er Danmarks største tagfirma, med mere end 50 års erfaring. De er kendt for deres gode håndværk og stærke service. Priserne er meget konkurrencedygtige (De giver prisgaranti) og de er selvfølgelig medlem af håndværkerens tryghedsgaranti.

Hvis du bestiller et tagtjek, så bliver der aftalt dag og tidspunkt. Herefter kommer Jydsk Tagteknik ud og gennemgår dit tag.

Jydsk tagteknik

Jydsk tagteknik er det førende firma i Danmark, der tager ud og kigger på dit tag. Med mere end 50 års erfaring er det en virksomhed, der har fokus på kunden og leverer både godt håndværk og god service til konkurrencedygtige priser.

Uanset om du har brug for rådgivning til at finde den bedste løsning, vejledning til at vælge de bedste materialer eller hænder, der kan klare arbejdet, så står Jydsk tagteknik klar til at hjælpe dig.
Det tilbyder de
Jydsk tagteknik kan hjælpe dig med en række opgaver:

  • Nyt tag
  • Tagrenovering
  • Loftisolering
  • Hulmursisolering
  • Vinduer og døre

Og også mere til. Hvis dit tag har brug for et kig, så kommer de gerne ud helt gratis og giver dig et uforpligtende tilbud. Hvis du overvejer at få skiftet taget ud, så får du nemt et overblik over projektet, vejledning til at vælge den bedste type og et hold til at gøre dig for dig – alt sammen til en god pris.

Jydsk Tagteknik informerer både om prisen på et nyt tag, de forskellige typer tag, hvor længe det nye tag holder, hvem der kommer til at lægge det, om håndværkeren er dækket af en garantiordning og alle yderligere spørgsmål, der måtte opstå undervejs i projektet – det vil sige alle de mest stillede spørgsmål samt mere til.

Jydsk tagteknik tilbyder ikke kun god service, når du kontakter dem. De har også en hjemmeside, der svarer på alle dine spørgsmål og informerer dig om alt, der er værd at vide i forbindelse med dit tag. Du finder en oversigt over priser på taget afhængig af hvilket du vælger, en masse information om loftisolering, alt der er værd at vide om nyt tag og meget andet.

Har du nogle spørgsmål, så kan du altid kontakte firmaet, og ellers finder du også svar på de mest gængse i en af deres guides.

Det kigges der på ved et tagtjek

Der vil blandt andet blive kigget på om taget kan repareres, f.eks. udskifte revnede tagsten eller tagplader. Eller om taget vil kunne fornyes, med en rensning og maling, så det står som nyt igen. Det kan også være at det simpelthen er i for dårlig stand og et helt nyt tag er løsningen. Så vil du modtage et godt tilbud på dette.

Det gratis tilbud gælder alle huse fra før 1980, beliggende på fastlandet eller på brofaste øer.

Et tagtjek kan føre til…

Når man får tjekket sit tag, så ved man aldrig helt hvad det vil ende med. Måske er taget i langt bedre stand, end man tror. Måske er den helt gal og taget køre på sine sidste år. Ved et tagtjek, der gennemgås taget fuldstændigt og det er en fagmand som giver sin professionelle vurdering.

Måske ender det med en tagrenovering

Mange vælger blot at få deres tag renoveret. Ødelagte dele bliver erstattet med nye og mange vælger derudover også at få malet taget – Se evt hvad tagmaling priserne ca. ligger på.

At få malet taget, det er mange uenige omkring, om det giver yderligere levetid, men det giver i hvert fald 100% sikkert et pænere tag. Er taget ramt af alger, så kan det være at en algebehandling er nok til at gøre taget pænt igen.

Og måske skal taget udskiftes helt

Det er ikke så sjovt, når et tag skal udskiftes. Det er en større opgave og det koster en del penge. Men huset vil også stige i værdi, hvilket kan være med til at gøre regningen lidt mere tålelig. Er du så uheldig at taget skal udskiftes, så vil Jydsk Tagteknik kunne rådgive dig om den bedste løsning. Der findes en lang række materialer, som anvendes til tag i dag og det kan være svært at beslutte selv, hvad der er bedst.

Hvilke skader opstår typisk på et tag?

Taget er ofte en del af huset, der bliver overset. Måske bliver det taget op til overvejelse, når huset først skal bygges, måske får det en omgang rens en gang imellem, men efterfølgende er det der stort set bare for at holde vind og vejr ude. Dog er der faktisk en grund til at holde en smule mere øje med det tag, som du har over hovedet, da der er nogle helt typiske skader, der kan opstå på netop det.

Vil du blive klogere på de typiske skader på taget, så kan du læse mere lige her, hvor vi gennemgår de fem skader, der hyppigst opstår.

Ødelagt understrygning

En af de typiske skader på taget er ødelagt understrygning. Understrygning er en betegnelse for indersiden af tagstenene, hvor der er lagt et lag mørtel i samlingerne. Det sikrer, at taget er tæt, og det hjælper også med at binde tagstenene sammen. Når det bliver ødelagt, så står du altså pludselig med to primære problemer: taget bliver utæt og dit tag bliver også svagere.

Utæt undertag

En anden typisk skade på taget er når undertaget bliver utæt. Det er en alvorlig skade, da undertaget har til formål at lede vand væk og hen til tagrenden, hvis det skulle komme igennem den primære tagdækning, eller hvis der skulle opstå kondensvand.
Når undertaget bliver utæt, kan det ikke ledes væk, og der vil kunne opstå både råd, svamp og skimmelsvamp i tagets træværk.

Rådne vindskeder

Rådne vindskeder er også en typisk skade på taget, men dette er en skade, som du selv kan reparere, hvis du har lidt fingerfærdigheder.
Vindskeden er det bræt, der ligger parallelt med tagets hældning og forhindrer regn og sne i at trænge ind i taget. Derfor har den altså en vigtig funktion, og det er vigtigt at få den skiftet hurtigst muligt.

Utæt skotrende

Skotrenden er den, der ligger i knækket i tagfladen. Den opsamler vand fra de store dele af tagfladen og også sne om vinteren. Derfor er det altså relativt vigtigt, at der ikke går hul på denne, da det vil skabe vandskader i taget, der kan føre til bakterier, som har en helbredsmæssig effekt.
En utæt skotrende skyldes typisk, at den ikke er blevet vedligeholdt. Hvis du ikke har en utæt skotrende, så kan du altså forsøge at undgå at få det ved at rense den hvert halve år for grene, blade, kviste, mos, alger og andet, der kan finde på at lægge sig her. Hvis ikke du gør det, så er det nemlig, at du risikerer, at der går hul på enten siden eller overfladen.

Hul i tagbelægning

Den sidste af de mest typiske skader på taget er et hul i tagbelægningen – eller flere for den sags skyld. Der kan gå lang tid, før du opdager denne type skade af to årsager: du ser ikke så tit dit tag oppe fra, og der går lang tid, inden fugten trænger igennem undertaget, fugningen og loftet, så der dermed opstår vandskader og svamp indenfor i huset.

Sådan mindsker du risikoen for- og konsekvenserne af tagskader

Der er som sagt en række typiske skader på tag. Dog er der nogle ting, som du kan gøre, for både at mindske risikoen og konsekvenserne af tagskader.
Ved regelmæssigt vedligehold kan du først og fremmest mindske risikoen for skader utroligt meget. Det er nemlig typisk grene, blade og andre naturelementer, der skaber huller i taget. Ved at få dem fjernet, fremfor at lade dem bygge sig op, kan du altså undgå hullerne.

Derudover kan du også mindske risikoen og konsekvenserne af tagskaderne ved at gennemgå dit tag for utætheder. Det bør du gøre to gange om året – forår og efterår – og du bør reagere med det samme, du ser en fejl. Mange springer dette tjek over, fordi det desværre ikke kan klares på blot 10 minutter – der skal helst sættes en halv eller hel dag af til det. Dog kan det være det hele værd, hvis du for eksempel undgår at opdage et hul i tagbelægningen ved at finde en vandskade på loftet.

Efter særlige forhold som for eksempel kraftig regn, storm og voldsomt snefald, kan det også være en god idé at tjekke taget igennem, da vejret er den største kilde til huller i taget.

Sidst opdateret 24. september 2021 af Jesper Hansen