Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Gratis tagtjek - Få dit tag vurderet af en fagmand

Hvis dit tag er over 35 år gammelt, kan du med fordel bestille et gratis tagtjek. Her bliver tagplader, tagrender, inddækninger og tagryg grundigt undersøgt af en fagmand. Det er 100% gratis og uforpligtende.

Gratis tagtjek (Hvis du er i tvivl om tilstanden på dit tag)

Udkig efter et gratis tagtjek? Står du med et tag som ikke er i god stand, men hvor du er i tvivl om hvad der vil være bedst at gøre ved det.

Er du i tvivl om du skal have et helt nyt tag eller om det kan repareres, så kan du med fordel bestille et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik.

Få et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik

Jydsk Tagteknik tilbyder gratis tagtjek, hvor dit tag bliver gennemgået af en professionel. Her vil det blive vurderet, om taget har behov for en reparation, renovering eller en komplet udskiftning.

Du får et grundigt tjek af dit tag og om du ønsker at Jydsk Tagteknik skal varetage eventuelle forbedringer, det er selvfølgelig uforpligtende.

De vil dog være et godt valg, da de er Danmarks største tagfirma, med mere end 50 års erfaring.

De er kendt for deres gode håndværk og stærke service. Priserne er meget konkurrencedygtige (De giver prisgaranti) og de er selvfølgelig medlem af håndværkerens tryghedsgaranti.

Hvis du bestiller et tagtjek, så bliver der aftalt dag og tidspunkt. Herefter kommer Jydsk Tagteknik ud og gennemgår dit tag.

Bestil et gratis tagtjek fra Jydsk tagteknik

Jydsk tagteknik

Jydsk tagteknik er det førende firma i Danmark, der tager ud og kigger på dit tag. Med mere end 50 års erfaring er det en virksomhed, der har fokus på kunden og leverer både godt håndværk og god service til konkurrencedygtige priser.

Uanset om du har brug for rådgivning til at finde den bedste løsning, vejledning til at vælge de bedste materialer eller hænder, der kan klare arbejdet, så står Jydsk tagteknik klar til at hjælpe dig.

Jydsk tagteknik kan hjælpe dig med en række opgaver:

 • Nyt tag
 • Tagrenovering
 • Loftisolering
 • Hulmursisolering
 • Vinduer og døre

Og også mere til. Hvis dit tag har brug for et kig, så kommer de gerne ud helt gratis og giver dig et uforpligtende tilbud. Hvis du overvejer at få skiftet taget ud, så får du nemt et overblik over projektet, vejledning til at vælge den bedste type og et hold til at gøre dig for dig – alt sammen til en god pris.

Jydsk Tagteknik informerer både om prisen på et nyt tag, de forskellige typer tag, hvor længe det nye tag holder, hvem der kommer til at lægge det, om håndværkeren er dækket af en garantiordning og alle yderligere spørgsmål, der måtte opstå undervejs i projektet – det vil sige alle de mest stillede spørgsmål samt mere til.

Hjælper dig med dine spørgsmål

Jydsk tagteknik tilbyder ikke kun god service, når du kontakter dem. De har også en hjemmeside, der svarer på alle dine spørgsmål og informerer dig om alt, der er værd at vide i forbindelse med dit tag. Du finder en oversigt over priser på taget afhængig af hvilket du vælger, en masse information om loftisolering, alt der er værd at vide om nyt tag og meget andet.

Har du nogle spørgsmål, så kan du altid kontakte firmaet, og ellers finder du også svar på de mest gængse i en af deres guides.

Det kigges der på ved et tagtjek

Der vil blandt andet blive kigget på om taget kan repareres, f.eks. udskifte revnede tagsten eller tagplader.

Eller om taget vil kunne fornyes, med en rensning og maling, så det står som nyt igen. Det kan også være at det simpelthen er i for dårlig stand og et helt nyt tag er løsningen. Så vil du modtage et godt tilbud på dette.

Det gratis tilbud gælder alle huse fra før 1980, beliggende på fastlandet eller på brofaste øer.

Et tagtjek kan føre til…

Når man får tjekket sit tag, så ved man aldrig helt hvad det vil ende med. Måske er taget i langt bedre stand, end man tror. Måske er den helt gal og taget køre på sine sidste år. Ved et tagtjek, der gennemgås taget fuldstændigt og det er en fagmand som giver sin professionelle vurdering.

Måske ender det med en tagrenovering

Mange vælger blot at få deres tag renoveret. Ødelagte dele bliver erstattet med nye og mange vælger derudover også at få malet taget – Se evt hvad tagmaling priserne ca. ligger på.

At få malet taget, det er mange uenige omkring, om det giver yderligere levetid, men det giver i hvert fald 100% sikkert et pænere tag.

Er taget ramt af alger, så kan det være at en algebehandling er nok til at gøre taget pænt igen.

Og måske skal taget udskiftes helt

Det er ikke så sjovt, når et tag skal udskiftes. Det er en større opgave og det koster en del penge.

Men huset vil også stige i værdi, hvilket kan være med til at gøre regningen lidt mere tålelig. Er du så uheldig at taget skal udskiftes, så vil Jydsk Tagteknik kunne rådgive dig om den bedste løsning.

Der findes en lang række materialer, som anvendes til tag i dag og det kan være svært at beslutte selv, hvad der er bedst.

Lav dit eget tagtjek

Ødelagt tag

Den nemmeste løsning er at bestille et gratis tagtjek og få en fagperson til at udføre arbejdet, men hvis du gerne selv vil gennemgå dit tag, så kommer der her en tjekliste.

Bemærk, at vi fraråder at du selv går rundt på taget, da du kan skade tagbelægningen og du kan falde ned og komme alvorligt til skade. Via en stige eller gennem tagvinduer, vil du kunne få et fornuftigt overblik uden større risici.

Tilse taget udefra:

 • Kontrollér dine tagrender for utætheder og tilstopninger. Vandet skal kunne ledes væk, da der ellers kan opstå skader i træværk og lignende.
 • Tjek inddækningerne ved kviste, udluftningshætter, skorstene og lignende. Er de stadig tætte uden skader?
 • Er skotrenderne stadig hele og jævne, uden større mængder mos eller anden begroning? Ellers risikere man at vandet ophober sig at trænger igennem.
 • Er rygningen på toppen af taget stadig intakt?
 • Undersøg om der er skæve eller forskubbede tagplader eller sten. Og om der er synlige skader på dem.

Tilse taget fra ens uudnyttede loft:

Hvis man har et loftrum med direkte adgang til taget kan man tjekke følgende ting:

 • I dagstimerne kan man slukke lyset på loftet og lede efter lysindtrængning. Lys vil kunne indikere at der er skader på tagbelægningen eller ujævnheder i tagfladen.
 • Se om der er fugtskjolder på indersiden af taget. Kig grundigt på plader, lægter og isoleringen.
 • Kig efter om der er små huller i træværket, da det kan indikere at der er et skadedyrsproblem.

Hvilke skader opstår typisk på et tag?

Taget er ofte en del af huset, der bliver overset. Måske bliver det taget op til overvejelse, når huset først skal bygges, måske får det en omgang rens en gang imellem, men efterfølgende er det der stort set bare for at holde vind og vejr ude.

Dog er der faktisk en grund til at holde en smule mere øje med det tag, som du har over hovedet, da der er nogle helt typiske skader, der kan opstå på netop det.

Vil du blive klogere på de typiske skader på taget, så kan du læse mere lige her, hvor vi gennemgår de fem skader, der hyppigst opstår.

Ødelagt understrygning

En af de typiske skader på taget er ødelagt understrygning. Understrygning er en betegnelse for indersiden af tagstenene, hvor der er lagt et lag mørtel i samlingerne. Det sikrer, at taget er tæt, og det hjælper også med at binde tagstenene sammen. Når det bliver ødelagt, så står du altså pludselig med to primære problemer: taget bliver utæt og dit tag bliver også svagere.

Utæt undertag

En anden typisk skade på taget er når undertaget bliver utæt. Det er en alvorlig skade, da undertaget har til formål at lede vand væk og hen til tagrenden, hvis det skulle komme igennem den primære tagdækning, eller hvis der skulle opstå kondensvand.
Når undertaget bliver utæt, kan det ikke ledes væk, og der vil kunne opstå både råd, svamp og skimmelsvamp i tagets træværk.

Rådne vindskeder

Rådne vindskeder er også en typisk skade på taget, men dette er en skade, som du selv kan reparere, hvis du har lidt fingerfærdigheder.
Vindskeden er det bræt, der ligger parallelt med tagets hældning og forhindrer regn og sne i at trænge ind i taget. Derfor har den altså en vigtig funktion, og det er vigtigt at få den skiftet hurtigst muligt.

Utæt skotrende

Skotrenden er den, der ligger i knækket i tagfladen. Den opsamler vand fra de store dele af tagfladen og også sne om vinteren. Derfor er det altså relativt vigtigt, at der ikke går hul på denne, da det vil skabe vandskader i taget, der kan føre til bakterier, som har en helbredsmæssig effekt.
En utæt skotrende skyldes typisk, at den ikke er blevet vedligeholdt. Hvis du ikke har en utæt skotrende, så kan du altså forsøge at undgå at få det ved at rense den hvert halve år for grene, blade, kviste, mos, alger og andet, der kan finde på at lægge sig her. Hvis ikke du gør det, så er det nemlig, at du risikerer, at der går hul på enten siden eller overfladen.

Hul i tagbelægning

Den sidste af de mest typiske skader på taget er et hul i tagbelægningen – eller flere for den sags skyld. Der kan gå lang tid, før du opdager denne type skade af to årsager: du ser ikke så tit dit tag oppe fra, og der går lang tid, inden fugten trænger igennem undertaget, fugningen og loftet, så der dermed opstår vandskader og svamp indenfor i huset.

Hvordan opstår skader på et tag typisk?

Skader kan både opstå af konkrete årsager eller blot ved almindelig slitage og aldring.

Årsagerne til skader er ofte:

Manglende opmærksomhed: Med tiden er det næsten uundgåeligt at der opstår små skader på et tag, men det vil sjældent udvikle sig til noget større problem, hvis man blot opdager det og gør noget ved det.

Men ofte går der lang tid før man opdager en skade og gøre noget ved den. Hvis man ignorere skader eller utætheder, kan en fugtskade vokse sig stor og omfangsrig. Derfor er det en god idé at tjekke et gammelt tag 2 gange om året.

Hvis taget er nyere, kan man ofte godt lade der gå år mellem hvert tjek.

Skader som opstår ved storm eller lignende: Flyvende genstande, f.eks. fra en storm eller fyrværkeri, kan skabe skader på taget.

Forkert montering: Byggesjusk eller menneskelige fejl kan resulterer i et utæt tag og fugtskader i huset.

Sådan mindsker du risikoen for- og konsekvenserne af tagskader

Der er som sagt en række typiske skader på tag. Dog er der nogle ting, som du kan gøre, for både at mindske risikoen og konsekvenserne af tagskader.

Ved regelmæssigt vedligehold kan du først og fremmest mindske risikoen for skader utroligt meget. Det er nemlig typisk grene, blade og andre naturelementer, der skaber huller i taget. Ved at få dem fjernet, fremfor at lade dem bygge sig op, kan du altså undgå hullerne.

Derudover kan du også mindske risikoen og konsekvenserne af tagskaderne ved at gennemgå dit tag for utætheder. Det bør du gøre to gange om året – forår og efterår – og du bør reagere med det samme, du ser en fejl.

Efter særlige forhold som for eksempel kraftig regn, storm og voldsomt snefald, kan det også være en god idé at tjekke taget igennem, da vejret er den største kilde til huller i taget.

Sidst opdateret 18. maj 2022 af Jesper Hansen