Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Algebehandling af tag (Priser, faldgruber og vigtige råd)

Algebehandling af tag er meget udbredt og udføres typisk i perioden fra Marts til November, afhængigt af vejret. Behandler man taget korrekt, kan det hjælpe med at holde alger og …

Bestil tilbud på algebehandling

Ønsker du at få algebehandlet dit tag? Hos 3byggetilbud kan du modtage 3 tilbud på din opgave og vælge det du finder bedst. Det er uforpligtende og du bestemmer selv om du vil gå videre med et af dem.

Algebehandling af tag er meget udbredt og udføres typisk i perioden fra Marts til November, afhængigt af vejret.

Behandler man taget korrekt, kan det hjælpe med at holde alger og mos nede, hvilket giver dig et kosmetisk pænere tag.

Det er en forholdsvis simpel opgave at udføre for en fagperson med det rette udstyr (Og ikke særlig omkostelig).

Derfor vælger langt de fleste at undlade at gøre det selv.

Hvordan foregår algebehandling?

Algebehandling af et tag foregår ved at der sprøjtes algemiddel op på dit tag, nede fra jorden. Dette gøres med en lang lanse.

Hermed undgår man at skulle gå på taget, hvilket kan medføre skader.

I tørvejr sprøjtes midlet op på taget og herefter skal midlet gøre arbejdet over de næste uger og måneder.

Hvilken virkning har en algebehandling?

Forvent ikke mirakler og giv det tid. En algebehandling begynder at virke efter et par dage, men der går op til et år, før man ser den fulde effekt.


En algebehandling har kun begrænset effekt mod mos. Har man et tag som er meget ramt af mos, skal man dermed forvente at der kræves flere behandlinger for at komme mos til livs.

Typisk vil man udføre 2 til 4 behandlinger over 2-4 år, før at man har et algefrit tag. Herefter skal taget løbende vedligeholdes med nye behandlinger.

Hvornår er det bedst at udføre en algebehandling af taget?

For at algerensen skal virke, kræves det at temperaturen er kommet op på 8-10 grader og at der ikke længere er nattefrost.

Skal det være optimalt, må hellere ikke være kommende regnvejr, så man skal finde en dag uden dagfrost og med udsigt til tørvejr hele dagen. Er det ikke muligt at finde en dag med 100% tørvejr, vil man minimum skulle have 2 timers tørvejr efter behandlingen for at få en god effekt.

Dog bruger nogle af algerensefirmaerne en hotbox som opvarmer rensevandet. Her kan man temperaturen komme op på 130 grader og det gør det muligt at rense et tag i de koldere måneder.

Man vil dog typisk benytte algerens i månederne fra april til september.

Er du lidt i tvivl om dit tags tilstand?

Bestil et gratis tagtjek fra Jydsk Tagteknik. Dette tilbud gælder tage som er over 35 år gammelt.

Jydsk Tagteknik sender en fagperson ud, som gennemgår dit tag fra A til Z. Herefter modtager du en rapport omkring eventuelle rettelser eller om der er behov for en hel udskiftning. Du modtager også tilbud på udførelse af dette.

Det er selvfølgelig uforpligtende, men det er altid en god idé at holde øje med tagets stand, inden skaden sker.

Bestil dit gratis tagtjek herunder:

Algebehandling pris: Hvad koster algebehandling af tag?

For et almindeligt hus på højst 300 m2, vil man finde priser som svinger mellem 850 og 3000,- kroner for behandlingen.

Det er dog værd at bemærke, at ved de lidt dyrere løsningen, der er der som udgangspunkt rensning af tagrende med også. Dette er ikke nødvendigvis gældende ved de billigere løsninger.

Ønsker du algebehandling af et dit, kan du med fordel bestille 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud. Så kan du selv vurdere de enkelte tilbud og vælge det som passer dig bedst. De er som nævnt uforpligtende og der er ikke nogen krav om at du skal gå videre med et af dem.

Algebehandling er ren kosmetik – Men….

Der har i de seneste år været fokus på algebehandling af tage. Nogle eksperter mener at behandlingen i yderste konsekvens kan sænke levetiden for dit tag, især hvis det er et tegltag og hvis taget bliver renset “for hårdt” med højtryksrenser.

Derudover har der været holdninger fremme angående de miljømæssige ulemper, ved at rense et tag og føre rensningsvandet ud i kloak systemet.

Men i dag opsamler alle seriøse virksomheder overskudsvandet, hvilket begrænser de miljømæssige konsekvenser. Derudover er det kosmetiske indtryk jo vigtigt for mange.

Patina er selvfølgelig oppe i tiden, men hvem ønsker et tag som fremstår slidt, hvis resten af huset står skarpt?

Går man eksempelvis med tanker om at sælge sit hus, vil et velholdt tag give et langt bedre indtryk, end et tag fyldt med mos og alger.

Det kan også have indflydelse på prisen, da megen mos på taget kan medføre anmærkninger i tilstandsrapporten, hvilket giver køber et forhandlingsgrundlag.

Undgå diverse lykkeriddere

Der er ingen tvivl om at branchen for tagrens og tagbehandling, har en lang række dygtige virksomheder.

Men da det er et fag som ikke kræver en speciel uddannelse, vil der også være nogle som prøver lykken.

Pas på firmaer som holder deres priser lave, ved at bruge tvivlsomme rensningsmidler og metoder.

Hvordan virker algefjerner?

Algefjerneren dræber algerne og herefter klarer naturen resten. Ved grønne alger vil algefjerneren virke i løbet af samme dag som de behandles, men man vil først kunne se det endelige resultatet efter 2 uger.

Gule alger er meget mere hårdføre og kan resultatet først vise sig efter 9 til 12 måneder.

Hvor ofte skal taget algebehandles?

Der er ikke nogen regler for hvor ofte man skal algebehandle taget. Vil man holde taget algefrit fra år til år, anbefales det at man får udført en årlig algebehandling. Hvor længere tid man lader alger og mos vokse, desto længere tid tager det før algebehandlingen har en effekt.

Gør det selv algebehandling?

Ødelagt tag

Ja du kan godt gøre det selv. Det kræver at du køber et middel som er godkendt miljømæssigt til opgaven. Derefter skal du have værktøjet til at sprøjte midlet op på taget, så det fordeles jævnt.

Dette gøres enten via en højtryksrenser med sugefunktion, så algemidlet kan suges op i højtryksrenser, hvorefter det sprøjtes ud på taget.

Du kan også gøre det med en almindelige ukrudtssprøjte, men her vil du typisk skulle op og gå på taget, hvilket øger risikoen for skader.

Det er også værd at bemærke, at de priser du skal give for algemidlet, ofte vil være så høje, at det næsten ikke kan betale sig at gøre det selv.

Vi er helt klart fortaler for gør det selv løsninger, men ift. algebekæmpelse af større arealer, vil gevinsten være minimal.

Hvis du ønsker at gøre dit tag endnu pænere, kan du overveje at få malet dit tag.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Vurdering: 1

Ingen vurderinger endnu:

Spar penge på algebehandling af dit tag

Få dit tag algebehandlet og dine tagrender renset for kun 1.500 DKK - Spar 1.000 DKK.