Algebehandling af tag (Priser, faldgruber og vigtige råd)

Algebehandling af tag er blevet meget udbredt. Behandler man taget korrekt, kan det hjælpe med at holde alger og mos nede, hvilket giver dig et kosmetisk pænere tag.

Hvordan foregår algebehandling?

Algebehandling af et tag foregår ved at der sprøjtes algemiddel op på dit tag, nede fra jorden. Dette gøres med en lang lanse.

Hermed undgår man at skulle gå på taget, hvilket kan medføre skader.

Hvilken virkning har en algebehandling?

Forvent ikke mirakler og giv det tid. En algebehandling begynder at virke efter et par dage, men der går op til et år, før man ser den fulde effekt.


En algebehandling har kun begrænset effekt mod mos. Har man et tag som er meget ramt af mos, skal man dermed forvente at der kræves flere behandlinger for at komme mos til livs. Typisk vil man udføre 2 til 4 behandlinger over 2-4 år, før at man har et mosfrit tag.

Hvornår er det bedst at udføre en algebehandling af taget?

For at algerensen skal virke, kræves det at temperaturen er kommet op på 8-10 grader og at der ikke længere er nattefrost.

Derfor vil man typisk benytte algerens i månederne: April, Maj, Juni, Juli, August, September.

Hvad koster algebehandling af tag?

For et almindeligt hus på højst 300 m2, vil man finde priser som svinger mellem 850 og 3000,- kroner for behandlingen.

Det er dog værd at bemærke, at ved de lidt dyrere løsningen, der er der som udgangspunkt rensning af tagrende med også. Dette er ikke nødvendigvis gældende ved de billigere løsninger.

Ønsker du algebehandling af et dit, kan du med fordel bestille 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud. Så kan du i ro og mag, selv vælge det tilbud du finder bedst.

Algebehandling er ren kosmetik – Men….

Der har i de seneste år været fokus på algebehandling af tage. Nogle eksperter mener at behandlingen i yderste konsekvens kan sænke levetiden for dit tag, især hvis det er et tegltag.

Derudover har der været holdninger fremme angående de miljømæssige ulemper, ved at rense et tag og føre rensningsvandet ud i kloak systemet.

Men i dag opsamler alle seriøse virksomheder overskudsvandet, hvilket begrænser de miljømæssige konsekvenser. Derudover er det kosmetiske indtryk jo vigtigt for mange.

Patina er selvfølgelig oppe i tiden, men hvem ønsker et tag som fremstår slidt, hvis resten af huset står skarpt?

Går man eksempelvis med tanker om at sælge sit hus, vil et velholdt tag give et langt bedre indtryk, end et tag fyldt med mos og alger. Det kan også have indflydelse på prisen, da megen mos på taget kan medføre anmærkninger i tilstandsrapporten, hvilket giver køber et forhandlingsgrundlag.

Undgå diverse lykkeriddere

Der er ingen tvivl om at branchen for tagrens og tagbehandling, har en lang række dygtige virksomheder.

Men da det er et fag som ikke kræver en speciel uddannelse, vil der også være nogle som prøver lykken.

Pas på firmaer som holder deres priser lave, ved at bruge tvivlsomme rensningsmidler og metoder.

Gør det selv algebehandling?

Ja du kan godt gøre det selv. Det kræver at du køber et middel som er godkendt miljømæssigt til opgaven. Derefter skal du have værktøjet til at sprøjte midlet op på taget, så det fordeles jævnt.

Dette gøres enten via en højtryksrenser med sugefunktion, så algemidlet kan suges op i højtryksrenser, hvorefter det sprøjtes ud på taget.

Du kan også gøre det med en almindelige ukrudtssprøjte, men her vil du typisk skulle op og gå på taget, hvilket øger risikoen for skader.

Det er også værd at bemærke, at de priser du skal give for algemidlet, ofte vil være så høje, at det næsten ikke kan betale sig at gøre det selv.

Vi er helt klart fortaler for gør det selv løsninger, men ift. algebekæmpelse af større arealer, vil gevinsten være minimal.

Hvis du ønsker at gøre dit tag endnu pænere, kan du overveje at få malet dit tag.

Sidst opdateret 14. september 2021 af Jesper Hansen