Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Guide til eternittag – Eternittag priser? Hvad koster det og hvilke typer findes der?

Et eternittag er den nemme og prisvenlige løsning. Eternit er et billigere alternativ til tagbeklædning end eksempelvis tegl eller naturskifer. Det er et tag, der er hurtigt at opsætte og kan fås i forskellige farver og udformninger passende til den stil, du ønsker for dit hus. Det er en tagform, som er let, sammenlignet med andre former, og kan derfor lægges på mere eller mindre alle former for tagkonstruktioner. Nemt, enkelt og prisvenligt.

3 uforpligtende tilbud på nyt eternittag (Inklusiv rådgivning)
Via 3byggetilbud kan du bestille 3 tilbud på et nyt eternittag. 3byggetilbud samler de bedste lokale tømrer og lader dem byde ind på opgaven. Det er nemt og uforpligtende.
 • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
 • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
 • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

Med eternit tagplader får du en solid løsning, der sammenlignet med prisen er anbefalelsesværdig fra flere fagfolk, da det er nemt at arbejde med, giver den nødvendige beskyttelse og kan dermed højne værdien for huset på flere parametre, uden at være en stor udskrivning.

Bestil et gratis tagtjek

Og få gennemgået dit tag for fejl og mangler. Dette tilbud kommer fra Jydsk Tagteknik og gælder tage som er over 35 år gammelt.

Jydsk Tagteknik kommer ud og tjekker inddækninger, tagrygning, tagplader og tagrender. Hvis der er behov for udskiftning eller forbedringer, vil du modtage en rapport på dette.

Du modtager også tilbud på eventuelle tiltag. Det er dog uforpligtende om du vil gå videre med dette.

Hvad koster et eternittag?

Hvis du ønsker at vide prisen på et nyt tag med eternit, giver det mest mening at kontakte lidt forskellige tagfirmaer. På den måde kan du få en klar idé om prisniveauet for din bolig.

Som hovedregel skal man dog regne med at et nyt tag med bølgeeternit vil koste mellem 100.000-150.000 DKK. Men der er dog mange faktorer som kan spille ind, ift. den endelige pris.

Priseksempel fra virkeligheden:

TagM2Udført arbejdeSamlet pris (Inklusiv moms)
Bølgeeternittag1401-plans hus
Nedtagning af gammelt tag
Ståltagrender
Udluftshætter
Tagrende + nedløb
118.000

Hvordan er prisen sammenlignet med andre typer:

TypePris
Betontag1.600 - 2.100,- kr. pr. m2
Bølgeeternit650 - 1.100,- kr. pr. m2
Ståltag750 - 2.000,- kr. pr. m2
Tegltag1.300 - 2.200,- kr. pr. m2
Tagpap900 - 2.200,- kr. pr. m2

Hvad er eternit?

Eternit er det man også kalder fibercement. Det er armeret cement, der er produceret i flere tynde lag, for at give styrke og modstandsdygtighed overfor et skiftende vejr.

Eternittag og asbest

Tidligere indeholdte eternit tagplader asbest, men efter at dette blev ulovligt, er det ikke længere gældende. Det er ganske enkelt en formstøbt tagplade i cement, som er forstærket med fibre for at sikre en lang holdbarhed og styrke. Samtidig vil armeringen i form af fibre være med til at forebygge algevækst og fugt i materialet.

Med tiden vil eternitpladerne miste noget af deres naturlige elasticitet, da materialerne vil blive påvirket af blandt andet solstrålernes UV-lys.

Det betyder, at der kan opstå skader som følge af, at den indre tagkonstruktion af træ helt naturligt giver efter og trækker sig sammen i takt med, at årstiderne skifter. Det er præcis på dette tidspunkt, at det vil være en god idé at udskifte det gamle eternittag med et nyt.

Populært i 70-erne og 80-erne

Eternit er et materiale, der er anvendt på mere eller mindre alle nybyggede parcel- og byhuse fra 70-erne og 80-erne. I dag er det stadig et materiale, der er populært til nybyggeri, men i mindre grad end tidligere.

Det er dog en prisvenlig tagløsning med et miljørigtigt islæt, som der med tiden kommer mere og mere fokus på. Levetiden på et eternittag, der er sat rigtigt op, er omkring 30 år, hvilken er i den lave ende sammenlignet med andre typer af tagbeklædning som eksempelvis teglsten eller natur skiferplader. Sammenlignet med prisen kan det være en fordel at vælge eternittag til din bolig, der samtidig er mere eller mindre vedligeholdelsesfrit.

Typer af eternittag

Der findes forskellige typer eller udformninger af eternittagplader. Som oftest vil det mest populære valg falde på bølgeeternit, der består af naturlige og miljøvenlige materialer. Bølgeeternittagplader er stærke og robuste og kan modstå det danske omskiftelige klima. De forskellige former for bølgeeternit har hver deres fordele og ulemper.

For alle eternitbølgeplader kræves der en hældning fra tagryggen på minimum 14 grader eller mere. Der er ikke behov for et styrkende undertag med de typer, der normalt anvendes til parcelhuse eller mindre boliger.

Eternittag med bølgeplader er en nem løsning, særligt hvis du ønsker at udføre tagbeklædningen selv. Det er et let materiale, der som oftest ikke vil kræve yderligere understøttelse fra tagkonstruktionen, men som samtidig er yderst modstandsdygtigt overfor vind og vejr.

 • Fordele ved at vælge et tag af eternit
 • Kræver ikke undertag
 • Holdbart materiale, der er modstandsdygtig overfor det danske klima
 • Eternitplader er lette tagplader, som oftest ikke kræver understøttelse
 • God styrke i forhold til prisen

Ulemper ved at vælge et tag i eternit

 • Kortere levetid end andre tagtyper
 • Alger og mos kan nemt gro på overfladen
 • Mindre eftergivende efter års slitage fra sol, vind og vejr
 • Ikke egnet til fladt tag

Kræves der undertag med bølgeeternit plader?

Der er som udgangspunkt ikke noget behov for et undertag, når der anvendes eternitplader til tagbeklædningen. De bølgede tagplader anses for at være helt og aldeles vandtætte og modstandsdygtige overfor indtrængning af fugt eller fygesne eksempelvis.

Det er også konstruktionen med den høje densitet, der gør, at eternittagplader kan ligges på et tag med en hældning helt ned til 14 grader. Derfor er det en løsning af tagplader, der ikke kræver de helt store foranstaltninger, sammenlignet med andre alternativer.

KræverKræver ikke
KobbertagX
BetontagstenX
SkifereternittagX
Stålpladetag(X) - Kan monteres med kondensfang. Men typisk bruger man det gamle tag som undertag.
BølgeeternittagX
Tagpap(X) - Kræver underlag.
NaturskiffertagX
ZinktagX
StråtagX
TegltagX

Hvornår er det nødvendigt at udskifte eternittaget?

Et eternittag holder omkring 30 år. Det er en tagbeklædning, der er mere eller mindre vedligeholdelsesfrit og som godt kan tåle mindre belægninger fra eksempelvis mos eller alger, uden at det har betydning for tætheden af taget.

Slidt bølgeeternit

Til trods for at et eternittag ser slidt ud i overfladen er det langt fra ensbetydende med, at det er utæt eller trænger til udskiftning. Dog er det alligevel nødvendigt at holde godt øje med eternittaget, når det er kommet lidt op i årene for at vurdere, om det er ved at være nødvendigt med en eventuel udskiftning af pladerne. Tjek gerne tagkonstruktionen eller indersiden at taget for at vurdere, om der er nogle steder der er tegn på fugt. Hvis ja, er det vigtigt, at der tages handling hurtigst muligt, så skaden bliver udbedret for at undgå yderligere problematikker i eksempelvis fugt i træværket eller skimmel af væggene.

Med tiden er det helt naturligt, at eternitpladerne bliver mere hårde og mindre eftergivende med tiden. I takt med at årene går, så bliver eternitpladerne mindre modstandsdygtige overfor de bevægelser, der opstår, når vejret er omskifteligt og træet i tagkonstruktionen giver sig eller trækker sig sammen.

Kan du selv lægge eternittaget?

Et eternittag er en af de løsninger, der er ret nemme at arbejde med og lægge på taget. Den bølgede form gør det muligt at lægge tagpladerne lige og præcist hele vejen rundt. Dog er tagets beklædning også en af de absolut vigtigste bestanddele for din bolig.

Hvis du er det mindste i tvivl, så anbefales det at du investerer i hjælp fra fagfolk. Der er ingen grundt til at give penge for et nyt tag, hvis det alligevel ikke ligger som det skal og giver utætheder eller skal pilles ned allerede efter få år.

Ved at vælge fagfolk til opgaven, vil du samtidig også som oftest opnå en garanti for det udførte arbejde, og at dette er udført efter den anvisning, som producenten for tagbeklædningen anbefaler. Det er små faktorer, der kan have en stor betydning for den garanti, som stilles for huset, dets værdisættelse og særligt i forbindelse med eventuelt salg af ejendommen senere hen.

Hvordan vedligeholdes et eternittag?

Et eternittag er robust og modstandsdygtigt overfor det danske vejr. Alligevel er der foranstaltninger, som vil være med til at forlænge levetiden at dit eternittag.

Et eternittag kan som udgangspunkt godt tåle belægninger fra eksempelvis mos eller alger, så længe der ikke er nogle skader på tagpladerne. Tagpladerne er naturligt beskyttet overfor fugt i hel stand, men kommer der en skade, er det vigtigt, at det repareres hurtigst muligt, for at der ikke trænger fugt ind i tagpladerne og kan gøre mere skade end nødvendigt.

Det er muligt at få renset sine tagplader af eternit ved firmaer, der udfører tagrensning professionelt. Tagrensning rengør tagpladerne uden at gøre skade på dem, og her er der samtidig mulighed for at give en efterfølgende imprægnering af taget for at forebygge belægninger og samtidig for at forlænge det rene og pæne udseende.

Sådan vælger du det rette eternittag

Der er flere valg at tage, når det kommer til, om det er tid til et nyt tag. Hvis det gør sig gældende, og hvis valget er faldet på det prisvenlige eternittag, så er der flere muligheder, som du kan vælge ud fra dine ønsker og behov.

De mest anvendte typer at eternitplader til parcelhuse eller mindre boliger er bølgeeternit. Bølgeeternit fås i forskellige længder mellem højderyggene, som bør være passende til husets generelle størrelse. Jo mindre huset er, jo mindre afstand bør der være mellem bølgeeternittens højderygge.

Dernæst er der farven på eternittaget. Der er mulighed for at vælge forskellige farver, som er indfarvet i den beton der anvendes ved produktionen af tagpladerne. Dermed kan du udvælge præcis den type og farve, som du har ønske om, og som du tænker vil være passende til dit hus. Kontakt eventuelt en sagkyndig eller arkitekt, der kan hjælpe dig med at finde frem til, hvilket valg af eternitplader til taget, der vil være den bedste løsning til lige præcis dit hus i forhold til den fremtidige værdisættelse og med eventuelt salg for øje.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Vurdering: 0

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?