Hvad koster en maler pr. m2?

hvad koster en maler pr m2

Malerfaget hører til i den private branche og har derfor i udgangspunktet forskellige priser på identiske opgaver.
Står du foran et større malerarbejde, kan det altid anbefales at indhente tilbud fra minimum tre forskellige firmaer, så du, dels har noget at vælge imellem, dels får et indtryk af det generelle prisleje på den opgave, du skal have udført.

Få et prisoverslag på opgaven – Og få pris pr m2

Malerfirmaerne udregner typisk deres pris på baggrund af arbejdets størrelse, altså m2, mens andre igen arbejder med timepriser. Derfor er det altid en god idé at få en pris på det samlede projekt, så du nogenlunde ved, hvad du kan forvente dig af slutregningen.

De fleste malere er altid meget imødekommende, hvis du beder dem om at give dig et prisoverslag på en bestemt opgave. Jo mere præcist du kan beskrive opgaven, desto mere konkret kan maleren også være i forhold til sit tilbud.

Du kan bestille 3 gode og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk her*.

Priser mellem 75 og 150 kroner

Maling af vægge og lofter ligger hos de fleste firmaer typisk et sted mellem 75 og 150 kroner pr. m2. Skal der kun males et enkelt lag på, kan prisen være helt nede omkring 50 kroner pr. m2, men det vil sjældent være tilfældet.

Dette er nogle meget omtrentlige priser, så du gør klogt selv at lave lidt research hos diverse firmaer, hvis du går efter at ramme et bestemt prisniveau. Skal der laves noget ud over selve malerarbejdet, bør du kalkulere med en væsentlig højere m2-pris. Her tænkes der på spartling, slibning, opsætning af tapet, filt og væv eller lignende ekstraopgaver.

Døre og vinduer har også en anden prissætning i branchen end maling af store overflader.

Lad maleren komme på besøg

Efterspørger du et tilbud på en opgave, vil den pågældende maler ofte bede om at komme på besøg, så vedkommende kan danne sig et overblik over det forestående arbejde. Det kan jo være, at nogle dele af opgaven kræver et større arbejde end som så. Det kan også tænkes, at en væg måske skal klargøres, spartles op og slibes glat, eller at gammelt tapet har skader efter for eksempel fugt, mug, rygning og lignende, som skal udbedres, inden det egentlige malerarbejde kan igangsættes.

Det er almindelig kutyme i branchen at give et tilbud, der helst ikke skal afvige ret meget fra den endelige pris. Dermed fremstår firmaet troværdigt i forhold til fremtidige samarbejder. Ligeledes gælder det den tidsmæssige horisont på opgaven, hvor det kan være betryggende for dig som kunde at have et rimelig præcist estimat – også for overblikkets skyld.

Vurdering
[Vurdering: 1 Gennemsnit: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *