Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Hvad koster det at få lagt nyt gulv? (Sammenlign priser)

Få 3 uforpligtende tilbud på nyt gulv
Via vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk, kan du bestille 3 uforpligtende tilbud på nyt gulv. Du får også gratis rådgivning. 3byggetilbud er en troværdig udbudsportal, som har hjulpet mange hundrede tusinde danskere med at spare penge og finde den bedste håndværker til opgaven.
 • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
 • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
 • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

Sildebensparket pris pr. m2.

Der kræves høj teknisk snilde for at kunne installere et sildebensparketgulv korrekt.

Indkøbsprisen på gulvet ligger i prislejet mellem 300-1200 kroner pr. m2, afhængigt af mærke og materiale. Med den store prisforskel er det svært at give et præcist estimat, da det i høj grad afhænger af dine materialevalg.

Sildebensgulv kommer i forskellige træsorter:

 • Bøg
 • Ask
 • Eg
 • Moseeg

Og det findes i ubehandlede og behandlede udgaver, som er olierede eller lakerede.

Sildebensparket er et af de mest komplekse gulve at lægge, hvilket har stor betydning for den endelige pris, hvis man benytter sig af en gulvmand (Som typisk tager ca. 400-650 kroner i timen).

Hvis der lægges et ubehandlet sildebensparketgulv, skal det efterfølgende behandles.

Forvent en samlet pris på mellem 1.000 og 1.500 kroner pr. m2 på sildebensparket, lagt af en gulvmand.

Hvis man blot elsker udseendet på sildebensparket, men ikke ønsker at betale den høje pris, kan man overveje at købe et alternativ som klikgulv. Her er prisen væsentlig lavere, men du får selvfølgelig ikke samme kvalitetsgulv.

Klikgulv pris pr. m2. (Laminatgulv)

Klikgulv i laminat er blevet utroligt populært, da det er nemt og billigt.

Man kan finde klikgulv til under 100 kroner pr. m2, men normalt ligger laminatgulv i prislejet 100-300 kroner pr. m2. Der er også dyrere varianter, hvis man søger noget eksklusivt.

Da klikgulve er nemme at lægge, og det går hurtigt (hvis det er ikke er komplekse rum), vil den endelige pris være ret lav ift. mange andre gulvtyper.

Hvis vi eksempelvis tager 2 gulvlæggere, som kan montere 5 kvadratmeter i timen, og som tager 250 kroner pr. kvadratmeter, vil regnestykket se således ud for 30 m2:

 • Klikgulv + underlag (250 kroner pr. m2) x 34 (Medregnet spild ved beskæring): 8500 kroner.
 • Håndværkerpris – 250 * 30: 7500 kroner.

I alt: 16.000 kroner.

Der vil dog selvfølgelig være forskellige faktorer, som kan spille ind. Man kan vælge dyrere eller billigere materialer, eller håndværkerpriserne kan være anderledes i dit område.

Forvent at laminatgulv koster i omegnen af 500-700 kroner pr. m2, hvis det skal lægges af en fagperson.

Parketgulv pris pr. m2.

Parketgulv koster i indkøb fra 150 til 600 kroner pr. m2. Der kan selvfølgelig være en tilfælde hvor man kan få det billigere eller dyrere. Hvis du skal have en gulvmand til at lægge et nyt parketgulv, kan du som hovedregel regne med at m2. prisen vil blive omkring 800 kr / m2.

Det er et ca. estimat, som selvfølgelig kan påvirkes af en lang række faktorer, hvor selve gulvet har den primære indflydelse på den endelige pris.

Epoxygulv pris pr. m2.

Epoxygulve skal helst lægges af en fagmand. Det kan hurtigt gå galt, hvis man ikke har 100% styr på teknikken. Men bliver det lagt rigtigt, så får man et enormt flot og slidstærkt gulv.

Der er dog ekstremt store prisforskelle på tværs af markedet og det kan være enormt forvirrende at forholde sig til de forskellige priser. Det afhænger meget af typen af epoxygulve, f.eks. hvor mange lag der skal lægges, hvor tykt laget skal være, mv.

Men en m2. pris på omkring 1000 kr / pr. m2 er ikke unormalt (Inklusiv arbejdsløn).

Skibsplankegulv pris pr. m2.

Et skibsplankegulv er et plankegulv med en fuge i mellemrummet. Priserne varierer meget og materialevalget har enormt stor betydning for m2 prisen. Regn med en pris mellem 500 og 1300 kroner pr. m2.

Vinylgulv pris pr. m2.

Hvis du skal have lagt et vinylgulv kan det være en god idé at få en gulvmand til at klare arbejdet, da det virkelig kan drille, hvis man ikke har styr på teknikken.

Hvis du skal have en fagperson til at klare arbejdet, så vil prisen blive påvirket af faktorer som:

 • Hvor du bor (Håndværkerlønnen er forskellig på tværs af landet og højest i hovedstadsområdet).
 • Hvilket materiale / Vinylgulv der skal lægges.
 • Hvor gulvet skal placeres, komplekse rum bliver dyrere.
 • Arealet på arbejdet. Der er selvfølgelig mulighed for en billigere m2 pris desto større arbejdet er.

Forvent en m2 pris på 500 til 1000 kroner pr. m2.

Linoleumsgulv pris pr. m2.

Prisen afhænger af hvilken kvalitets linoleumsgulv du vælger, rummets størrelse (Kan gulves lægges i en bane, eller skal det svejses), underlagets stand, mv.

I indkøb koster linoleumsgulv normalt i prislejet 100-200 kroner pr. m2, hvis du vælger et billigt gulv. Og op til 300 til 500 kroner pr. m2, hvis du skal have den højeste kvalitet.

En god hovedregel er at prisen pr. m2 vil ende mellem 500 og 800 kroner, hvis du skal have lagt gulvet af en gulvmand (Inklusiv materialer).

Plankegulv pris pr. m2.

Man kan finde plankegulv i alle prislejer. Derfor vil m2. prisen være meget forskellig. En m2 pris inklusiv håndværkerløn og materiale på 850 kroner pr. m2, er ikke helt skævt.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.3 / 5. Vurdering: 6

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?