Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Gulvafslibning priser – Hvad koster det at få slebet gulv?

Når gulvet trænger til forbedring og fornyelse, er det værd at starte med at undersøge markedet for renoveringsmuligheder. Du kan komme til at spare mange penge, når du sætter dig ind i prisudvikling og tilbudsmuligheder, før du bestiller et firma til din opgave.

Gratis rådgivning omkring gulv og 3 uforpligtende tilbud
Så er det ikke helt ligegyldigt hvilken gulvmand du vælger. 3byggetilbud.dk samler de bedste håndværkere og lader dem byde ind på brugernes opgaver. Bestil 3 tilbud på gulvafslibning via 3byggetilbud i dag. Det tager få minutter og er helt uforpligtende.
 • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
 • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
 • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

Priser på gulvafslibning har forandret sig igennem de seneste 10-15 år. I takt med at der udvikles nye og forbedrede metoder til afslibning, kan arbejdet klares mere miljøvenligt, effektivt og sikkert.

Hvad koster det at få slebet gulv?

Priseksempler på slibning af gulv:

 • Afslibning af gulve – 120 kroner pr. m2. Inklusiv 2x sæbe.
 • Afslibning af gulve – 130 kroner pr. m2. Inklusiv 2x mat lak.
 • Afslibning af gulve – 119 kroner pr. m2. Inklusiv 1x lud.

Priserne kan dog variere meget geografisk. Derudover kan der være ekstraudgifter i forbindelse med arbejdet, f.eks. ved dørtrin og lignende.

Herunder kan du generere estimat på prisen på din opgave. Vi du kan vælge mellem udvalgte metoder som olie, sæbe og ludbehandling.


Vores beregner tager udgangspunkt i gennemsnitspriser som vi har fundet fordelt på det danske marked.

Priser på gulvafslibning afhænger af flere forhold

Når dit gulv er ridset, mat eller plettet, kan du overveje 2 løsninger til forbedring og fornyelse – afslibning eller nyt gulv. Uanset typen af dit trægulv og hvor mange m2 gulv du har, vil det til enhver tid være billigere at få dit gulv slebet end at få lagt et helt nyt.

Hvad prisen for gulvafslibning vil koste, vil være en individuel sag. Der er flere faktorer, der påvirker den samlede pris.

Faktorer som påvirker prisen:

Det er blandt andet:

 • Type af dit gulv
 • Gulvets aktuelle tilstand (er det gammelt og medtaget, kan der være brug for afhøvling før slibning)
 • Antal m2 der skal slibes
 • Metoden til arbejdsopgaven
 • Behov for og omfang af efterbehandling
 • Timepris og takst for kørsel til og fra din bolig

Typen af dit trægulv vil have betydning for, hvilken teknik der skal bruges til opgaven. Der kan være brug for specialudstyr til slibning af gulve af hårde træsorter.

Når du henvender dig til et håndværkerfirma med speciale inden for afslibning af træværk, vil du altid få et tilbud med et samlet prisoverslag på opgaven. Derved er du bekendt med gulvafslibning priserne fra starten af.

Er der brug for afhøvling af gulvet overflade, før slibningen kan gå i gang, vil prisen være højere.

Find et lokalt gulvafslibningsfirma

Det er en god idé at vælge et firma fra dit nærområde. Håndværkere fakturerer ikke kun for arbejdstimer. De vil også lægge udgifter for kørsel og transport oveni din pris.

Færdig gulvslibning

Hvad med gulvafhøvling?

Gulvafhøvling kan være en nødvendig proces som skal udføres, inden du får gulvet slebet.

Ved gulvafhøvling bruger gulvmanden en gulvhøvl til at høvle gulvbrædderne ned indne slibning. Processen foregår via en maskine med små påsatte knive, som kan gå dybt ned i træet.

Her er det en rigtig god idé at lade en fagmand klare opgaven, da man hurtigt kan komme til at udføre uoprettelig skade på sit trægulv.

Hvornår er det nødvendigt med gulvafhøvling?

Det er nødvendigt at høvle gulvet, hvis:

 • Der er dybe ridser og hakker i gulvet.
 • Der findes limrester omkring samlingerne i gulvbrædderne.
 • Det er store ujævnheder i selve gulvet.
 • Der er fernis i gamle plankegulve.

Hvis blot et af de overstående problemstillinger er til stede, vil det være nødvendigt at høvle gulvet først. Du skal dog være opmærksom på at det er ikke alle typer af gulv, som kan klare en gulvafhøvling. Hvis træet er for tyndt, kan det være nødvendigt med en udskiftning af gulvet.

Øg boligens værdi med professionel gulvafslibning

Pris på gulvafslibning vil have betydning for enhver boligejer. Det er vigtigt, at du holder de positive effekter ved at få forbedret dit gulv op imod den engangsydelse det er, at få arbejdet udført.

Det, at få slebet gulvet, vil have stor indflydelse på din boligs samlede værdi på både kort og lang sigt.

Overvejer du at sælge din bolig inden for få år, kan du opnå en højere salgspris ved at få lavet forbedringer af boligens større overflader.

Indhent flere tilbud på gulvafslibning og få den skarpeste pris

Som det gælder for enhver anden type renoveringsopgave i hjemmet, får du det bedste resultat og de skarpeste priser, når du er ude i god tid. Ved at undersøge markedet bliver du bekendt med de forskelle, der kan være mellem håndværkerfirmaerne, der tilbyder afslibning af træværk.

Det kan komme dig til gode både praktisk og økonomisk, at du kontakter flere firmaer i dit nærområde. De kan have varierede timepriser, og de vil give forskellige tilbud på din opgave.

Mens prisen på gulvafslibning er det vigtigste forhold for nogle boligejere, er der andre, som har brug for et firma, der bruger miljøvenlige metoder.

Når du modtager flere tilbud, kan du sammenligne dem og finde frem til dét firma, hvor gulvafslibning pris og arbejdsmetode passer til dit budget og dine krav.

Undersøg behov for at få slebet gulve flere steder i hjemmet

Selvom det primært er køkkengulvet, der trænger til en kærlig hånd, kan det være økonomisk fornuftigt at få slebet trægulvet i gangen eller andet sted i boligen. Når først håndværkerfirmaet er i gang, vil det have mindre betydning for prisen, om der skal slibes 20m2 eller mere.

Det er derfor smart på lang sigt, at du tjekker alle gulve i hjemmet, når du har besluttet dig for, at stue- eller køkkengulv skal have en overhaling.

På denne måde er du fri for at rekvirere firma igen efter få år og betale ekstra for at få håndværkere til at komme ud til din private bopæl.

Spar penge på m2 prisen

Hos de fleste firmaer kan du opnå et billigere tilbud, des flere m2 du skal have slebet. Det er mere rentabelt for håndværkerne at have deres maskiner i gang i længere tid på samme lokation fremfor kun at have dem kørende i en halv time.

Gulvmand skifter sandpapir ved gulvslibning

For dig har det betydning, at du kan få nedsatte priser på de ekstra m2, og at flere gulvarealer i boligen kan blive forbedret både kvalitets- og udseendemæssigt.

Hvor lang tid tager det at slibe gulv?

Det kan variere meget hvor lang tid en gulvafslibning typisk vil tage. Der er nemlig mange forskellige faktorer som afgører hvor lang tid processen tager.

Først og fremmest handler det om gulvets stand og træsorten. Derefter handler det om hvad gulvet skal efterbehandles med. Hvis vi eksempelvis har en stue på 40m2, hvor gulvet skal have en mild efterbehandling og efterlakeres med 2 gange naturlig lak, vil mange regne med at opgaven i alt vil tage 5 til 6 timer.

Hvis man derimod skal efterbehandle med hvid olie eller lak, vil processen tage lidt ekstra tid.

En rutineret gulvmand vil rimelig nøjagtigt kunne estimere tidsforbruget, inden arbejdet påbegyndes. Ved større opgaver, der deles opgaven typisk ud over flere dage.

Hvilket håndværkerfirma skal jeg vælge til gulvafslibning?

Når du undersøger dine muligheder i lokalområdet, vil du opleve, at der kan være firmaer, som specialiserer sig i afslibning af trægulve, mens andre håndværkere har opgavetypen som en del af deres portefølje.

Det vil være de specialiserede firmaer, der som udgangspunkt vil have de højeste gulvafslibning priser. Dette skyldes, at de bruger specialmaskiner, har styr på de mest velfungerende teknikker til opgaven, og at de har viden om og kendskab til hver enkelt træsort.

Forventninger vs pris

Vi har forskellige krav og ønsker til renoveringsopgaver. Er det gulvet i fritidshuset, der skal shines op, kan det være tilstrækkeligt at vælge et firma uden specialisering. Når du sparer penge ved at få budgetvenlige priser på gulvafslibningen, kan du vælge selv at stå for efterbehandlingen. Når det derimod er de rå og eksklusive planker i villaen, der skal forhøje din boligs værdi, kan det være det rette valg at alliere dig med et specialiseret firma.

Det er en afvejning af hhv. type af bolig og omfang af arbejdsopgave.

Har du mod på selv at stå for en del af efterarbejdet, kan du opnå billige priser på gulvslibningen.

Sådan får du de billigste priser på gulvafslibning

Er du gør-det-selv mindet, kan du få billigere priser på din opgave. Du kan finde leverandører, der tilbyder at stå for det groveste arbejde enten med afhøvling eller slibning.

Det vil nedsætte prisen på gulvafslibningen, når håndværkeren tager det mest krævende arbejde, og du selv klarer efterbehandlingen.

Det anbefales, at du får professionelle fagfolk til af slibe gulvet derhjemme, da arbejdet kræver brug af specialmaskiner.

Sørg for altid at rådføre dig med dit firma omkring produkter til efterbehandling. Typen af dit trægulv har indflydelse på, hvilken lak, olie eller maling du skal vælge.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Vurdering: 2

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Spar penge på gulvafslibning

Bestil 3 uforpligtende tilbud på din slibeopgave. Det er 100% gratis og du bestemmer selv om du vil gå videre med et af dem.