Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Slibning af betongulv – Gør det selv? Eller vælg en professionel? (Inklusiv priser)

Et gulv af beton kan med tiden komme til at se mat og ridset ud, og det kan få en ujævn overflade. Den store fordel ved at have betongulv er, …

Skal du have slebet dit betongulv?

Hos 3byggetilbud kan du bestille 3 uforpligtende tilbud på slibning af betongulv. Det tager få minutter at oprette opgaven og du slipper selv for at tage kontakten til de lokale håndværkere.

Et gulv af beton kan med tiden komme til at se mat og ridset ud, og det kan få en ujævn overflade. Den store fordel ved at have betongulv er, at det med de rette redskaber og den kyndige teknik kan forskønnes, så det kommer til at se spritnyt ud igen.

Har du planer om at male med epoxy, kan det ligeledes være nødvendigt at starte forbedringsprocessen med en komplet slibning af betongulvet derhjemme.

Hører du til gør-det-selv gruppen, kan du vælge at stå for opgaven selv, mens der også er mulighed for at bestille et håndværkerfirma til opgaven.

Slibning af betongulv gør-det-selv eller med professionel hjælp?

Mange mindre forskønnelsesprojekter og overskuelige renoveringsopgaver kan uden de store problemer klares af privatpersoner.

Når du har et gulv af beton, der trænger til slibning, skal du overveje, om du kan og vil stå for opgaven selv, eller om der er brug for professionel ekspertise. For at lykkes med opgaven er der brug for specialudstyr, som skal lejes.

Du skal være bekendt med processen med at slibe gulvet ned. Diamantslibning er den mest udbredte teknik, hvor der arbejdes med forskellige niveauer af grovhed på slibekornene. Den fysiske udfordring opstår ved, at vinkelsliberen fungerer med mellem 10.000-20.000 omdrejninger i minuttet.

Det er en voldsom kraft, der kræver, at du har 100 % styr på redskabet og teknikken. Vinkelsliberen skal være i bevægelse hele tiden, og dette stiller krav til dine erfaringer med motordrevet værktøj.

Har du erfaringen, er der intet til hinder for, at du selv kan stå for at slibning af betongulvet derhjemme. Det er vigtigt, at du har styr på sikkerhedsudstyret, du skal bære under arbejdet.

Vil du være sikker på, at opgaven bliver udført tilfredsstillende og med det smukkeste slutresultat, kan du bestille et håndværkerfirma til opgave.

De professionelle fagfolk har alt det udstyr og sikkerhedstilbehør, der skal bruges, så du ikke behøver at forholde dig til leje af værktøj.

Priser på slibning af betongulv

Prisen for slibning af betongulv afhænger af flere forhold. Tilstanden på og typen af betongulvet spiller ind på prisen, og det samme gør de antal m2, som skal slibes.

Beregn en estimeret pris på slibning af betongulv


Det kan svare sig at få et større areal slebet, når du bestiller et firma til opgaven. Typisk er der angivet et minimum antal for, hvor mange m2 firmaet kan bookes til at slibe. Der kan ofte opnås en attraktiv pris, hvis du har mange m2, der kræver forbedring og forskønnelse.

Der kan være penge at spare, når du har betongulv i både køkken, stue eller gang, der skal udjævnes.

Når først håndværkerfirmaet befinder sig på din matrikel og maskinen er i gang, er det med at udnytte muligheden for at få hele gulvet af beton slebet på samme tid.

Du skal være opmærksom på, at håndværkerfirmaer også kan fakturere dig for de antal kilometer, som de har brugt på at køre til din matrikel.

Derfor kan det svare sig at booke et lokalt håndværkerfirma til opgaven, så du undgår at skulle betale mange kilometerpenge.

Fordelene ved slibning af betongulv

Der er både vedligeholdelsesmæssige, økonomiske og visuelle fordele ved at få sit betongulv slebet og poleret.

Når du har fået dit gulv af beton slebet, vil det være mindre sårbart overfor påvirkninger fra vand og temperatursvingninger. Derudover vil det glatte gulv forårsage væsentlig mindre støv, der betyder en stor, positiv forskel for indeklimaet.

Det glatte og ensartede gulv vil være mere komfortabelt at gå på, da alle revner og ujævnheder er blevet udbedret. Det skaber en flot og harmonisk finish at få poleret gulvet, så det fremstår elegant i mange år frem.

Ved at vedligeholde dit gulv og slibe det, er du med til at få glæde af det i mange flere år.

Slibning af betongulv

Hvordan sliber man et betongulv?

Ethvert betongulv vil blive behandlet individuelt. Der kan være forskel på hårdhederne af beton, så nogle gulve kræver grovere slibning end andre. Slibningsprocessen vil være trindelt, så der først startes med at arbejde med de mest grove diamantkopper (som er det, det element der sættes på vinkelsliberen, kaldes).

Hvilke maskiner eller redskaber der skal bruges til formålet, vil afhænge af gulvets tilstand, areal og behov for slibning. Er det et større areal, er det mest hensigtsmæssigt at leje en betonsliber. Dette kan ske fra et byggemarked, hvor du kan leje maskinen i de antal dage, der er brug for.

En betonsliber er et professionelt redskab, der kræver kendskab til værktøjet og drivkraften.

Er det et mindre areal af dit betongulv, der skal slibes, kan du højst sandsynligt nøjes med en vinkelsliber. Dette redskab er mindre voldsomt, og det kan være lettere at bruge for dig, der ikke har de største erfaringer med slibning af betongulv.

Vælg diamantkop i forhold til tilstanden af dit gulv

Der findes forskellige varianter af diamantkopper. Der er både grove, mellemgrove og fine.

Formålet med slibningen er at opnå et spejlblankt resultat. Hvis dit gulv har større ujævnheder eller sprækker i overfladen, vil det være nødvendigt at begynde med en grov eller mellemgrov diamantkop, der skal sættes på din vinkelsliber.

Afslutningsvist er det altid den fineste diamantkop, der skal bruges til finish. Anvendelsen af de rette diamantkopper er afgørende for, at du får succes med din proces. Det er din teknik med vinkelsliberen, der har betydning for, at du kan opnå det glatte, blanke, jævne og harmoniske resultat.

Skal holdes i bevægelse

Teknikken består af, at du altid skal have din vinkelsliber i bevægelse. Når du starter redskabet, sliber du dit betongulv ved at lade overfladen med diamantkoppen ’køre’ ovenpå gulvet i kontrollerede bevægelser.

Stopper du redskabet, vil det efterlade et spor i dit gulv. Hvis det er den groveste diamantkop, du bruger, kan dette spor være svært at rette op igen, hvorimod det er lettere, des finere korn der anvendes.

Professionel hjælp til slibning af ujævnt betongulv

Både af hensyn til din egen sikkerhed og til det endelige resultat af slibningsprocessen, anbefales det, at du bestiller et firma til at klare slibningen af et ujævnt betongulv. Des flere ujævnheder der er på dit gulv, og des større areal der skal slibes, des mere kompliceret og teknisk krævende bliver opgaven.

Der arbejdes med voldsomme og kraftfulde maskiner, når der skal opnås en 100 % glat overflade, der står i vatter.

Du slipper for leje af betongslibemaskine

Når du bestiller et håndværkerfirma, skal du ikke forholde dig til at leje en stor betonslibemaskine i det nærmeste byggemarked. Og du slipper for at købe ekstra sikkerhedstilbehør i form af arbejdsbriller, høreværn og beskyttelsesdragt.

Fagfolkene står for hele opgaven fra den indledende overfladerengøring til den afsluttende finpudsning.

Er du usikker på at arbejde med maskinerne selv, kan det svare sig at få professionelle til at stå for det fysisk krævende arbejde med slibning af betongulv.

Start med at indhente tilbud og brug en prisberegner

Der vil være flere firmaer at benytte sig af i dit nærområde, der har erfaring med at stå for slibning af betongulv, og som er i besiddelse af det rette udstyr til opgaven. Når du indhenter tilbud på din opgave, kan du sammenligne forskellige firmer i forhold til priser.

Det er en stor hjælp for dig, at du er bekendt med, hvad opgaven kommer til at koste, før du accepterer et tilbud. I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at firmaerne adskiller slibning og polering. Vil du spare penge på din opgave, kan du vælge selv at stå for den afsluttende polering af gulvet.

Dit vigtigste redskab, i den indledende fase med at vælge firma, er at bruge en prisberegner. Du får det mest retvisende overslag på opgaven, når du har udregnet, hvor mange m2 gulv der skal behandles i dit hjem.

Når du kender arealet, kan du indtaste dette i prisberegneren, og du får således et godt indtryk af, hvor meget slibning af betongulv vil koste dig.

Husk på at prisen er vejledende. Er der voldsomme ujævnheder, eller er der flere dybe sprækker i gulvet, vil disse forhold fordyre opgaven for håndværkerne.

Gode råd til slibning af gammelt betongulv

Den bedste slibningsproces af betongulv er dén, der tilgodeser dine ønsker til resultat og krav i forhold til arbejdsomfang. Det kan være både tidskrævende og kompliceret selv at slibe et stort gulv, når der skal arbejdes med en stor betonsliber.

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des mere jævnt og harmonisk dit gulv er, des større stabilitet vil det have i fremtiden. Det vil sige, at processen omkring slibningen har direkte indflydelse på, hvor robust gulvet er overfor stød, slag, varme og vand.

Vil du have den bedste pris på slibning af betongulv, skal du starte med at regne ud, hvad den samlede pris cirka vil være. Til dette formål skal du bruge en prisberegner og udregne de antal m2, som slibningen drejer sig om.

Herved er du forberedt, når du indhenter tilbud fra forskellige lokale håndværkerfirmaer. Det anbefales, at du altid vælger et firma, der benytter sig af diamantslibning som teknik. Denne metode er den mest effektive til at arbejde i forskellige grovheder, så betongulvets tilstand og type respekteres og behandles på bedste vis.

Selvom diamantslibning af betongulv er den dyreste teknik, er det dén metode, som vil give dit gulv længst levetid. Du kan derved undgå at skulle slibe gulvet igen inden for år, når du går efter professionel løsning og høj kvalitet.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.5 / 5. Vurdering: 2

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Skal du have slebet betongulv?

Få 3 uforpligtende tilbud på slibning af betongulv. Du beskriver blot din opgave og herefter vil du modtage op til 3 uforpligtende tilbud på opgaven.