Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Hvad koster netpudsning af facade?

Netpuds kan give din facade et nyt og flot indtryk og forstærke ødelagte murværker. Det er en stærk løsning, som holder bedre end andre typer af facadepuds. Men da det …

Vil du have netpudset din facade?

Bestil 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud og få tilbud på netpudsning af din facade. Beskriv din opgave grundigt, så vil det være nemmere for håndværkerne at vurdere din opgave præcist.

Netpuds kan give din facade et nyt og flot indtryk og forstærke ødelagte murværker.

Det er en stærk løsning, som holder bedre end andre typer af facadepuds. Men da det er en mere kompleks løsning med armeringsnet, vil prisen også typisk være væsentlig dyrere.

Pris på netpuds af facade


Hvad kan derudover påvirke prisen?

Vores beregner, tager udgangspunkt i netpuds af murværk på et 1-plans hus uden skader på murværket.

Hvis man har høje gavle eller flere etager, vil det være nødvendigt med opsætning af et stillads. Det kan hurtigt øge slutprisen væsentligt. Det er ikke unormalt at leje af et stillads med opsætning, og nedtagning koster omkring 20.000 kroner inklusiv moms blot ved en forhøjet gavl. Er huset i 2-3 plan, kan udgiften forøges til 60-70.000 kroner inklusiv moms.

Men det er selvfølgelig meget individuelt fra hus til hus.

Det kan også være nødvendigt at reparere noget af murværket inden pudsning. Der kan være sten med store skader, som bør udskiftes for et ordentligt resultat.

Derudover kommer der typisk et gebyr på affaldshåndtering.

Der kan også komme højere priser ved specielle materialer (F.eks. silikone puds) eller farvevalg. Beregneren kan også være upræcis, hvis der er tale om mindre arealer.

Til sidst kan der være forbehold som skorstene, gesims, murstenssålbænke og lignende, som besværliggøre arbejdet yderligere.

Du skal være sikker på dit valg

Husk, at der er ikke nogen fortrydelsesret, hvis man vælger at pudse sin facade. Nogle mener, at udseendet bliver forringet, mens andre syntes det, er en smuk løsning, som er genial, hvis man eksempelvis vil skjule gammelt murværk.

Men løsningen kommer ikke uden ulemper. Som nævnt, så kan du ikke skrue tiden tilbage og annullere arbejdet. Derudover holder en pudset facade med netpuds ikke evigt. Typisk får man 10 års garanti eller lignende, men man skal forvente, at det er nødvendigt at vedligeholde facaden efter en årrække.

Fordele

 • En pudset facade kan give dit hus et nyt, pænt udtryk. Det kan fungerer godt ved eksempelvis tilbygninger, og hvis man vil ensarte udseendet.
 • Netpuds er stærkere og mere holdbart end andre former for facadepuds.
 • Netpuds giver lidt bedre isolering af boligen og dermed lavere energiregning.
 • Kan være med til at forøge boligens værdi.
 • Puds er godt, hvis man ønsker at male facaden, da det fungerer som en god bund.
 • Det er en oplagt løsning, hvis man har mange skader på mursten og fuger. Eller hvis en murværk er meget ramt af problemer med murbier.
 • Det kan øge beskyttelsen af nedslidte facader.

Ulemper

 • Som nævnt, så kan du ikke spole tiden tilbage og fortryde dit valg.
 • Det kan være svært at reparere murværket inde bagved, når facaden først er pudset. F.eks. hvis man oplever løse sten eller fuger.
 • En pudset facade kan være porøs og er sart overfor eksempelvis slag. Netpuds er dog den mest holdbare og langtidssikre løsning.
 • Hvis der er skader på muren, vil det nemmere ses med en pudset overflade. F.eks. vil fugtophobninger vise sig som mørke skjolder.
 • En pudset facade skal vedligeholdes løbende. Dog går der typisk, meget længere tid før en netpudset facade skal efterbehandles end andre typer pudset facader.
 • Mange vælger dog at algebehandle facaden løbende, hvis den er udsat.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.5 / 5. Vurdering: 4

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?