IBS-attest: Identitets-, byggelinie- og servitutattest – En kort guide.

Skal du bygge, er det afgørende, at der er styr på, at bygningen bliver placeret lovligt. Skulle der opstå stridsspørgsmål omkring byggelinjen, servitutten eller andet, kan du hjælpes af en IBS-attest.

Hvad er en IBS-attest?

IBS står for identitets- byggelinie- og servitutattest. Identiteten klarlægger ejeren af ejendomme. Byggelinjen og servitutten fortæller, om en bygning overholder gældende byggekrav og de tinglyste servitutter.

Da der ikke findes nogle krav til udformning af attesten, skal bygherren være meget opmærksom på indholdet af attesten, og hvordan det er formuleret.

Ved byggeri er det ofte et krav fra kommunen, at der fremsendes en IBS-attest ift. at opnå en byggetilladelse.

Hvem laver en IBS-attest?

En IBS-attest udføres af en praktiserende landinspektør (Med beskikkelse til at fastlægge skel). Hvis man benytter en landinspektør, der ikke har beskikkelse til fastlæggelse af skel, kan man risikere, at attesten ikke er gældende.

Hvad koster en IBS-attest?

Der findes ikke noget fast prisniveau ift. prisen på en IBS-attest. Det afhænger af opgavens omfang. Typisk vil man dog skulle betale i prislejet mellem 5000 DKK og 20.000 DKK.

IBS-attest i forbindelse med huskøb

Nogle kreditforeninger/banker kræver, at man kan fremvise en IBS-attest i forbindelse med lån til køb af ejendom. Dette sikrer, at bygningen er opført lovligt.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.7 / 5. Vurdering: 3

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?