Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Spar penge på din elektriker-opgave

Bestil 3 uforpligtende tilbud på din elektriker-opgave. Tager få minutter og der kan være gode besparelser ved at få flere tilbud.

Hvad koster en elektriker i timen?

Skal du have hjælp af en elektriker til dit byggeri, renovering eller blot en mindre skavank i dit hjem?

Så er du måske lidt betænkelig ved prisen på en elektriker, og det kan vi godt forstå.

Derfor hjælper vi dig her med at finde timeprisen på elektrikere, og ikke mindst hjælper dig en smule med forskellige relevante faktorer og informationer, som er gode at vide i forbindelse med lejen af en elektriker til dit projekt.

Timepris elektriker 2022

Timeprisen på elektrikere kan variere meget og afhænger af mange forskellige parametre.

Ofte har elektrikerne en fast timepris, som de til ethvert arbejde tager udgangspunkt i.

Der er forskel i timepriserne for elektrikere på tværs af landet. Ofte koster en elektriker dog omkring 400-500 kr. i timen – eksklusiv moms. Dertil kommer udgifter til kørsel, miljøomkostninger, materialer som eksempelvis kabler, stikkontakter, dåser osv. 

I nogle tilfælde er prisen en du sætter sammen med elektrikeren, alt efter typen af arbejder – og mange andre ting også. Det er eksempelvis ved større projekter.

Så hvis du går og har brug for hjælp fra en elektriker, så må du forvente, at priserne kan variere, og ikke altid kan forhandles.

Spar penge på elektrikerregningen

Leder du efter en god pris på et større elprojekt? Du kan med fordel bestille 3 tilbud hos 3byggetilbud.dk

Bestil tilbud fra lokale elektrikere

Står du og skal have udført et større elarbejde? Der kan være meget stor forskel på priserne på elarbejde. Du kan med fordel få flere tilbud på opgaven, både for at få en ide om prisniveauet, men også for at starte en dialog med de forskellige elfirmaer. Man kan vurdere meget ud fra responstiden og hvor seriøst de tager din henvendelse.

Bestil et tilbud i dag

Det kræver blot at du udfylder formularen (Følg link). Det tager ikke særligt langt tid, men det er dog vigtigt at du udfylder formularen så præcist som muligt. Hvor flere informationer du kan komme med, desto nemmere er det for elfirmaet at estimere opgaven korrekt.

Når du har udfyldt formularen, skal du blot vente. Du vil blive kontaktet af op til 3 forskellige elektrikerfirmaer, som vil give dig et uforpligtende tilbud. I sidste ende, bestemmer du selv om du vil gå videre med et af tilbuddene.

Få 3 uforpligtende tilbud din elopgave

Diverse udgifter ved leje af elektriker

Elektriker installere stikkontakt

Når du skal bruge en elektriker og lejer vedkommende til jobbet, tænker du måske mest på lønnen til vedkommende, når du tænker de økonomiske aspekter igennem.

Dog er der vigtige udgifter og poster, som du ikke må glemme undervejs i processen.

Ikke nok med at der er en løn, der skal betales til rette vedkommende, så er der nemlig også andre poster, som fylder på regningen.

Her får du overblik over nogle af de mest almindelige udgifter, der kan følge med i lejen af en elektriker. For hvad koster en elektriker i timen?

Materialer – er en væsentlig del af det at hyre en elektriker. Ofte er der noget, der skal tjekkes, eller også skal der renoveres noget eller tilføjes noget helt nyt.

Ofte kommer du ikke udenom, at der skal materialer til. Hvad end det er et lille rør, en pakning, en pære eller noget helt fjerde, så skal det naturligvis betales, og det er altså dig der står for det, og ikke noget der er automatisk indregnet i elektrikerens løn.

Kørsel – slipper du sjældent for. Elektrikeren er sjældent din nabo, og hvis han er, er det bare super heldigt for dig, for så slipper han måske for at skulle starte bilen op og køre.

Der er på den måde en stor fordel i at vælge en lokal elektriker, udover at det ofte er fordelagtigt at vælge en lokal elektriker i forvejen, så slipper du formentligt også med et mindre beløb, end du ellers ville kunne komme ud for.

Parkering – er en post, hvis du bor i de større byer. Hvis elektrikeren ikke kan parkere lige ud for lejligheden eller huset gratis, tja, så slipper du nok næppe for en parkeringsregning.

Bilen skal trods alt stilles et sted, og du ved nok ligeså godt som os andre, at det hverken er billigt eller nemt at finde parkering i de større byer – især ikke, hvis det er i et tæt bebygget og hyppigt besøgt område.

Prisniveau og efterspørgsel i stigning

Du har nok hørt om, at priserne for at leje en håndværker er steget de seneste år, og her er elektrikerne altså ingen undtagelse.

I takt med at efterspørgslen er steget de seneste år, så er prisniveauet altså også. Mange mennesker renoverer huse og laver nybyggeri som aldrig før.

Det betyder altså også, at elektrikerne og de resterende håndværkerfag er eftertragtede at få fat på.

Hvorfor stiger efterspørgslen på elektrikere?

Der er flere grunde til, at efterspørgslen på elektrikere stiger. En af de mest væsentlige grunde er naturligvis, at flere og flere mennesker har brug for en faglært til at varetage en lang række opgaver, som de ikke selv er i stand til at varetage.

Mange mennesker, især den yngre generation, har ingen erfaring inden for elektrikerfaget og er derfor ikke i stand til selv at håndtere og tage sig af selv de mindste opgaver i hjemmet.

Det betyder, at der er brug for elektrikere til både de større og de mindre opgaver i samfundet.

Flere og flere bygger nyt i disse år, hvilket er med til at holde gang i hele håndværkerindustrien, heriblandt de eftertragtede elektrikere.

Sidst opdateret 18. maj 2022 af Jesper Hansen