Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Skjult brønddæksel – Sådan skjuler du dit brønddæksel med Jesmig brønddæksel

Syntes du også at et almindeligt brønddæksel ikke er så pænt at kigge på?

Måske overvejer du at lægge ny indkørsel eller terrasse og vil gerne skjule dit brønddæksel. Eller måske leder du efter måder du kan forbedre udseendet af din eksisterende indkørsel eller terrasse.

Man kan ikke slippe for brønddæksler, for de skal være der. Men et brunt gammeldags brønddæksel midt i din nylagte indkørsel pynter ikke. Der findes mange kreative måder, man kan skjule sit brønddæksel på, f.eks. ser man folk lægge fliserne ovenpå eller har lagt en græsplæne hen over. Men det er ikke nogen god løsning, da man skal kunne komme ned i kloakken, hvis der opstår problemer.

Sammenligner priser på Jesmig brønddæksel

GRATIS FRAGT
Jesmig 315/425 x 55 mm brønddæksel til integrerede fliser, 1,5 t
Jesmig brønddæksel giver mulighed for at fuldintegrere brønddækslet i flisebelægningen. Dækslerne kan ligeledes anvendes på vandmålerbrønde. Fås i forskellige højder og størrelse
Pris fra 2.286
GRATIS FRAGT
Jesmig 315/425 x 70 mm brønddæksel til integrerede fliser, 1,5 t
Jesmig brønddæksel giver mulighed for at fuldintegrere brønddækslet i flisebelægningen. Dækslerne kan ligeledes anvendes på vandmålerbrønde. Fås i forskellige højder og størrelse
Pris fra 2.849
GRATIS FRAGT
Jesmig skørt til 315 mm A15/B125/D400 brønddæksler
Jesmig skørt til brønddæksler giver mulighed for sikre, at der ikke flyder sand og lignende ned i brønden. Skørtet kan monteres direkte på brønddækslet.
Pris fra 1.377
GRATIS FRAGT
Jesmig 600 x 55 mm brønddæksel til integrerede fliser, 1,5 t
Jesmig brønddæksel giver mulighed for at fuldintegrere brønddækslet i flisebelægningen. Dækslerne kan ligeledes anvendes på vandmålerbrønde. Fås i forskellige højder og størrelse
Pris fra 3.301
Indlæs flere

Jesmig brønddæksler er løsningen

Jesmig brønddæksler er en genial opfindelse. Med et Jesmig brønddæksel kan du næsten skjule dit brønddæksel.

Her bliver brønddækslet en integreret del af din belægning, så den fremstår så flot som muligt, samtidigt med du har adgang til dit kloaksystem uden at skulle fjerne fliser.

Historien bag Jesmig

Jesmig brønddæksler er en dansk virksomhed der ejes og drives af Jesper Walther-Rasmussen. I 2008 fik han ideen til at designe og fremstille en ny type dæksel, som kunne integreres i alle former for belægninger.

Tanken var, at de færreste syntes at et traditionelt kloakdæksel er videre kønt, så der måtte være en bedre og æstetisk løsning. Dermed opstod ideen til et integreret dæksel, som kunne integreres sammen med ens belægningssten.

Siden da, er ideen vokset og Jesmig brønddæksler dækker nu også afløbsriste, linjeriste og gøglerdæksler. De laver løsninger til en lang række private, erhverv og offentlige anlæg.

Hvis du er interesseret i den interessante historie bag konceptet, kan du læse mere på Jesmig.dk.

Pas på autorisationsloven

Det er værd at bemærke, at ifølge autorisationsloven er der klare begrænsninger på hvad du selv må udføre. Du må ikke selv skifte eller rette et kloakdæksel. Arbejde som relaterer til vand/spildevand som løber til en offentlig kloak, skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Du må dog gerne få en kloakmester til at sætte jesmig skørtet over brønden – i den korrekte højde, hvorefter du kan sætte dækslet henover og forskyde det, så det passer i forhold til belægningen.

Køb Jesmig brønddæksel online

Hvis du har besluttet dig for at et Jesmig brønddæksel er vejen frem – kan du se Jesmig´s produkter hos FC Beton og finde den diameter som matcher din eksisterende brønd.

Hos FC Beton får du gode priser og hurtig levering. Du kan også bestille alle de andre materialer som er nødvendige, hvis du skal anlægge en ny indkørsel.

Vær opmærksom på belastningsklassen

Jesmig Brønddæksler kommer i forskellige belastningsklasser. De har standardklasser som fungerer til haver og indkørsler, men også klasser som kan klare større belastninger som varebiler og mindre lastbiler.

Og så er der også klasser som er målrettet offentlige veje og arealer. Måske skal du blot have hjælp fra en kloakmester, til at lægge dækslet.

Eller måske betaler du dig fra både kloakarbejde og belægningsarbejdet. I begge tilfælde vil det være en god idé lige at rådføre dig med de rette fagfolk, i forhold til hvilken type du skal bestille hjem.

Andre produkter fra Jesmig

Udover at producere brønddæksler – der producerer Jesmig i dag også andre spændende og unikke produkter.

F.eks. laver de el-stikholdere til haven og indkørslen. Hvor man på en pæn måde kan integrere elstikket i haverummet. Dette produkt er udført i samarbejde med havearkitekt Janni Bjerregaard Lund.

Jesmig elstikholder
Eksempel på Jesmig El-stikholder.

De har en smart løsning til at skjule ens afløbsrist:

Jesmig afløbsrist
Jesmig producerer i dag også afløbsriste.

De producerer også linjeriste, hvor du ikke skal være bange for at tabe dine nøgler ned i. Her løber vandt af gennem en vandgennemtrængende stenmasse:

Jesmig linjerist

Og så laver de dæksler til græsplænen, hvor græsset bliver en integreret del af dækslet:

Jesmig græsdæksel

Sådan monteres et Jesmig brønddæksel

Her er en grundlæggende guide til implementering af et Jesmig brønddæksel. Husk igen, at selve installationen af skørtet over brønden, skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Bemærk at guiden er primært til inspiration, en komplet monteringsguide kan findes på Jesmig´s hjemmeside.

Et brønddæksel fra Jesmig består af et skørt og et dæksel med ramme.

Skørtet lægges ned i brønden og derefter tilpasses brøndens eksisterende betonring til den ønskede højde. Man bør lægge et lag cement-mørtal omkring den eksisterende betonring, som man tilpasser med yderkanterne på karmen. Derved undgår man at der falder grus ned i brønden.

brøndskjuler tilpasset højde

Karmpladens højde skal være 5-8 millimeter underflisernes underside, så man muliggøre at der kan lægge lidt sand mellem flise og karm.

Med Jesmig ramme og dæksel kan man forskyde dækslet op til 5 cm. Dette gør at man kan tilpasse belægningen bedst muligt. Det anbefales at man tilpasser det så dækslet kan lægges op mod en eller gerne 2 flisekanter i belægningen, da det mindsker skærearbejdet (Og gør det sidste finish pænere).

jesmig brøndskjuler tilpasset belægning

Bemærk at brøndkarmen kan bevæge sig under montering. Derfor kan det være en god idé at sætte belastning henover, mens betonen tørre.

Derefter skærer man fliser eller belægningssten til og limer dem fast i dækslet (Med fliselim). Der skal bruges en stor del fliselim – så meget at fliselimen kommer op mellem fliserne (1 cm fra overkanten på fliserne).

Derefter fyldes grus ud over området og beton + fliselim får 48 timer til at tørre. Husk ikke at betræd området i denne periode. Til sidst fejes området grundigt af og der efterfyldes med fint sand i fugerne.


Monteringsvideo fra Jesmig

Få monteret en brøndskjuler af en fagperson

Måske virker det uoverskueligt at selv installere en Jesmig dækselskjuler. Måske står du og skal have lavet helt ny indkørsel og gerne vil have denne løsning som en integreret del.

Hvis du ikke har mod på at klare arbejdet selv, kan du bestille 3 tilbud på opgaven.

Ønsker du at få en fagmand til at hjælpe dig med at lave din nye indkørsel? Få en god pris hos 3byggetilbud.dk.

Bestil et tilbud på installation af Jesmig brøndskjuler

Det kan være en god idé at få professionel hjælp, hvis man står og skal have klaret en opgaven man er usikker på. En brolægger laver arbejdet korrekt første gang og ofte til enormt fornuftige priser, da en professionel brolægger har mulighed for at få nogle bedre indkøbspriser på materialer.

Ved at bruge 3byggetilbud, kan du bestille 3 tilbud på udarbejdelse af ny indkørsel eller blot installation af en dækselskjuler. Dette giver dig et hurtigt indblik i prisniveauet og du kan herefter selv vurdere om du vil klare opgaven selv, eller betale dig fra det.

Tager blot få minutter

Du skal blot følge linket og udfylde deres formular. Det tager få minutter. Hvor mere præcist du beskriver opgaven, desto færre opfølgende spørgsmål vil der komme fra leverandørerne. Når du har udfyldt formularen, skal du blot vente på at op til 3 forskellige brolægningsfirmaer kontakter dig. Måske vil de give en pris på opgaven uden at se omfanget (Hvis din beskrivelse har været præcis), eller måske vil de lige ud og se omfanget først.

Du bestemmer selv om du vil gå videre med tilbuddene eller ej. Det er 100% uforpligtende.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud din opgave

Spørgsmål og svar

Kan jeg selv installere et Jesmig brønddæksel?

I følge autorisationsloven er der begrænsninger i forhold til hvad du selv må gøre. Det er ikke tilladt at skifte eller rette et kloakdæksel. Det kan du læse om her.

Findes Jesmigs produkter kun til brønddæksler?

Nej, de producerer en lang række produkter, f.eks. afløbsriste, specialdæksler og el-stikholdere. Det kan du læse om her.

Hvad koster et Jesmig brønddæksel?

Dækselskørtet koster mellem små tusinde kroner til 1400 kroner - afhængigt af størrelsen. Dækslet koster mellem 1600 kroner og 2300 kroner.

Sidst opdateret 9. april 2022 af Jesper Hansen