Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Skal du have anlagt en ny indkørsel med granitskærver?

Hvis du ikke ønsker at klare opgaven selv, så kan du med fordel bestille 3 uforpligtende tilbud på anlæggelse af en ny indkørsel med granitskærver. Du beskriver blot opgaven og omfanget og vil herefter modtage op til 3 gratis tilbud på opgaven. Du bestemmer selv om du vil gå videre med et af dem.

Indkørsel med granitskærver – Sådan anlægger du en gør det selv indkørsel med granitskærver

En indkørsel med granitskærver er på mange måde en attraktiv løsning. Det er både en æstetisk pæn løsning og så er det en forholdsvis nem løsning at lave selv, desuden er det økonomisk set en langt billigere løsning end en indkørsel med belægningssten.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du selv anlægger en indkørsel med granitskærver. Vi vil guide dig gennem grundelementerne som er:

  • Korrekt opbygning af underlag
  • Hvordan du lægger granitskærverne
  • Hvad vil en indkørsel ca. koste?
  • Hvor du anskaffer de korrekte materialer

Anbefaling: Køb stabilgrus, stenmel, mv hos Havehandel.dk

Hos Havehandel kan du finde et stort udvalg af grus og sand, f.eks. fugesand, brundsikringsgrus, afretningsgrus, stenmel, mv. De leverer i big bags og har nogle meget konkurrencedygtige priser. Bemærk at de tilbyder gratis levering og deres priser er blandt de billigste på markedet.

Se udvalget af grus i bigbags hos Havehandel

Hvordan opbygges et af underlag til granitskærver?

Ved en almindelig indkørsel med almindelige køretøjer, der kræves det ca. at man graver 35-40 cm af ift. indkørslens overflade.

Hvis man skal bruge indkørslen til tungere køretøjer, anbefales det at man graver hele 50 cm af.

Det kan være en rigtig god idé at leje nogle professionelle til at udføre denne del af arbejdet. Det er meget tungt at grave sådan et stort areal frit. En professionel kan også hjælpe dig med at skaffe dig af med den overskydende jord.

Alternativt, kan du leje en minigraver, som kan gøre arbejdet meget nemmere.

Vasket sand – Dræner vandet

Når du har gravet jorden af, skal du fordele et lag med vasket sand, på ca. 18-20 cm.

Denne bundsikring hjælper dig primært med at lede regnvand væk fra din indkørsel, men den beskytter også mod at der kommer fugt op af jorden.

Der kan være tilfælde, hvor du har et meget fugtigt område, hvor det kræver yderligere bunddræn for at kunne anlægge din indkørsel.

Hvis du skal bruge indkørslen til større køretøjer, så anbefales det at laget bliver 25 cm.

Stabilgrus – Sikrer stabilitet

Ovenpå det vaskede sand, der lægges der 12 cm stabilgrus. Ved større køretøjer lægges der her 20 cm stabilgrus.

Når stabilgrusen er lagt, skal underlaget komprimeres med en pladevibrator. Opstår der ujævnheder ved komprimeringen, bør man udjævne og genvibrere.

Stenmel eller fiberdug

Når stabilgrusen er helt plant og ordentligt komprimeret, skal der enten lægges 3 cm stenmel eller en fiberdug. De fleste vælger løsningen med stenmel og vælger en farve som minder om farven på granitskærverne.

Nogle vælger dog en fiberdug mellem stabilgruset og granitskærverne, hvilket begrænset muligheden for ukrudt i indkørslen.

Køb granitskærver online

Skal du bruge granitskærver? Hos Havehandel.dk får du gratis levering af granitskærver. Priserne er i bund og der kan være mange penge at spare ved køb af større og mindre mængder.

Udlægning af granitskærver

Når stenmelet er på plads, skal der fordeles 4-7 cm granitskærver over hele indkørslen.

Hvor tykt laget skal være, det afhænger af hvilken størrelse granitskærver du har valgt. Der kan opstå problemer med at der kommer kørespor i indkørslen, hvis laget er for tykt.

Laver du derimod laget for tyndt, vil der komme lys ned til stenmelet.

Hvor at lagets tykkelse bliver afgjort af stenenes størrelse. Hvor større sten, desto tykkere lag skal der lægges, for at undgå at der kommer sol ned til stenmelet.

De mest almindelige størrelser der anvendes er: 11-16 mm og 16-22/32. De helt store størrelser anvendes sjældent til indkørsel, men derimod til bede i haven.

Det helt små størrelser bruges oftere til gangstier og lignende. Bruger man de helt små størrelser, så risikere man at stenene sætter sig i bilens dæk. Undgå derfor størrelser under 11 mm.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at anlægge en indkørsel med granitskærver?

Fordele:

  • Det er en billigere løsning end en indkørsel med belægningssten. Som hovedregel spare man hurtigt 50% af udgifterne.
  • Laves indkørslen ordentligt, vil der kommer begrænset med sollys ned til stenmelet og dermed vil der være begrænset problemer med ukrudt.

Ulemper:

  • En indkørsel med granitskærver er svær at rydde, f.eks. ved snefald. Indkørslen kan også kræve en rivning engang i mellem.

Udregn kubikmeter


Hvad koster en indkørsel med granitskærver?

Priseksempel med priser fra FCBETON (Kan variere). Brug evt. deres smarte beregner til indkøb af grus, skærver, mv.

Vores eksempel er baseret på en indkørsel på 30 m2.

19 cm bundsikringslag (Vasket sand) – 30m2: 5,7 kubikmeter vasket sand. Svarende til 12 big bags vasket sand (big bags á 5 hl). Pris eksempel: Ca. 6.811,50 kroner. 

12 cm stabilgrus – 30m2: 3,6‬ kubikmeter stabilgrus. Svarende til 8 big bags stabilgrus (Stabilgrus i big bags á 5 hl). Pris eksempel: Ca. 5.953,00 kroner.

3 cm stenmel – 30m2: 0.89 kubikmeter stabilgrus. Svarende til 2 bigbags stenmel (Stenmel i big bags á 5 hl). Ca. 1.485,25 kroner.

5 cm granitskærver – 30m2: 1.5 kubikmeter granitskærver. Svarende til 3 bigbags granitskærver (Granitskærver i big bags á 5 hl). Ca. 2.814,75 kroner. 

Bemærk at det anbefales at man køber 10 procent ekstra materiale. I vores eksempel rammer granitskærverne præcist den anbefalede mængde, men i dette tilfælde ville vi nok for en sikkerheds skyld købe 4 bigbags. 

Evt. leje af pladevibrator (ca. 350 kroner).

Dertil kommer prisen på fragt og leje af paller (Noget af prisen kan typisk refunderes).

Vi vil dermed ende på en pris som ca. ligger på 18.000-20.000 kroner. 

Ønsker du at få en fagmand til at lægge din indkørsel med granitskærver? Få en god pris hos 3byggetilbud.dk.

Bestil et tilbud på anlæggelse af indkørsel med skærver

Det er ikke unormalt at en brolægger kan gøre arbejdet til priser som er tæt på dem, som du selv ville betale, hvis du gjorde det selv. En professionel brolægger kan ofte indkøbe til bedre priser og dermed sænke prisen på projektet. Derudover er han eller hun vant til at lave disse typer af opgaver, hvilket sikrer dig at det bliver gjort korrekt.
Ved at benytte 3byggetilbud, der får man op til 3 forskellige tilbud din nye indkørsel. Det giver dig en hurtig vurdering af prisniveauet på markedet og giver dig muligheden for at vurdere, om det er noget du vil gøre selv, eller vil betale dig fra.

Tager få minutter at udfylde

Udfyld blot formularen og beskriv din opgave så præcist som muligt. Herefter vil du blive kontaktet af op til 3 firmaer, som vil give dig et tilbud på opgaven. Måske vil de ser din kommende indkørsel først, eller måske er det blot nok med et billede af området. Når de har vurderet opgavens omfang, vil de sende dig et uforpligtende tilbud.

Derefter kan du selv bestemme, om du ønsker at køre videre med et af firmaerne.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en indkørsel med granitskærver

Sidst opdateret 3. oktober 2022 af Jesper Hansen

Gratis energitjek

OBS! Tilbuddet fra Jydsk Tagteknik gælder fastland og brofaste øer i hele Danmark for huse ældre end 1984.

Er dine varmeregning eksploderet og vil du gerne sænke den?

Bestil et gratis energitjek og se hvilke potentielle energibesparelser der er i din bolig.

Du får konkrete forslag til forbedringer og et uforpligtende tilbud på udførelsen.

Der bliver blandt andet gennemgået hulmur og loftisolering, døre og vinduer, tag, muligheden for solceller, mv.