Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Varmepumpe på abonnement – Hvilke muligheder er der på markedet?

Der er kæmpe fokus på at komme væk fra de ekstremt dyre varmekilder som olie og gas. For mange er en varmepumpe et genialt valg, da prisen for opvarmning er lavere. Men det kan være dyrt at købe en varmepumpe, derfor vælger flere og flere at købe en varmepumpe på abonnement.

Få et uforpligtende tilbud på en varmepumpeløsning med fuld service
Få en varmepumpe på abonnement hos Nærvarme.dk og slip for alt besværet. De står for alt. Du slipper for at skulle investere et kæmpe beløb og Nærvarme klarer service, reparationer, mv.
  • Få en af markedets bedste varmepumper
  • Nærvarme står for alt. De afmonterer og bortskaffer dit gamle fyr og klarer service og reparationer.
  • Få et gratis tilbud

Vi kigger på de forskellige muligheder på markedet. Der er efterhånden en del spillere på markedet, blandt andet Naervarme, som må anses for at være den største og mest kendte spiller på markedet.

Sammenlign de forskellige firmaer og læs om det overhovedet kan betale sig for dig at skifte og hvordan du evt. finder det bedste abonnement.

Først og fremmest: kan det betale sig med en varmepumpe?

Det afhænger en række faktorer. Ingen kan spå om hvordan energimarkedet udvikler sig i de kommende år. Måske ender gas med at blive billigt igen og så er det selvfølgelig ærgerligt at have skrottet sit gasfyr.

Der er dog ikke meget som tyder på at det vil blive en realistisk mulighed i den nærmeste fremtid.

Gas, olie og el

Opvarmer du med gas, olie eller el, så vil det næsten altid kunne betale sig at skifte til en varmepumpe. Dog er der som sagt den usikker ift. olie og gaspriser, som kan ændre situationen pludseligt.

Fjernvarme

Opvarmer du med fjernvarme, så vil det nærmest aldrig kunne betale sig med en varmepumpe.

Træpiller

Bruger du træpiller er der mange variabler du kan tage med i ligningen. Du slipper eksempelvis for besværet med køb og opbevaring af træpillerne og alle de besværligheder som følger med i den daglige drift med et træpillefyr. Du får også en grønnere energikilde.

Men om det økonomisk kan betale sig, det er svært at sige. Ingen ved hvordan el- og træpillepriserne vil udvikle sig. Der er dog stor fokus på at vores strøm bliver grønnere og grønnere. Varmepumper anses som at være grønne, mens der bliver set mere og mere skævt til biobrændsel.

Det er ikke usandsynligt at der politisk set vil være mere fokus på at understøtte hjem med varmepumper i fremtiden, end hjem med træpiller.

Men det er selvfølgelig blot spekulationer.

Varmepumpe på abonnement eller køb af varmepumpe?

Alle firmer som udlejer varmepumper eller sælger varmepumper på afbetaling, har jo en forretning som skal drives. Der skal tjenes penge og du som forbruger betaler prisen.

Derfor vil regnstykket fortælle os, at det vil være billigere for dig at købe en varmepumpe end at købe den på abonnement. Men, der er dog andre faktorer som også spiller ind.

Hvis man ikke har pengene til at købe en varmepumpe, så er afbetaling et rigtigt fint alternativ. Når man køber en pumpe på abonnement giver det også en lang række fordele. Du ved hvad du skal betale månedligt.

Der kommer ingen ubehagelige overraskelser og du skal ikke forholde dig til service, eftersyn og den generelle drift af pumpen. Det sørger varmepumpefirmaet for.

Køb af varmepumpe Varmepumpe på abonnement
Ejer du varmepumpen? Ja Nej, men du kan typisk købe den billigt efter 10 år. I nogle tilfælde er den din efter de 10 år.
Hvad koster det i opstart? En varmepumpe koster typisk 80.000-120.000 DKK Det er meget forskelligt hvad et abonnement koster i opstart. Tjek prisene hos den enkelte udbyder. Hvor mere du lægger i opstart, desto mindre bliver din månedlige udgift.
Reparation og service (Efter 2 år): Regn med ca. 2.000 DKK årligt til reparation og service. Typisk inkluderet i prisen.
Skal man selv bestille og betale for det årlige serviceeftersyn? Skal du selv stå for. Inkluderet i prisen.

Hvad koster en varmepumpe i strøm?

Elpriserne er meget volatile og det er svært lige at sige hvad en varmepumpe koster i strøm, da der er store udsving. Vi kan dog sige noget om hvor meget en varmepumpe bruger i strøm og hvor meget strøm den bruger for at varme et hus op.

Hvis man vil kigge på hvor effektiv en varmepumpe er, skal man kigge på SCOP værdien. Her fortæller tallet om hvor meget strøm (kW el) en varmepumpe bruger for at skabe varme (kW varme).

Hvis en varmepumpe har en SCOP værdi på 3, vil den bruge 1 kW el til at skabe 3 kW varme (Set i gennemsnit over et år).

Altså hvor højere SCOP værdi, desto mere effektiv varmepumpe.

Et typisk hjem bruger omkring 18.100 kWh varme om året. Hvis man har en varmepumpe med en SCOP på 4, vil man kunne varme hjemmet op med 4.525 kW el om året.

Bemærk dog at energistyrelsen estimere at i Danmark er SCOP-værdierne er lavere end dem producenterne angiver.

Prøv evt. vores beregner (Du kan tilpasse alle tal):


Køb en varmepumpe på abonnement (Sådan fungerer det):

Der er efterhånden en del udbydere af varmepumper på abonnement. Derfor vil der være forskel fra udbyder til udbyder, hvad deres abonnementspakke indeholder og hvad den månedlige pris er. Vi forsøger at guide dig til at forstå markedet og evt. finde den udbyder som matcher dine behov bedst.

Men fælles for alle abonnementer er at:

Du betaler et opstartsgebyr (Kan være stor forskel her) og herefter betaler du en månedlig pris.

Udbyderen sørger for at installere den rette varmepumpe, som matcher dit hjem. De står også for driften og servicen på installationen. De er også ansvarlige for reparationer og evt. udskiftning, hvis pumpen går i stykker.

Udbydere af varmepumper på abonnement:

Der er efterhånden en del udbydere på markedet og der kommer løbende nye til. De største og mest kendte er:

Nærvarme OK EWII Best Green
Trustpilot 4 ud af 5 stjerner 4,2 ud af 5 stjerner 3,8 ud af 5 stjerner 3,4 ud af 5 stjerner
Udbetaling 7.500 – 50.000 DKK Fra 35.000 DKK Nej 36.995 kr./41.995 kr. i tilslutningsbidrag hhv. vest og øst for Storebælt ved skift fra olie- og gasfyr
Pris for leje af varmepumpe: Variable afhængig af udbetaling og forbrug. Beregn præcis pris på hjemmesiden. Fra 1.495 DKK. pr. måned. 500 DKK. Pr. måned. (Ved skift fra olie eller gasfyr) 5.995 DKK. Årligt.
Status Åben 3-4 ugers ventetid på kontakt Lukket for nye bestillinger Åben
Service inkluderet Ja Ja Ja Ja
Bortskaffelse af gammelt fyr Kan indgå i aftalen Ikke oplyst Skal tilkøbes Ja

Naervarme.dk

OK.dk

Ewii.dk

Bestgreen.dk

Fordele ved at skifte til varmepumpe på abonnement

Du ved hvad du betaler hver måned (For pumpen). Der kommer ingen grimme overraskelser, hvis din pumpe står af eller du har andre problemer.

En varmepumpe kører af sig selv og der er ikke noget du skal forholde dig til løbende, som eksempelvis ved træpiller eller oliefyr.

Det er en rigtig energieffektiv varmekilde, hvor du får du typisk får 3-5 gange så meget varmeenergi ud, som du bruger i el-energi.

Det er også en forholdsvis billig teknologi at købe og opsætte, derved er din månedspris forholdsvis lav. Man anser også varmepumper for at være en grøn og miljøvenlig energikilde (Hvis man benytter sig af ikke grøn el-energi).

Ulemper ved at skifte til varmepumpe på abonnement

Hvis el-priserne forbliver høje eller stiger, kan det medføre en væsentlig udgift. Men det er selvfølgelig kun en faktor, hvis der kommer alternativer som eksempelvis fjernvarme i dit område. Eller hvis gaspriserne eksempelvis falder meget.

Som med alting, vil en løsning hvor du lejer/afbetaler, som regel være dyrere i sidste ende, end hvis du køber.

En varmepumpe kan godt larme lidt, hvis den placeres uhensigtsmæssigt, f.eks. tæt ved soveværelse.

Er dit hus ikke tilstrækkeligt isoleret, vil effekten og gevinsten ved en varmepumpe, være minimal. For at en varmepumpe skal kunne varme tilstrækkeligt op i et hus, skal huset være velisoleret og tæt. Ellers er varmepumpen ikke effektiv nok og el-forbruget vil blive forøget væsentligt.

Husk altid at læse betingelserne inden du underskriver aftalen

At leje en varmepumpe på abonnement, kan være et genialt alternativ til eksempelvis dit gamle oliefyr. Især hvis du skal blive boende samme sted de næste mange år.

Men det er vigtigt at læse kontrakten grundigt og evt. få tilføjet priser på hvad det vil koste, hvis man vil ud af kontrakten før tid.

Hvis der er noget i kontrakten som du ikke forstår, så spørg ind til det hos udbyderen (Og bed om et skriftligt svar).

Det er en god idé at der i kontrakten findes følgende:

  • Hvornår varmepumpen evt. er din.
  • Hvordan du skal forholde dig, hvis du skal sælge boligen (Inklusiv vilkår for hvordan en køber evt. kan overtage kontrakt eller frikøbe pumpen).
  • Hvad betingelserne er, hvis du ønsker at frikøbe varmepumpen før tid.
  • Hvad betingelserne er for opsigelse før tid. F.eks. om afmontering er indregnet i prisen eller den kommer oveni.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Vurdering: 1

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?