Hvad koster en håndværker i timen?

hvad koster en håndværker i timen

I håndværksfaget er der stor forskel på timeprisen inden for de forskellige grene af branchen. Timeprisen for en VVS’er er som regel højere, end den er for en tømrer. Ligeledes varerier prisen også fra firma til firma, idet prissætningen udelukkende er betinget af konkurrencesituationen på det private marked. Derfor gør du klogt i at lave din research grundigt, inden du udpeger et firma til at varetage den opgave, du skal have klaret.

Du bør som hovedregel undersøge priserne hos mindst tre forskellige firmaer, før du beslutter dig for, hvilket firma der skal løse opgaven for dig. På den måde får du et klart indtryk af prisniveauet på det arbejde, du skal have udført, og du kan have ro i maven omkring det firma, der skal udsmykke dit hjem.

Du kan bestille 3 gode og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk her*

Få firmaet på besøg inden de prissætter opgaven

Mange firmaer vil ytre ønske om at besøge dit hjem, inden de laver et prisoverslag på opgaven. Det er bestemt ikke en dårlig ting, for sådan er du sikker på, at alle detaljer bliver medtaget, og du behøver ikke at frygte for en stor og ubehagelig efterregning, fordi timerne på håndværksarbejdet helt uventet vokser sig op i skyerne.

De fleste firmaer vil hellere give en samlet pris på en opgave frem for den timebestemte. Denne pris inkluderer således både arbejdskraft og materialer, så processen helt og aldeles styres af det pågældende firma fra start til slut. Det kan være yderst betryggende at slippe for bekymringerne om, hvorvidt de aftalte tidsfrister overholdes.

Husk på, at kvalitet og pris som regel går hånd i hånd. Selv om det er fristende at gå med det billigste tilbud på opgaven, er det ikke altid, at det giver den valuta for pengene, som du havde forestillet dig.

Timepriserne i de forskellige fag

En murer koster mellem 300 og 600 kroner i timen. Den gennemsnitlige pris er 450 kroner i timen plus moms for at få en murer ud til at lave et stykke arbejde.

For en tømrer er prisen sjældent under 400 kroner i timen plus moms.

En elektrikers timepris ligger et sted mellem 300 og 900 kroner i timen.

VVS’eren er umiddelbart et af branchens dyreste bekendtskaber med en timepris i omegnen af 600 kr. inkl. moms.

Ovenstående skal tages med visse forbehold, da timeprisen i de forskellige fag selvfølgelig også afhænger af, hvilken type opgave der skal udføres. Det er også meget afhængigt af geografi.

Lad en håndværksvirksomhed stå for totalentreprisen

Står du over for en proces, hvor flere forskellige håndværkere skal i spil over tid, kan det anbefales at lade et enkelt firma stå for en totalentreprise. Det betyder, at den pågældende virksomhed varetager al logistikken, altså hvornår de respektive håndværkere skal komme og udføre deres arbejde.

Når du hyrer et firma til at lave en opgave, bør du altid undersøge, hvorvidt den pågældende virksomhed er i besiddelse af en garantiordning. Det er din sikkerhed, i tilfælde af at deres arbejde viser sig at være behæftet med fejl eller mangler.

Vurdering
[Vurdering: 1 Gennemsnit: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *