Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Hvad koster en anlægsgartner i timen? (Anlægsgartner og omkostninger)

Hvis du går og drømmer om at få lavet haven om eller måske anlagt terrasse omkring dit hus eller sommerhus, så har du sandsynligvis behov for en anlægsgartner. En anlægsgartner …

Få den præcise pris på dit anlægsarbejde

Via 3byggetilbud kan du modtage 3 uforpligtende tilbud på dit anlægsarbejde og dermed få den præcise pris på udført arbejde. Tilbuddene er uforpligtende og du bestemmer selv om du vil gå videre med et af dem. Husk at beskrive opgaven så præcist som muligt, da det vil give mere præcise tilbud.

Hvis du går og drømmer om at få lavet haven om eller måske anlagt terrasse omkring dit hus eller sommerhus, så har du sandsynligvis behov for en anlægsgartner. En anlægsgartner kan nemlig hjælpe dig med mange forskellige typer af opgaver i dette henseende.

Men hvad koster en anlægsgartner egentlig i timen, og hvilken type projekter kan du i virkeligheden få hjælp til, når du hyrer en anlægsgartner? Læs med her og bliv klogere.

Priseksempler på opgaver klaret af en anlægsgartner

  • Fjerne 15 gammel hæk og plante 125 cm færdighæk (Bøg) med jordforbedring: 26.000 kroner.
  • Bortskaffelse af 40m2 belægningssten fra indkørsel og lægning af 40m2 herregårdssten – 22.000 kroner.
  • Anlæggelse af 500m2 græsplæne – 14.000 kroner

Hvad koster en anlægsgartner i timen?

Vi har kigget på det danske marked og sammenlignet priser for anlægsgartnere. Priserne varierer en del, især afhængigt af geografien. Hovedstadsområdet vil ofte være en anelse dyrere end andre dele af landet.

Ud fra vores undersøgelse af over 100 forskellige timepriser på udlærte anlægsgartnere, er vi kommet frem til at den typiske timepris ligger på mellem 430 kroner og 650 kroner i timen. Hvis du leder efter den bedst mulige pris, kan du læse videre herunder, hvor vi gennemgår hvordan du bedst muligt får et rigtig godt tilbud på din næste anlægsopgave.

Bestil 3 tilbud fra en anlægsgartner

Søger du hjælp fra en anlægsgartner til dit kommende haveprojekt, men samtidigt er i tvivl om prislejet på opgaven. I så fald anbefales det at du bestiller 3 tilbud på opgaven. På den måde kan du hurtigt få et reelt billede af prisniveauet og vælge det tilbud som er bedst (Eller fravælge alle 3).

Hvad er en anlægsgartner?

Du har med garanti hørt om anlægsgartnere før, men er du klar over, hvad titlen indebærer? En anlægsgartner er nemlig ikke bare en flot titel for en have- eller handymand. En anlægsgartner er uddannet inden for enten anlægsteknik eller plejeteknik. På uddannelsen lærer en anlægsgartner blandt andet om:

  • Vand, jord og næring
  • Grundlæggende anlægsteknikker
  • Kendskab til planter
  • Læren om plantesundhed

Selve uddannelsen til anlægsgartner tager hele 4 år og 6 måneder, og du kan således regne med en yderst professionel proces og et ordentligt stykke arbejde, hvis du vælger at hyre en anlægsgartner til dit haveprojekt.

Derfor skal du også forvente, at en anlægsgartner tager en professionel hyre for sit arbejde. Når du gerne vil vide; ’hvad koster en anlægsgartner i timen?’ så kan du i mange tilfælde regne med ca. samme timeløn, som en murer eller tømrer ville skulle have, hvis du skal have hjælp til et byggeprojekt i hjemmet.

Hvad kan en anlægsgartner hjælpe dig med?

Fordi en anlægsgartner har gennemgået en lang og grundig uddannelse, kan han eller hun hjælpe dig med en lang række opgaver – måske flere end du lige går og tror.

Nogle af de typiske praktiske opgaver, som danskerne hyrer anlægsgartnere til er brolægning og anlægning af terrasser og udendørsarealer i forlængelse af huset.

Derudover anvender flere og flere også anlægsgartnere til at plante hæk eller buske til at afskærme haven eller til at sætte hegn eller stakit op rundt om grunden.

Udover at løse praktiske opgaver, kan de fleste anlægsgartnere desuden også rådgive dig og hjælpe dig med idéer til at skabe den perfekte have omkring dit hjem.

Det kan både være i forbindelse med hvilke træer, buske eller blomster, der skal pynte i haven, hvor bedene skal stå, og hvor store de skal være, men det kan også være i forbindelse med opførelse af større elementer såsom et lysthus eller en havedam.

De kan desuden hjælpe dig med at finde frem til, hvilken type sten du bør vælge til stisystemer i haven eller hvilken type havemøbler, der ville passe til resten af indretningen af din have eller terrasse.

En anlægsgartner kan således i lige så høj grad være med til at gentænke hele havens udtryk i samarbejde med dig. Brug derfor gerne lidt tid sammen med din anlægsgartner, så I sammen kan finde frem til den perfekte løsning til netop dig og dit hjem, inden arbejdet påbegyndes.

En anlægsgartner kan blandet andet hjælpe med at klippe hæk

Fordele og ulemper ved at bruge en anlægsgartner

Når du overvejer at hyre en anlægsgartner, er der selvfølgelig både fordele og ulemper at medtænke.

Heldigvis er fordelene mange og ulemperne få. De primære fordele er, at du kan få professionel og kyndig rådgivning gennem hele forløbet; lige fra idefase og planlægning til udførsel af det praktiske arbejde.

En velanlagt have med professionelt anlagte elementer kan du have glæde af i mange årtier – måske endda hele livet. Desuden risikerer du ikke nogle af de mange risici og skader, som kan opstå, hvis du prøver kræfter med at anlægge fliser eller betjene større maskiner i haven selv.

Ulempen for nogle vil være, at det kan være dyrt at hyre anlægsgartnere til større projekter.

I nogle tilfælde kan en anlægsgartner nemlig give fordelagtige priser for større projekter.

Indhent tilbud på en anlægsgartner

Når det kommer til, hvad en anlægsgartner koster i timen, er der ikke noget endeligt svar – ligesom med andre håndværkere fastsætter mange private anlægsgartnere selv deres timeløn.

Til gengæld er der ganske stor konkurrence i anlægsgartnerbranchen, hvilket kan resultere i ganske fordelagtige tilbud på din opgave.

Det kan derfor være en fordel for dig at indhente flere forskellige tilbud. På den måde kan du nemlig let danne dig et overblik over dine muligheder og finde frem til netop den løsning, der passer til dit næste projekt.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Vurdering: 0

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Bestil 3 tilbud fra anlægsgartnere

Bestil 3 uforpligtende tilbud på din anlægs-opgave. Få tilbud fra lokale kompetente anlægsgartnere.