Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Maling af tag – Hvad koster det pr. m2 & fordele/ulemper

Står du og overvejer at få malet dit tag eller eventuelt gøre det selv? Med en omgang tagrensning og efterfølgende maling af taget, der kan man give nyt liv til sit slidte tag.

Det er en kosmetisk operation, som højst sandsynligt ikke forlænger tagets levetid. Der er delte meninger omkring maling af tag og om man bør få det udført.

Modstanderne mener at maling af taget ikke giver en forlænget levetid, måske endda forkorter levetiden på taget og at det potentielt er skadeligt for miljøet. Andre mener at bestemte tagtyper kan få en øget levetid og det er uskadeligt.

Gratis rådgivning og 3 tilbud på maling af tag
Så er det fornuftigt at få flere tilbud på opgaven. Via 3byggetilbud.dk kan du bestille 3 uforpligtende tilbud på tagmaling.
  • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
  • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
  • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

I tvivl om taget er klar til at blive malet?

Hvis du er i tvivl om dit tags stand, så kan du bestille et gratis tag tjek hos Jydsk Tagteknik (Gælder alle tage der er ældre end 35 år). Med et gratis tagtjek, der får du en gennemgang af dit tag og en professionel vurdering af tagets stand:

Jydsk Tagteknik giver dig en grundig vurdering af tagets stand og om taget har behov for reparation, f.eks. ved revnede tagsten eller tagplader, eller om det kan renoveres (og males), eller om det er ved at være tid til en komplet udskiftning af taget.

I sidste ende, så er det op til en selv at vurdere om man ønsker at få det gjort, eller om man skal leve med et tag med et slidt udseende. Alternativt kan man jo vælge at få lagt nyt tag, hvilket selvfølgelig er en større investering.

Maling af tag – pris pr m2

Maling af tag koster omkring 80-150 kroner pr. m2, hvis det er et tag med lav hældning, mens et tag hvor hældningen er højere end 35 grader, vil man typisk finde at priserne starter ved 190 kroner kroner pr. m2 – Inklusiv moms.


Vores beregner tager udgangspunkt i at dit tag skal renses først og herefter males. Du kan vælge mellem bølgeeternit, skifereternit og betontagsten. Men generelt er der ikke den store prisforskel.

Hvorfor tagrensning og tagmaling?

Der findes mange gode grunde til at man bør få renset og malet sit tag.

Nogle mener at det forlænger levetiden på taget, hvilket kan være korrekt med visse tagtyper. Men med eksempelvis eternittag, så vil det muligvis have modsatte resultat.

Det vil højst sandsynligt forøge husets markedsværdi. Husets udseende har en stor betydning, når et hus skal vurderes prismæssigt. Muligvis er et gammelt og slidt tag lige så effektivt, som et sminket tag, men førstehåndsindtyk og helhedsindtryk betyder bare alt.

Nogle mener at malingen kan være med til at beskytte mod sol, regn og frost. De mener at taget bliver mere tæt, hvilket modarbejder indtrængning af fugt. Igen er det mest baseret på holdninger og ikke fakta.

Det er ganske billigt. Nederst i artiklen vil vi komme med nogle udvidede priseksempler, men hvis du eksempelvis skal betale 20.000,- for rensning og maling, sat op i mod 150.000,- for et nyt tag, så er det en nem beslutning for mange, hvis de 20.000 kan gøre at man kan udsætte det nye tag med 10-15 år.

Taget bliver malet

Forlænger det tagets levetid?

Måske, måske ikke. Tag en snak med de firmaer som leverer løsningen og lad dem vurdere dit tag. Deres holdning er selvfølgelig farvet af at de gerne vil sælge løsningen til dig, men de seriøse firmaer siger også fra, hvis dit tag ikke er optimalt at male.

Nogle firmaer reklamere med at taget får en forøget levetid på 15 til 20 år, når taget samtidigt får en alge og mosbehandling.

Om det er sandt eller ej, det er der ikke den store videnskabelige evidens for, men du kan jo lade firmaerne forklare hvorfor. Er de meget selvsikre, så kan du eventuelt bruge det til at forhandle en bedre garanti.

Hvilke tage kan males?

Størstedelen af de danske tage er produceret af enten beton tegl, ler tegl, eternit, tagpap, stålplader eller skifer.

Skifertag er svære at male og det er sjældent nødvendigt, da det er en meget holdbar tagtype. Teglsten af ler er er ligeledes holdbare og tåler ikke afrensning med højtryksrenser.
I teorien er det muligt at male teglsten af ler, men de tåler kun en meget forsigtig afrensning og det er meget svært at få malingen til at binde på tagets overflade.

Normalt males tag som er produceret af beton tegl, tagpap eller eternit.

Men det er en individuel vurdering fra tag til tag. Er taget for slidt og skadet, kan det ikke afrenses uden ydereligere skader og så siger de seriøse firmaer typisk nej til opgaven.

Det kan være en god idé at få en vurdering af flere firmaer, så man får flere øjne på opgaven. På den måde kan du også undgå at vælge et firma som bare siger ja til alt. Hvis du nu får 3 tilbud og 2 af firmaerne siger at dit tag ikke bør males, så bør man jo nok ikke sige ja til det tredje firma, som siger ok til opgaven.

Det starter med en tagrensning – processen:

Ved en tagrensning og efterfølgende tagmaling er processen typisk således:

  • 1 – Taget bliver gennemgået for fejl. Er der fejl som giver risiko for eksempelvis vandindtrængning, eksempelvis ved defekte tagplader, så udskiftes de.
  • 2 – Derefter bliver loftet afdækket med plastik, for at beskytte mod eventuel vandindtrængning. Tagrenderne renses for at undgå ophobning af forurenet vand.
  • 3 – Taget renses ned med et rensesystem.
  • 4 – Herefter skyldes taget efter med vand og får en omgang algebehandling.
  • 5 – Skotrender, udluftning og inddækning afdækkes, herefter får taget en omgang grunder og smårevner udspartles.
  • 6 – Til sidst bliver taget typisk malet af 2 omgange, hvorefter opgaven er udført.

Hvor længe holder tagmaling?

Afhængigt af malingtype, tagets tilstand og beliggenhed, skal man regne med at tagmaling vil holde 10-15 år.

Vær opmærksom på garantien

Hvis du ønsker at få et firma til at rense og male taget, så vær opmærksom på deres garanti. De fleste seriøse firmaer tilbyder 5 til 10 års garanti, men det er typisk kun på arbejdets udførsel og mod eventuel krakelering af maling.

Garantien dækker typisk ikke utætheder, som opstår i forbindelse med arbejdet.

Priser på maling af tag – Hvad koster det egentligt?

Der er 2 faktorer som hovedsageligt afgøre prisen på en omgang rensning og maling af tag. Det er tagets størrelse og dit valg af leverandør.

Det koster typisk mellem 15.000 og 25.000 kr. at få renset og malet sit tag. Det afhænger primært af typen af eksisterende tag, taghældning og selvfølgelig størrelsen på taget.

Vi anbefaler at du får flere tilbud på opgaven, da det er en branche med høj konkurrence. På den måde kan du både få flere øjne på dit tag, men også få en idé om det generelle prisniveau.

Høj hældning øger prisen på maling af tag

Har dit tag en hældning på mere end 35 grader, vil prisen på maling af taget ofte være noget højere.

Her skal der nemlig ofte bruges lifte og stilladser til at udføre arbejdet, hvilket forøger tidsforbruget og dermed prisen.

Male taget selv? Gør det selv.

Der er mange som vælger at klare opgaven selv. Har man hænderne rigtigt skruet på og ved hvad man gør, så kan man sagtens klare det hele selv. Men har man ikke helt styr på det hele, så risikere man at ødelægge sit tag ved for voldsom rensning eller via forkert maling.

Afhængigt af din tagtype, dets stand og dine evner, så kan du muligvis sagtens klare opgaven. Men er du i det mindste i tvivl, så overlad det til professionelle.

Hvad koster det at male taget selv?

Hvis du mener at du selv har kompetencerne til at male taget og du har udstyr til både at rense og male tag, så skal du regne med følgende udgifter:

Tagrens: Selve prisen for tagrens er begrænset. En liter B&J 115 Tagrens koster omkring 130 DKK og dækker omkring 20-25 m2. Så til et almindeligt parcelhus skal du regne med små 500-1000 DKK for tagrens.

Herefter bør taget grundes. B&J Forankringsgrunder på 10 liter dækker 30-70 m2 og koster omkring 400 DKK. De fleste vil kunne nøjes med at købe 20 liter, hvilket giver en udgift på omkring 800 DKK.

Til sidst skal taget males og med B&J 756 Tagmaling til omkring 900 kroner for 10 liter, vil man kunne male omkring 70m2 med sådan en spand. Da taget skal have 2 omgange, vil man kunne dække et almindeligt parcelhus med 4 spande (40 liter).

Hvis vi tager udgangspunkt i et lille parcelhus med en tagoverflade på 120 m2, vil man kunne male taget for omkring:

  • 5x Tagrens = 650 DKK
  • 2x Grunder = 800 DKK
  • 40 liter tagmaling = 3600 DKK

I alt omkring 5050 DKK.

Men det indebære som sagt at du har værktøjerne til det. Typisk højtryksrenser og malerpistol.

Kan asbesttag males?

Asbesttage skal behandles af professionelle med det korrekte udstyr og viden. Derefter kan det males af fagfolk.

Der er strenge krav om at rengøring af tag med asbest, at det forgår i et lukket system, så intet asbest bliver sendt ud i systemet. Ignorerer man dette og forurener sin grund og ens afløb, så kan det ende med en kæmpe bøde.

tagmaling på slidt tag

Indeholder dit eternittag asbest?

Som nævnt, skal du være meget opmærksom hvis dit eternittag indeholder asbest. Eternittage som er lagt før 1987, indeholder ofte asbest. Du kan finde ud af om dit tag indeholder asbest ved at kigge på serienummeret. Hvis nummeret starter med 4 eller 5, vil pladerne ikke indeholde asbest. Starter nummeret med 0 eller 1, vil der være asbest i pladerne.

Hvis dit tag indeholder asbest, skal det renses godkendte fagmænd, som har muligheden for at rense taget nænsomt med professionelt udstyr der er godkendt af arbejdstilsynet.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 4.9 / 5. Vurdering: 7

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Bestil 3 tilbud på maling af tag

Trænger dit tag til at blive frisket op? Bestil 3 tilbud på maling af dit tag. Det er 100% uforpligtende. Få 3 gode tilbud fra lokale malere nu.