Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Luft til luft varmepumper – Genialt til sommerhuse

Med en luft til luft varmepumpe, kan du konverterer varmen i udendørsluften til varme i dit sommerhus. Det er en smart erstatning for eksempelvis el-varmen i sommerhuset. Med en luft til luft varmepumpe, får du nemlig en høj virkningsgrad, faktisk skaber den typisk omkring 4 kWh varme, for hver kWh el der benyttes.

Spar penge på luft til luft varmepumper med installation
Spar tid og penge. Få 3 stærke tilbud på luft til luft varmepumper hos 3byggetilbud.dk. Det tager få minutter at ansøge om et tilbud og du får henvendelser fra kvalificerede firmaer, som er specialiseret i at opsætte luft til luft varmepumper.
  • 100% uforpligtende tilbud og gratis rådgivning
  • Over 600.000 formidlede tilbud. Hurtigt svar og tilbud i hele DK!
  • Høj kundetilfredshed (4,6 hos Trustpilot)

En luft til luft varmepumpe er nem at installere. Den skaber et godt indeklima og så er den forholdsvis billig i drift. I et sommerhus med el-varme, vil du typisk kunne spare en del på din varmeregning – helt op til 70%. Et eksempel udregnet af Teknologisk Institut, viser at et sommerhus på 90 kvadratmeter, der benyttes året rundt, kan få dækket 70% af opvarmningen. Hvilket vil medføre en besparelse på 7000,- om året.

Når man køber en luft til luft varmepumpe, så er den typisk nem at installere. Ofte er installationen en del af prisen. Der skal installeres en udedel og en indedel. Der bores et hul gennem muren, der kombinerer de 2 elementer. De behøves nødvendigvis ikke at sidde op af hinanden, de kan godt sidde forskudt. Man kan cirkulere varmen ud til flere rum, men der er dog den ulempe, at det kan være svært at opvarme rum, der er langt væk fra pumpen. Derfor gælder det om at vælge en så central placering som muligt.

Man skal huske at orientere sit forsikringsselskab, BBR registeret og sit elselskab, om installationen. I nogle tilfælde kan man opnå en reduceret elafgift.

Panasonic varmepumpe
Et el-opvarmet sommerhus er et genialt sted at investere i en luft til luft varmepumpe.

Fordele ved at benytte luft til luft varmepumpe

Først og fremmest, så er de billige i drift, hvis man har sommerhus, der er opvarmet af el. Det er her den sjove besparelse er mulig. En god varmepumpe har både mulighed for et fleksibelt strømforbrug, hvor der ikke bruges så meget energi, hvis der skal opretholdes en konstant temperatur. Mange har også mulighed for turboopvarmning, hvilket er perfekt til sommerhuset, som ikke benyttes fast.

Man får et godt indeklima med en varmepumpe og du har på varme sommerdage, også mulighed for at køle huset med pumpen. Pumpen skaber cirkulation i luften og det modvirker eksempelvis kælderlugt og lugten af fugt i et sommerhus. Filteret i pumpen sørger også for at rense luften og dermed forbedre indeklimaet.

En luft til luft varmepumpe er nem at vedligeholde, den skal blot støvsuge filtret til tider og holde udedelen ren.

Hvis man ikke har oplevet en luft til luft varmepumpe før, så vil man blive overrasket over hvor støjsvag den er. Det svinger selvfølgelig fra model til model, men de gode vil man nærmest ikke bemærke.

Gode råd inden du køber en varmepumpe

Overvejer du at anskaffe dig en luft til luft varmepumpe? Følg vores råd, så køber du ikke katten i sækken.

1: Kig på SCOP værdien

SCOP viser hvor effektiv varmepumpen er til at levere varme under de optimale forhold, over en sæson. En højere værdi betyder bedre effektivitet. Hvis en varmepumpe har en værdi på eksempelvis 3.5, så betyder den at den kan levere kWh varme ved et forbrug på 1 kWh el.

En høj SCOP score for luft til luft varmepumper er når de når over 4,5-5.

Som alternativ kan du kigge på COP værdien, den er dog ikke så præcis som SCOP. Her er der testet under optimale forhold og der tages ikke forbehold for sæsonmæssige udsving. Ved COP gælder det også om et så højt tal som muligt.

2 – Indhent tilbud

Indhent altid flere tilbud på varmepumper. Der kan være en del penge at spare, ved at undersøge markedet grundigt. Få op til 3 tilbud på varmepumper hos 3byggetilbud.dk.

3 – Vælg en installatør som er medlem af VPO

Ved at vælge en installatør som er medlem af varmepumpeordningen VPO – kan du sikre dig at installatøren har den fornødne viden, til at dimensionere det nye anlæg rigtigt.

4 – Vælg en varmepumpe der er uafhængigt testet

Det er klogt at vælge en varmepumpe som er med på Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Det sikrer dig at din nye varmepumpe er testet af et uafhængigt laboratorium. Branchen har været lidt ramt af luft til luft varmepumper, som ikke helt har holdt det de lovede, så derfor er det en rigtig god idé at tjekke listen grundigt.

5 – Vælg en varmepumpe med behovsstyring

En behovsstyring er vigtig, da den gør at varmepumpen trinløst kan tilpasse ydelsen til varmebehovet i huset. Det gør at varmepumpen ikke skal starte og stoppe ofte, hvilket øger levetiden og energieffektiviteten.

6 – Undersøg hvor mange minusgrader den enkelte pumpe kan klare

Det er vigtigt at din nye pumpe er tilpasset det danske klima og den skal kunne klare en temperatur ned til -15 til -30 grader.

Derfor er det en god idé at få hjælp af en installatør

En autoriseret installatør eller en energivejleder, kan via et beregningsprogram vurdere, hvad den helt rigtige løsning er for dig. Der beregnes på huset og den eksisterende energikilde, familiens behov, mv. Hvis du selv står for alting, vil du risikere at dimensionere tingene forkert og enten stå med en for voldsom løsning, der bruger for meget energi eller en for svag løsning, som ikke er tilstrækkelig.

Hvor brugbar var denne artikel?

Klik på et hjerte for at stemme

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Vurdering: 1

Ingen vurderinger endnu:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?